Posts

Showing posts with the label malas

Malas itu pilihan

Image
Hai! Lama betul tak jengah blog sendiri. Asbab utama? Of course lah malas kan. Pregnant ni lagi lah.. Nanti lah bila-bila ku update. p/s: harini belajar guna Powtoon, tengoklah kalau rajin aku share 1 video Powtoon aku kat sini :P

Aktiviti yang dibenci sebelum dan selepas kahwin

Image
Sebelum ke, selepas ke, memang kurang gemar buat 1 benda ni. Arghhhhhhhhhhhhhhhh! Tapi nak tak nak kena buat jugak. Sebab aku takde bibik. Sobsss.. Apakah benda itu? Lipat kain! Ye tak suka. Ada tak orang suka? Meh tolong meh!! P/s: kan best kalau ada servis tolong lipatkan kain kat senawang ni.. hehe

Tiup Tiup Sawang Oi

Image
Fuhhhh... Fuhhhhh... Humang ai.. Bersawang dah blog aku nih. Dasar gemuk pemalas. Banyak kerja lah.. Dan tak pandai pulak rasanya nak selitkan masa untuk blog. Anyway, 6 April 2014, genap setahun umur anakku Adam Zuhairi. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Syukur ya Allah, rezekimu sangat indah. Ala.. Rugi pulak tak buat entry awal-awal. Banyak je boleh cerita sebenarnya. hmmm... p/s: semalam aku macam takde mood nak kerja sangat, aku pun marathon baca blog Peej, my feveret tu! lama giler tak baca, duk baca-baca tu, terbacalah entry pasal Husin di tepian pantai. Gila lawak! kalau korang selalu baca blog peej memang terasa lah lawak dia.. hahah! adeh ni pun nak gelak lagi :D

Huru-Hara Kehidupan

Image
Serius weh. Seminggu dua ni memang rasa macam apa je. Kelam-kabut rasanya hidup. Exam dah dekat, time ni lah nak marking semua test segala.. Sambil2 test sambil pening duk baca, apakah lah yang budak ni tulis??? Doktor sangat tulisan T_T Tapi Alhamdulillah anak aku baik pulak malam-malam sekarang.. Sebab dia pun dah ikut jadual tido mak ayah dia.. Paling-paling pun dia bunyi lah ek ek ek sekejap sebab samada nak susu ataupun nak tukar pampers.. Cuma ada sekali tu dia bunyi ek ek ek tu, aku tukar pampers, bagi susu semua still macam nanges2 atas cot dia.. last sekali aku angkat lah peluk.. dia senyap sekejap.. Lepas tu aku pun dah terlentok2 mengantuk, jadi aku letak je dia kat tengah2 aku dengan zaimi atas katil.. Terus senyap dia tidur.. nak bermanja rupanya.. Aku pun tidur sambil paut badan dia dengan tangan aku.. Sebab aku jenis mesti nak tidur sambil letak tangan kat badan anak, maklumlah.. jenis tidur mati ni karang setakat adam nangis2 slow tu tak sedar punyalah

Kepenatan melanda

Penat. Ponek. Leloh. Capek. Haritu demam. Melarat larat sampai muntah cirit segala. Ni budak nak exam plak. Fokus kerja. Nanti mood datang baru update. Wuwuwuwuwu

Sakit Belakang

Image
Sehari dua ni, sakit betul rasanya belakang. Posisi duduk semua tak kena. Baring pun tak ada gaya yang ok. Lebih-lebih lagi kalau tido sekarang, mesti kena mengiring ke arah Adam. Aku tak bolehlah tido nak membelakangkan anak aku tu. Aku risau kot2 dia batuk ke tersedak ke aku tak dengar. Maklumlah, tido pesen tido mati..hehe.. Tido memang mengadap budak ni je sekarang :) Aku rasa ada 3 faktor utama lah yang menyebabkan benda ni kot: 1) Pertambahan umur 2) Pertambahan berat badan (aritu je kejap kurus lepas bersalin..sekarang..nan hado!) 3) Kasut tumit tinggi. Oih, bukan heels yang halus tu, tapi sandal yang tumit dia tinggi sikit. Sebab, kalau pakai yang tumit flat, sakit tapak kaki plak. Haih.. susah betul jadi orang gemuk ni. Yang tak bestnya bila sakit belakang ni, aku automatik akan jadi malas nak buat apa-apa. Mata pun jadi layu je.. perosak mood betul..hmmmm. Ish. Oklah. Babai..

Punca Blog Tidak dikemaskini (Di Update)

Image
Bulan puasa, lepas berbuka mata jadi kuyu..malas dah nak tengok laptop. Raya, ramai tetamu datang, kena menolong di dapur. Di samping tu aku juga banyak pergi merambu. Internet yang lembab, memang bikin panas. Lanjutan dari kelambatan internet, aku pun menjadi malas. ps: macamlah ada orang kesah..haha.. Tapi traffic tak pernah kurang dari 100+.. Jadilah..huhu Letak je lah gambar apa-apa pun.. asalkan ada gambar haha

Karma 5 Sen

Image
Phew lame giles aku tak update blog.. Malas menguasai diri.. Pastu sebulan gak aku kerja part time.. Letih sikit oh~ Kepada yang follow & comment & singgah, thanks! =) emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters.. makan nasi lemak Antarabangsa..best woa! bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol.. Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise. Ok, berbalik pade cerita tol. Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA, kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak.. dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol.. bayaran dia rm1.60.. aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu.. ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen.. tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu.. sbb kalau tak, tak tau gak nak gune

Aku di Lumut!

Ye aku kat Lumut, Perak.. Semalam kat Kuala Sepetang selama 2 hari.. Lotih den pusing2 Perak ni ha.. Kat Kuala Sepetang tak pasal2 kene masuk selut meredah bakau.. licin & terbenam.. huhu.. try ar korg gi bakau..! wahahaha!! emm.. esok dorg nak gi panjat bukit yang bila di daki lutut akan sampai ke dagu ketika nak melangkah.. disebabkn aku athma, dorg tak bagi aku pergi~ yea! harap2 dorg selamat la kat situ sok... lebih2 lagi zaimi.. hmm.. aku akn menunggu dengan sabar.. di kaki bukit yang berbatu2 itu..

Biru nasik itu..

Image
Beli kat pasar malam seksyen 16 ari selase aritu... hmmm.... sedap weh.... nak lagi... nak lagi...... asik entry sal makan je? haha! aku tak tau nak crite sal ape.. aku tak gi mane2 pun, tak buat ape2 pun.. nanti la aku update sal benda lain yer... otak pun dalam pringkat malas bpikir.. hehehe~

Aku mahu tidur seperti Elin~

Image
Elin...akak jeles ngan ko tau tak.. ko rilek je hari2.. makan main tidur berak jilat bulu.. happy je ko kan? makan pun mak belikan, mak suapkan.. ko tak yah gi makan kedai, ko gak tak runsing bila takde duit.. Oh Elin.. bestnye jadi ko kan? Ko hanya pikir masalah cmane nak keluar dari rumah senyap2.. cmane nak tangkap burung kat atas bumbung.. cmane nak bunuh tupai.. Oh Elin.. pape pon, I love u, miss u! mwah mwah!! Eh korang silalah ke blog Elin , blog international tau~~ aku nak tido dah..nite~ p/s: aku sakit gusi~

Nak tido dalam kemalasan~~

Esaimen melambak... Baru siap RS lab activity..truk nye syazni! tp skg nk tido lak.. adoi! p/s: sebenarnye aku ni pemalas sejak tadika~