Friday, November 6, 2009

Patut ke tak?

Hello selamat pagi semua!

Pagi ini redup ye di sini.
Sampai rase mau tido balik..haha!

Emm..tadi aku belek2 la dompet sendiri..
AKu cek sume2 pe yang ade, buang ape2 yang tak patut..
ber gram2 la jugak jisim benda yang tak sepatutnye ade dalam dompet aku tu..huhu..

Pastu aku ternampak la MyKad aku..
pfft..

Trus memory mase gi amek exam PTD aritu kembali..
cet..

Mase aku gi amek exam PTD aritu,
kan kene bawak MyKad..
MyKad & slip exam tu kene letak atas meja,
nanti ade orang datang cek,
untuk membuktikan betul ke kite yang akan duduki sendiri exam tu..

FIne, aku pun wat la mengikut arahan..
Pastu ade la sorang mamat yang ditugaskan cek dari meja ke meja..

Tengah aku khusyuk melayan otak aku yang berkarat ni jawab soklan sejarah & pengetahuan am tu,
mamat tu pun sampai kat meja aku..
dia amek la MyKad aku, pastu dia tengok aku lame..

Aku bukan jenis perasan [sbb tak lawo pung],
aku tgk la dia balik.
Aku pun dengan separa sopan [sbb dia ganggu konsentrasi aku],
tanye la dia,

"Ye Encik?? Ada ape?"

Pastu dia jawab,

"Ni betol ke awak? Apsal lain sangat?"

"Hoh?? Saye le tu, 5 tahun lepas.."

Pastu dia senyum, letak MyKad aku, and blah..

Kebluran aku seketika....
ha ni la MyKad aku..
Lain sangat ke?
Ha ni lak gambar pasport aku yang terkini..
Lain sangat2 sangat2 ke??
Aku takde pun wat plastic surgery ke hape ke..

Patut ke aku gi wat MyKad baru?

adei..

13 comments:

  1. nmpk laen la sis!
    dlu mcm gelap sket..
    skrg cerah!ehe..

    tp kn, picca kat ic mmg slalu x cantik kn?
    benci tul! ehe..

    ReplyDelete
  2. lain2..mmg la kene tegur. g buat yang baru g

    ReplyDelete
  3. vina: cerah? Gunalah Natasya! hahaha! Mmg, MyKad nye gambar jarang yg memuaskan hati..hehe


    bullet: kene ke? nak bg alasan pe nak wat MyKad baru? huhu

    ReplyDelete
  4. bg alasa..ckp..cip mykad rosak..
    kena sepoloh ringgt je nnt:)

    ReplyDelete
  5. heheheeee..
    masa eny nk wat akaun bank..
    org x caya gambar yg kat ic tu gambar eny..muka lain sgt..;)

    ReplyDelete
  6. butterfly: rm10? aiyak...duit gak tu..hehe

    eny: hehe,same la kite ;)

    ReplyDelete
  7. perubahan dewasa..biasa lah..cuma yg beza masa 5 tahun dulu ko masam mencuka..cuba senyum sama jeee

    ReplyDelete
  8. buat je la ic baru.. nnt aku temankan g JPN stesen kajang.. hehe

    ReplyDelete
  9. huhu..mmg nmpak beza la wak..but ttp cool n cute..hihihi

    ReplyDelete
  10. misya: kene tukar gak ar pasni..huhu

    firol: aku mmg susah senyum..haha!

    zaimi: nak kat putrajaya la..jauh sket dating..ngee!

    cipai: cool & cute? hahaha!

    bulan: yeke? tQ :P

    ReplyDelete
  11. misya: kene tukar gak ar pasni..huhu

    firol: aku mmg susah senyum..haha!

    zaimi: nak kat putrajaya la..jauh sket dating..ngee!

    cipai: cool & cute? hahaha!

    bulan: yeke? tQ :P

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot