Friday, November 26, 2021

Antologi Puisi Tarian Tinta 2 2021

Assalamualaikum, salam Jumaat sayyidul ayyam semua!


Alhamdulillah, akhirnya terbit juga antologi puisi kedua yang aku sertai ni. Setelah sertai yang pertama ni dulu, rasa seronok pulak. Itu yang sertai lagi sekali. Walaupun tak sempat nak masukkan dalam LNPT, tapi sebagai rekod peribadi, aku tetap gembira. Alhamdulillah.
 

Kali ini aku menghantar puisi aku yang berjudul Hasrat Yang Penat.
Ala saja-saja cuba try test, ok tak, pandai tak buat puisi..haha

Walaupun aku akui, banyak lagi kena belajar dalam pembuatan puisi ni tau.
Bukan senang nak hasilkan puisi yang puitis dan boleh meresap dalam sanubari pembaca. Well itulah harapan, moga aku berjaya hasilkan puisi yang ada seseorang akan deklamasikan di mana-mana pentas nanti. Ewah! Berangan kan percuma, tak gitu?

Buku antologi Puisi Tarian Tinta 2 ini menghimpunkan karya 58 penulis. Terdapat lebih dari 100 puisi terkandung dalam antologi ini tau. Buku setebal 125 muka surat ini telah disunting oleh tiga orang yang hebat dalam bidang penulisan ini; Sahar Misron, M Mascitah Mansor dan Nur Mardhiah Hj Mohd Rashid.

Adakah penyertaan aku pada antologi seterusnya?
Korang rasa?
Haha..

14 comments:

  1. Tahniah Syaz...semoga terus berkarya..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..satu lagi kejayaan. Congrats madam :)

    ReplyDelete
  3. wah tahniah kita tak join puisi kali ini, join lukisan puisi. yang magisnya 2020 kita join

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joinlah Tarian Tinta 3, masih mengumpul puisi tu 😊

      Delete
  4. Congrats Syaz.. you are really good in making poetry and novels..
    Keep it up (^_^)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Tahniah Syaz. Semoga dapat hasilkan lebih banyak puisi lepas ni

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot