Tuesday, October 13, 2020

Gebu dan Manis

 Ada masa-masa nya, waktu lunch, aku dengan zaimi akan makan dekat 1 cafe di Taman Senimas.



Jarak memang agak jauh dari kampus, tapi nak buat macam mana, dalam kampus hanya ada 1 je cafe yang buka kadang-kadang, kawasan kecik dan sempit, paling sadis makanan cepat habis.

Nak pergi makan dekat Anjung (kawasan cafe di kolej kediaman pelajar), tak berapa nak sangat kami ke sana.

Keluar sikit dari kampus, adalah kedai nama kedai Kak Ziah, tapi selalu penuh.

Jadi sejak Taman Senimas tu dah ada dekat hujung jalan Beting tu, adalah choice untuk lunch.

Selalu kami ke Auni's Cafe ni lah.

Banyak jugak pilihan lauk dia, sedap pun sedap.

Paling best kat sini adalah donut dia, bagi aku lah.

Gebu je!

Bukan frozen, tokey buat sendiri.

Agaknya tu yang sedap kan?!


Gambar last 2 week ni, bila tengok rasa teringin pulak hehe.
Ok itu je, saja nak tunjuk gambar donut ahaha


40 comments:

  1. Susah hendak cari donut lembut yang kedai biasa buat. Selalu donut kedai macam Big Apple sahaja yang gebu.

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap
    Tapi takut lebih gulalah pulak

    ReplyDelete
  3. Donut ni kalau pandai buat memang jadi sedap sangat. Makan kosong tak de gula pun sedap.

    ReplyDelete
  4. kalau menu sedap, jauh pun orang sanggup datang.

    ReplyDelete
  5. rajin...bagus ni...nampak mmg gebu

    ReplyDelete
  6. Gebunya donut..nak sikitttt..heheh

    ReplyDelete
  7. Mmg nmpk gebu..berbaloi jln jauh sikit, mknan sedap2..

    ReplyDelete
  8. montok2 donut
    sedappp anak2 kecik kat taska akak ni memang sukaaa hari2 beli donut

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 saya pun suka donut, budak2 memang suka donut la kan :)

      Delete
  9. Terus teringin nk buat donut.. bkn nk mkn... hahaha... teringat masa PKP hari tu semua benda nak makan semua cuba buat sendiri... nasib baik menjadi.. hihi.. pastu sekarang dah tak rajin nk buat.. rindu jugak masa PKP ti sbnrnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa PKP pun saya masak macam2, seronok kan, blessing in disguise :)

      Delete
  10. Gebu nyeeeeee... nampak lembut je.

    ReplyDelete
  11. atie suka makan mak chaq atie punya donut, tatau mcm mna dia buat tapi mmg gebu then dia suka buat kecil2 so boleh mkn byk2 hehehe

    ReplyDelete
  12. mmg gebu gebas... acu try minta resepi? hahahahaha

    ReplyDelete
  13. Lama plak x makan donut...dapnyaaaa

    ReplyDelete
  14. memang nampak jelas kegebuannya tu!

    ReplyDelete
  15. tempat saya ni kalau nak donat sedap kat Pantai Dalam... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo, dekat dengan rumah nenek saya kat bangsar heheh

      Delete
  16. Memang terserlah kegebuan donat tu

    ReplyDelete
  17. Gebu teruk donut tu kak. Area Beting tu okay juga ada perumahan baru. Kalau tidak sepi terus. Jauh juga nak masuk ke dalam UiTM tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang jauh, nasib baik dah ada lampu jalan hahaha

      Delete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot