Search This Blog

Tuesday, October 27, 2020

15 Ekor Minions, Dah Boleh Jadi Gru

 Diam tak diam, budak-budak ni dapat 15 ekor.


Semua sebab ada promo kod TAPAUFEAST dekat Foodpanda.

Jadi bila beli Happy Meal McDonald's yang waktu breakfast, dapatlah diskaun 30% dari total harga.
Boleh lah nak belanja, sebab dah jarang bawak keluar sejak kes covid19 naik ni kan.

Diam tak diam dah ada 15 ekor.
Bolehlah mak jadi Gru lepas ni hahaha


Walau pun ada yang berulang-ulang dapat.
Aku pun sebenarnya tak tau ada total berapa jenis Minion ni yang McDonald's buat jadi mainan Happy Meal ni.
Dalam banyak-banyak tu, setiap kali main mesti nak bergaduh jugak.
Sebab, bila dah bahagi 3 orang, salah seorang akan dapat 5 ekor.

Buat pasukan apa entah, abang adam lah yang lead main nya.
Tapi mesti akan ada yang nak taknak minion yang depan sekali, yang terkangkang tu.

Jadi, walaupun dah ada 15 ekor, gaduh tetap gaduh ya!
Macam mana mak tak hijau???

PS: Jeling-jelinglah statcounter di atas tu hihik

PS: Rupanya dah ada 18 ekor, tak sempat nak bergambar.

54 comments:

  1. Kevin, Bob...lupa dah nama sebiji lagi

    ReplyDelete
  2. hahaha ...
    Aduhai comelnya minion tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang budak2 suka. mak budak pun sama ehehehe

      Delete
  3. Comel..!!
    Dulu-dulu CP pun salah seorang pengumpul mainan Happy Meal.
    Sekarang ni still kumpul gak tapi kartun tertentu je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. itulah, jarang juga beli sekarang, cuma sebab ada TAPAUFEAST tu je sebenarnya hahaha

      Delete
  4. Happy family sungguh ni si minion.

    ReplyDelete
  5. wahhh cantiknya ada semua, kalau aiyan mesti suka nih... dia suka mainan happy meal

    ReplyDelete
  6. Okew nanti nak pi Mcdonald ✌️✌️

    ReplyDelete
  7. banyaknya...kalau 18, dpt 6 ekor sorang..cute2 semuanya..yg terkangkang tu pun cute jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan? tapi tak cute kat mata diorang ni...pening mak!

      Delete
  8. Alahai.. comel betul patung nie.. Mujurlah jauh, kalau tak memang membeli happy meal jelah kerjanya.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tu la, duit laju macam air je asik beli...adess

      Delete
  9. wah..banyak tu. Ayu baru dpt 5..cukup la kot. Iris x nak happymeal, tapi toys nak..Mummy dia yg kena makan happy meal sbb nak kan toys nya.. ha ha....
    nak update jugak pasal minion ni, tak dan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi! dah tengok blog akak tadi, baru tau ada banyak lagi yang tak dapat, alamak mula la rasa nak beli ni hahah

      Delete
  10. amboi meriahnya koleksi minion Syaz :)

    ReplyDelete
  11. banyak betul collection! mmg minat betul ni

    ReplyDelete
  12. Dah one happy classroom.
    Kena bentuk sama, kalau tak sama walaupun banyak confirm gaduh juga hehehe...

    ReplyDelete
  13. Wah! sikit lagi dah boleh jadi dua pasukan bolasepak bolehlah buat game hiks!

    ReplyDelete
  14. Wow, comei! Dah bertahun-tahun saya tak makan happy meal. Hehe...

    ReplyDelete
  15. bile maknye dah jadi GRU bole le bergambar sekali dengan minions tuh

    ReplyDelete
  16. uihhh banyak dah koleksi Minion nie.. kita punya sikit jer.. hahhaa..

    ReplyDelete
  17. Banyaknya. Anak2 ada 2 je masing2.

    ReplyDelete
  18. comel jugak bila dah ramai-ramai gini kan?

    ReplyDelete
  19. banyaknya!!! ni time breakfast ni, boleh la buat tambah lagi..ahhahahaha

    ReplyDelete
  20. untung guna kod kat foodpanda kan.. baru lah berbaloi

    ReplyDelete
  21. Hallo salam kenal, hal - hal sederhana namun bermakna buat anak - anak, sekaligus bisa jadi koleksi.

    ReplyDelete
  22. Naaah..rupanya dah jadi team bola hahaa..yg pasti jgn bg yg mata satu tu jd penjaga gol ya! hahahhaaa ^_^

    ReplyDelete
  23. mmg usha stat tu tp salu je xsempat nk scren short..aterr bila nk tgk udah terlepas hahahaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, siapalah yang masuk sampai terlepas tapi tak perasan tu hehehe

      Delete
  24. rajinnnyeee mengumpuiii.. sapa Gru skrng ni ? haha..

    ReplyDelete
  25. Woweee banyak betul koleksi dia. OKaylah tu mengumpul bila ada diskaun tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, sebab mainan Happy Meal ni boleh tahan kuat dan lasak juagk berbanding kalau beli tempat lain hehehe

      Delete
  26. Wah pesta minions!!! Rajin kumpul ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha entah apa yang merasuki saya asik belikan ni untuk anak2 haritu hehe

      Delete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me