Monday, December 21, 2020

HOARDING DISORDER

 Salam Isnin!


Update juga walau belum sempat blogwalking dan moderate comments.
Malam tadi baru sampai dari Kota Bharu, pagi ni kena selesaikan kerja hakiki dulu walau Bekerja Dari Rumah.

Happy Monday everyone!

30 comments:

  1. aduh, ada sikit penyakit ni.. sampai bilik dah rupa macam stor. nak buang takut nanti nak pakai, lagipun beli ui semua tu, hahahha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi boleh sisihkan yang dah tak spark joy

      Delete
  2. kakmim ada HD ni tp selalu je dlm denial phase.. nk pindah umh baru nnt nk jd minimalis lah... #sayacuba

    ReplyDelete
  3. dulu ada sakit ni...sampai semak bilik..now, da belajar dunia ini persinggahan, hidup hanya sementara..tibahhh hahaha

    ReplyDelete
  4. per nak tgk satu docuseries pasal hoarding disorder ni. memang pelik brg2 dia dia kumpul tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah2! Kan, tak sangka ada yang teruk sangat2 sampai sanggup tidur dalam area yang sangat2 banyak barang

      Delete
  5. Walau Cik TK jenis suka simpan barang juga, tapi rasanya tak sampai lagi ke tahap hoarding disorder ni...

    ReplyDelete
  6. Akak ni pulak kaki membuang barang/bagi orang. Akak suka lapang, rimas tengok barang mcm2 ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah saya sebijik camni, cukup time, babai barang!

      Delete
  7. aida x la kronik bab ni.
    masih boleh sisihkan brg :)
    lelebih selepas pindah rumah baru, byk brg lama yg ada letgo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama macam saya, abah saya lagilah dasyat ๐Ÿ˜‚

      Delete
  8. Alamak, bab bab simpan barang ni emm mcm saya je haha sebab suka simpan benda byk byk sebab rasa perlu. Tapi sebenarnya tak pun. Huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, itulah.. kadang sayang nak buang sebab rasa nak pakai kemudian, tapi end up sampi sudah tak pakai ๐Ÿ˜…

      Delete
  9. pernah tengok dokumentari pasal orang yang ada sakit hoarding ni. sampai rumah penuh sampah-sarap. semoga kita dijauhkan dari jadi hoarder walaupun suka jugaklah simpan barang yang ada kenangan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, moga dijauhkan.. sikit2 takpe kot hahaha

      Delete
  10. Dulu pernah juga rasa macam ni. sebab dok sayang nak buang. Sekarang mana tak guna, kumpul mana yang boleh recycle dan yang tak boleh tu buangkan je.
    dulu suka kumpul paper beg..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. faham2, akak dulu pernah je simpan beg yang patutnya buang je ๐Ÿ˜‚

      Delete
  11. Mak Kak ada disorder ni. Pening banyak sangat barang disimpan. Pastu pening bila naik anai-anai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai ada anai2 tu, memang tak berusik terus1p barang yang disimpan tu ye kak?

      Delete
  12. case ni kena cari org yg ada marie kondo's syndrome .. settle smua benda

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot