Search This Blog

Showing posts with label PTSL. Show all posts
Showing posts with label PTSL. Show all posts

Wednesday, October 7, 2009

Test Camera Tepon Baru


amek gambar zaimi..
eh sukati aku la kekasey aku..
hee~



pastu amek gambar kat tepi air terjun UKM..
panas2 terik mase on the way jalan gi masjid..
ye ar..sejak UKM dah xkasik student prking dalam kampus ni..
menapak!



pastu amek gambar nenek..
hehe..
nenek ku yang best ever!!!
mwah mwah!


dan amek gambar..err..


oh, amek gambar pak guard UKM yang terlalu berdedikasi menyaman sume kete student yang parking dalam kampus..

tetibe tringat bila aku nak gi bayar saman..
aku pun dah dapat dah surat cinta dari pak guard ni..
$%^&*

Tuesday, April 28, 2009

Zaimi & Annie..

Annie take away Zaimi dari aku?
Hoh tidak..

Benda ni dah lame dah..tapi aku tak berkesempatan post..
hehe..

Encik Zaimi sekarang sudah pakai spek!
See!
Comel kan beliau? :P

Ala aku puji pakwe sendiri je..
Hak hak..

Ni gambar2 yang di ambil kat PTSL td..
untuk menghilangkan senak otak sebentar..
RSGIS suckxx..

Susah woa nak hapal..
paham apetah lagi..hahaha!!

kenape aku buat muka camtu?
trend kan skg amek gmbr muncungkan mulut :P
hahah!!
tak buat dah kot..huhuu...

dan ye aku tau..
zaimi jauuuuuuuuuuh lebih cerah dr aku (Y_Y)

ape kaitan ngan annie?
ha..
annie!
Aku pinjam buku ni kat library ketika mood gile menyerang!
aku nak mendapat lebih pgetahuan untuk bermain geochallenge facebook!
hahahah!!
ps: bila otak senak mula la mereng..hik hik...
teh beng anyone?
:P

Saturday, April 25, 2009

Zaman sekarang air kosong pun 90sen..

Betul, aku tak tipu..Air kosong pun harga 90sen sekarang..
Kat mane?
Haha..meh nak citer..

Aku ngan zaimi kalau gi PTSL memang tak sah la kalau tak beli air kat mesinyang jual air dalam cawan tu..
selalu nya beli kopi ais la..
kengkonon untuk kekal segar la mase study..

pada suatu hari..
dalam 2 3 hari lepas kot..
tringin pulak nak beli milo..

selalu beli 2 cawan kopi je, tapi aritu konon2 nak buat neslo ais..haha!

jadi setelah mengorek2 segala duitsyiling yang ada, cukup je rm1.60sen zaimi pon gi la kat mesin tu..
aku tgk dari jauh je..

mula2 tekan kopi, ok la..zaimi antar dulu kat aku.. pastu dia pergi balik kat mesin tu..
masuk duit, tekan milo ais lak..

tapi mesin tu silap dengar kot..orang order milo air, dia dgr ais kosong..
tgk la ni...

langsung takde ciri2 milo dalam cawan tu..
mahalkan air kosong zaman sekarang?

Friday, April 24, 2009

Kejadian di cyber PTSL~

Dalam pukul 2 petang tadi, aku ngan Zaimi gi la kat cyber ptsL.. gi kat tempat untuk print guna paper logic tu..

kitorang pun guna lah PC C2..yang tepi pintu tu..budak UKM tau la kot..

sambil2 nak print..aku pun belek2 la notes Dr Bad tu..

almaklumlah pelajar pintar, mase nak print baru belek! haha! dan lebih menambah kepintaran, sok nak exam arini baru nak print..lalala~~

pastu mase duk belek2, aku cakap pun ala2 slow gitu ngan zaimi..
sebab kat sebelah ngan depan aku ada orang gak duk gune pc..

dan ade la pekerja 2 3 orang kat tempat diorang..

aku tengok slide tu banyak sangat gambar2..
tulisan nya sikit je, hiasan je banyak..hehe..

pastu aku cakap la kat zaimi, lebih kurang macam ni la...

"nak baca ape slide ni, gambar je banyak..."

dan tak sampai pun 3 saat aku ungkap kate2 tu, tetibe aku terdengar suare perempuan dengan agak kuat berkate...

"bace je la semua, baca bagi paham!"

erk???!

budak laki depan aku dah toleh ke aku, aku pandang zaimi..

rupenya akak yang keje kat dalam ni yang cakap..

tapi dia bukan cakap kat aku, dia cakap tepon..

tapi macam merespon ayat aku..

pastu aku gelak gila la ngan zaimi..
ingatkan sape la duk kondem aku tadi..haha!

bodoh tul..rase macam sequence drama Mohd Noor Kadir lak..
sambung ayat tapi dalam scene yang berbeza..


*kepada semua yang komen, yang follow, yang tinggal link, terima kasih.. lain kali buat lagi.. hehe cuma aku tak berkesempatan nak gi jenguk korang.. nnti ade mase aku jenguk la..*

(^^,)

Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me