Thursday, 23 June 2022

Funikular Bukit Bendera Dulu-Dulu


 Cool kan?
Beraninya orang dulu-dulu naik Bukit Bendera dengan keadaan tingkap terbuka macam tu kan?


Funikular, atau ada yang panggil kereta kabel dan keretapi Bukit Bendera ni dah moden sekarang. Ada aircond, tertutup penuh.

Psst... Hari tu SR ada naik ke atas Penang Hill a.k.a Bukit Bendera tu tau. Nanti SR story 😘


8 comments:

  1. Seronok naik Bkt Bendera ni...Bilalah nak repeat :)

    ReplyDelete
  2. Ooooo... begitu rupanya kereta kebal dulu-dulu.
    Tak dapat bayangkan duduk dengan keadaan tingkap terbuka tu!

    ReplyDelete
  3. lama tak naik bukit bendera. last pergi dulu orang ramai sangat, malas nak beratur lama last sekali pergi cari makan je kat penang..hehe

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak pergi sana. Dah lain sangat sana..:)

    ReplyDelete
  5. pernah gak naik dulu...2-3 kali, tapi bukan yg tu la...

    ReplyDelete
  6. ehh kita pun tengah karang entri ni haa hahahah

    ReplyDelete
  7. bkt bendera.
    nice.
    time aida gi ari tu, few years back, dgn anak2 buah.
    sampai je atas, hujan turun amat lebat, SR.
    aduhai :)
    tak dpt nak enjoy view sgt la. berkabus.

    ReplyDelete
  8. Dah sampai tapi sebab ramai tak jadi naik..

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE