Pages

Search This Blog

Showing posts with label malas. Show all posts
Showing posts with label malas. Show all posts

Thursday, May 14, 2015

Malas itu pilihan

Hai!

Lama betul tak jengah blog sendiri.
Asbab utama?
Of course lah malas kan.

Pregnant ni lagi lah..
Nanti lah bila-bila ku update.

p/s: harini belajar guna Powtoon, tengoklah kalau rajin aku share 1 video Powtoon aku kat sini :P



Monday, June 16, 2014

Aktiviti yang dibenci sebelum dan selepas kahwin

Sebelum ke, selepas ke, memang kurang gemar buat 1 benda ni.
Arghhhhhhhhhhhhhhhh!
Tapi nak tak nak kena buat jugak.
Sebab aku takde bibik.
Sobsss..
Apakah benda itu?
Lipat kain!
Ye tak suka.
Ada tak orang suka?
Meh tolong meh!!
P/s: kan best kalau ada servis tolong lipatkan kain kat senawang ni..hehe

Wednesday, April 30, 2014

Tiup Tiup Sawang Oi

Fuhhhh...
Fuhhhhh...

Humang ai..
Bersawang dah blog aku nih.

Dasar gemuk pemalas.

Banyak kerja lah..
Dan tak pandai pulak rasanya nak selitkan masa untuk blog.

Anyway, 6 April 2014, genap setahun umur anakku Adam Zuhairi.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Syukur ya Allah, rezekimu sangat indah.


Ala..
Rugi pulak tak buat entry awal-awal.
Banyak je boleh cerita sebenarnya.


hmmm...

p/s: semalam aku macam takde mood nak kerja sangat, aku pun marathon baca blog Peej, my feveret tu!
lama giler tak baca, duk baca-baca tu, terbacalah entry pasal Husin di tepian pantai. Gila lawak!
kalau korang selalu baca blog peej memang terasa lah lawak dia.. hahah! adeh ni pun nak gelak lagi :D



Tuesday, September 24, 2013

Huru-Hara Kehidupan

Serius weh.

Seminggu dua ni memang rasa macam apa je.
Kelam-kabut rasanya hidup.

Exam dah dekat, time ni lah nak marking semua test segala..

Sambil2 test sambil pening duk baca, apakah lah yang budak ni tulis???

Doktor sangat tulisan T_T

Tapi Alhamdulillah anak aku baik pulak malam-malam sekarang..
Sebab dia pun dah ikut jadual tido mak ayah dia..

Paling-paling pun dia bunyi lah ek ek ek sekejap sebab samada nak susu ataupun nak tukar pampers.. Cuma ada sekali tu dia bunyi ek ek ek tu, aku tukar pampers, bagi susu semua still macam nanges2 atas cot dia.. last sekali aku angkat lah peluk.. dia senyap sekejap.. Lepas tu aku pun dah terlentok2 mengantuk, jadi aku letak je dia kat tengah2 aku dengan zaimi atas katil..

Terus senyap dia tidur.. nak bermanja rupanya..
Aku pun tidur sambil paut badan dia dengan tangan aku..
Sebab aku jenis mesti nak tidur sambil letak tangan kat badan anak, maklumlah.. jenis tidur mati ni karang setakat adam nangis2 slow tu tak sedar punyalah.. atleast terasa dia tepuk2 tangan aku tu, terbangunlah jugak..huhu

Dah ada anak ni, walau sibuk mana pun kat opis, kena gak allocate time untuk uruskan hal-hal berkaitan anak.. Macam haritu, tak dapat attend kolokium, sebab nak bawak anak pergi injek. Dahlah lah dengan klinik kerajaan ni kekadang buat sakit hati je. Maaf cakaplah. Aku taulah kau penat ke, banyak kerja ke, tapi aku tak suka lah bila nurse buat muka taik. Serius. Kau kan nurse. Kau patut pandai kawal muka taik kau. sebab kau kerja kena deal dengan orang. Bukan semua nurse lah.. agaknya kebetulan nurse tu gaduh dengan laki dia kot malam sebelumnya.. jadi nak lepas geram kan anak aku.. debik kang baru tau..

Budak ready nak injek


Ikut hati aku nak bawak aku injek kat swasta je. Tapi ada kawan pernah advice, kalau nak injek anak, better pergi klinik kerajaan. Sebab yang private ni takut proses penyimpanan benda yang dia nak injek tu bukan pada suhu yang sepatutnya, dan mungkin akan menyebabkan benda tu tak berkesan pun nanti. Kalau tak berkesan takpe, kalau jadi lebih bahaya? Nauzubillah.. Tapi ini pendapat aku base on nasihat kawan aku lah kan.. dia doktor..

Adoi..
Pening-pening menanda kat opis ni, last-last aku layan blog Peej.. terkekek2 sorang baca entry2 dia..
Sebab dah dekat 2 minggu kot tak jengah blog dia, busy kan..hukhukhuk.. :P

Nasiblah ada blog dia, boleh gak nak buat release tension main ngan pen merah tak habis2 ni..huuu

Ni sekarang tinggal nak key in je.

Legalah sikit kot.

Pastu tadi duk belek2 godek2 semua post lama and latest blog aku ni..
Aku rasa macam aku pentamak. huk huk huk..
Bercampur aduk kategori.

Nak kata personal tidak, tips tidak, berita tidak, gosip tidak..
Adoi!

ROjak sungguh blog aku ni.
Ikut hati nak adjust mana yang patut.
Tapi malas plus serabut. Nanti2 ah. Tak pun, lantak je lah.
Bukan ada reader pun? :P

Ah dah lah.
Serabut.
Babai!


p/s: Tq nuffnang sebab bagi lagi CPUV. CUma yang tak best, opis aku ni blog plak web nuffnang. Kejadah tah? huhu..

Sunday, September 22, 2013

Kepenatan melanda

Penat.
Ponek.
Leloh.
Capek.

Haritu demam.
Melarat larat sampai muntah cirit segala.

Ni budak nak exam plak.

Fokus kerja.

Nanti mood datang baru update.

Wuwuwuwuwu

Friday, September 13, 2013

Sakit Belakang

Sehari dua ni, sakit betul rasanya belakang.
Posisi duduk semua tak kena.
Baring pun tak ada gaya yang ok.



Lebih-lebih lagi kalau tido sekarang, mesti kena mengiring ke arah Adam. Aku tak bolehlah tido nak membelakangkan anak aku tu. Aku risau kot2 dia batuk ke tersedak ke aku tak dengar. Maklumlah, tido pesen tido mati..hehe..

Tido memang mengadap budak ni je sekarang :)


Aku rasa ada 3 faktor utama lah yang menyebabkan benda ni kot:

1) Pertambahan umur
2) Pertambahan berat badan (aritu je kejap kurus lepas bersalin..sekarang..nan hado!)
3) Kasut tumit tinggi.

Oih, bukan heels yang halus tu, tapi sandal yang tumit dia tinggi sikit.
Sebab, kalau pakai yang tumit flat, sakit tapak kaki plak.

Haih.. susah betul jadi orang gemuk ni.

Yang tak bestnya bila sakit belakang ni, aku automatik akan jadi malas nak buat apa-apa.
Mata pun jadi layu je.. perosak mood betul..hmmmm.

Ish.
Oklah.

Babai..



Monday, September 20, 2010

Punca Blog Tidak dikemaskini (Di Update)

  • Bulan puasa, lepas berbuka mata jadi kuyu..malas dah nak tengok laptop.
  • Raya, ramai tetamu datang, kena menolong di dapur. Di samping tu aku juga banyak pergi merambu.
  • Internet yang lembab, memang bikin panas.
  • Lanjutan dari kelambatan internet, aku pun menjadi malas.

ps: macamlah ada orang kesah..haha.. Tapi traffic tak pernah kurang dari 100+.. Jadilah..huhu

Letak je lah gambar apa-apa pun.. asalkan ada gambar haha

Thursday, September 3, 2009

Karma 5 Sen


Phew lame giles aku tak update blog..
Malas menguasai diri..
Pastu sebulan gak aku kerja part time..
Letih sikit oh~

Kepada yang follow & comment & singgah, thanks!
=)


emm..semalam aku pergi berbuka puase ngan Zaimi & his sisters..
makan nasi lemak Antarabangsa..best woa!

bese la..perjalanan dari Bangi ni ke Gombak sana agak jauh dan memerlukan beberapa kali bayaran tol..
Oh kitorang makan yang kat sebelah UIA punye kedai, yang franchaise.

Ok, berbalik pade cerita tol.
Dah abeh2 makan pe sume, pas hantar adik zaimi balik UIA,
kitorang pun menuju ke Damansara untuk antar kakak zaimi lak..
dari gombak ke damansara tu kitorang lalu 1 tol..
bayaran dia rm1.60..

aku bukak la laci syiling dalam kete aku ni untuk ambik duit kecik nak bayar tol tu..
ada 2 keping note rm1, sekeping 50sen, dan 3 keping 5 sen..
tpikir la dek kepala otak aku xnk pecahkan note rm1 tu, and nak bayar gune duit 5sen tu..
sbb kalau tak, tak tau gak nak gune duit 5 sen tu kat mane..

jadi aku pun hulurla sekeping rm1, sekeping 50sen & 2keping 5sen kat zaimi..untuk dihulurkan ke Tol Gate Girl tu..
hehe..selamat duit 5 sen tu.. aku siap menegakkan kebenaran yang 5sen pun duit jugak..pe salahnye kan..

Tapi tu la.. Karma does exist!

Dah aku ngan zaimi on the way balik ke UKM, kene lalu tol Sungai Besi lak.. Bayaran dia rm1.30..
dah xde syiling dah mase tu.. jadi kami pun bayar gune 2 keping note rm1..
balance dia kan 70sen kan?
mase zaimi hand in 70sen tu kat aku..aku terkesima..
70sen itu terdiri daripada sekeping 50sen, sekeping 10sen dan..

2 KEPING 5SEN!

terus aku terngiang2 lagu..
"What u give...U get back.."

Wednesday, June 10, 2009

Aku di Lumut!

Ye aku kat Lumut, Perak..
Semalam kat Kuala Sepetang selama 2 hari..

Lotih den pusing2 Perak ni ha..
Kat Kuala Sepetang tak pasal2 kene masuk selut meredah bakau..

licin & terbenam..
huhu..

try ar korg gi bakau..!

wahahaha!!

emm..
esok dorg nak gi panjat bukit yang bila di daki lutut akan sampai ke dagu ketika nak melangkah..

disebabkn aku athma, dorg tak bagi aku pergi~

yea!

harap2 dorg selamat la kat situ sok...
lebih2 lagi zaimi..

hmm.. aku akn menunggu dengan sabar.. di kaki bukit yang berbatu2 itu..


Thursday, May 28, 2009

Biru nasik itu..

Beli kat pasar malam seksyen 16 ari selase aritu...
hmmm....
sedap weh....

nak lagi...
nak lagi......

asik entry sal makan je?
haha!

aku tak tau nak crite sal ape..
aku tak gi mane2 pun, tak buat ape2 pun..

nanti la aku update sal benda lain yer...

otak pun dalam pringkat malas bpikir..
hehehe~



Thursday, March 26, 2009

Aku mahu tidur seperti Elin~

Elin...akak jeles ngan ko tau tak.. ko rilek je hari2..
makan main tidur berak jilat bulu..

happy je ko kan? makan pun mak belikan, mak suapkan..
ko tak yah gi makan kedai, ko gak tak runsing bila takde duit..

Oh Elin.. bestnye jadi ko kan?
Ko hanya pikir masalah cmane nak keluar dari rumah senyap2..
cmane nak tangkap burung kat atas bumbung..
cmane nak bunuh tupai..

Oh Elin..
pape pon,
I love u, miss u!

mwah mwah!!

Eh korang silalah ke blog Elin, blog international tau~~

aku nak tido dah..nite~

p/s: aku sakit gusi~

Friday, March 20, 2009

Nak tido dalam kemalasan~~

Esaimen melambak...
Baru siap RS lab activity..truk nye syazni!
tp skg nk tido lak..
adoi!
p/s: sebenarnye aku ni pemalas sejak tadika~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.