Showing posts with label famili. Show all posts
Showing posts with label famili. Show all posts

Monday, May 3, 2021

Saturday, March 20, 2021

Thursday, March 11, 2021

Primula Hotel Kuala Terengganu | September 2007 | Throwback Thursday

Masa ni aku dan zaimi masih student dekat UMT.
Tahun akhir dah.

Kebetulan, adik lelaki aku pun dapat tawaran sambung belajar di Terengganu jugak.
Masa tu dia dapat tawaran sambung Diploma Kejururawatan di Kolej Teknologi Bestari, Setiu.

Kiranya masa ni famili aku datang hantar dia kalau tak silap.
Menginap dekat Hotel Primula Kuala Terengganu.

Alang-alang semua dah ada, kita perkenalkan je lah terus boipren kita ahaha!

Thursday, February 4, 2021

Mencari Rak Kasut di IKEA | Throwback Thursday | 25012016


IKEA, tempat yang sangat jarang aku dan famili dapat pergi.
Satu sebab dia jauh dari rumah, kedua sebab tak berapa nak mampu shopping kat sana kerap-kerap ahaha

Sunday, January 3, 2021

Syazni 35!

 Ya ini entry lain.

Walau semalam aku cerita pasal birthday zaimi yang ke 35, hari ni aku nak cerita pasal birthday aku pulak yang ke 35 ๐Ÿ˜‚

Birthday aku dengan zaimi memang sangat dekat, walaupun pada tahun yang berlainan ahaha

Thursday, December 31, 2020

370+ Hari Kemudian | Throwback Thursday

 Kisah Disember 2019. 

Saja bergambar dengan anak-anak sebelum pergi kerja.

Sebabnya teruja baju batik jabatan tu dah siap hahaha!


Kawan-kawan sejabatan dah lama siap baju diorang masa ni.
Baju aku baru siap.
Tu yang berialah nak ambik gambar bagai kikiki..

Sekali sekala perasan ๐Ÿ˜›

Monday, December 21, 2020

Raikan Hari Lahir Mak ke 60 dengan BR!

 Esok, 22 Disember adalah birthday mak aku yang ke 60!

Alhamdulillah..

Tapi tak dapat nak raikan bersama-sama, jadi masa balik Kuantan sabtu lepas, terus je sambut.

Kebetulan adik aku Nana memang dah menetap kat Kuantan juga lepas dia kahwin bulan 8 hari tu.

Adik lelaki je yang tak ada.

Tak apa, ada rezeki nanti kita kumpul makan sama-sama!

Sunday, December 20, 2020

Ayu, Amalin, Aqilah

 Adik ayu memang seronok sangatlah balik rumah Tok Ma, sebab ada sepupu girl.

Kalau tak asik main dengan abang abang je.


Thursday, October 22, 2020

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson | Throwback Thursday | 1 Disember 2019


Untuk Throwback Thursday hari ini, aku nak abadikan gambar kami sekeluarga bersama mak mertua dan adik zaimi waktu kami ke Pusat Ikan Hiasan Port Dickson hujung tahun lepas.

Thursday, September 10, 2020

Pokomen Wutwut | Memoir

 Actually ini entry dari 2016, aku kongsikan semula pengalaman hidup aku, yang cuba tulis dalam bentuk cerita ala fiksyen. Tapi kisah benar ni. Haha

Selamat membaca sekiranya sudi ๐Ÿ˜
++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zaman awal kanak-kanak aku dimulai dengan memulakan hidup di Bangsar.
Bunyi macam hipster sangat kan?
Kecik-kecik dah duduk Bangsar. Tapi itulah realitinya. Bukan setakat duduk di Bangsar, malah aku jugak tak duduk rumah atas tanah. Duduk kondominium tau.

Ok, tipu. Sebenarnya masa kecik dulu, nenek dengan atok yang jaga kami adik-beradik masa mak dan abah pergi kerja. Rumah diorang memang kat Bangsar. Memang atas angin. Dekat Flat Sri Pahang.

Sunday, August 30, 2020

Ke Taman Wetland Putrajaya

 Hari kedua kami bercuti-cutian ke Putrajaya minggu lepas tu, sama jugak seperti konsep kenapa kami pilih untuk bawak anak-anak naik cruise, kami plan untuk bawak anak-anak ke taman yang tak pernah pergi lagi di Putrajaya ni.

Sepertimana diketahui semua orang, Putrajaya ni ada banyak taman.

Tak semua kami pernah pergi lagi dengan budak-budak ni, jadi fikir punya fikir, kami decide untuk ke Taman Wetland Putrajaya ๐Ÿ˜

Let's!

Monday, August 24, 2020

Menginap di Shaftbury Stellar Putrajaya Hotel

 Mungkin sebab adik ayu selalu meratib cakap nak tidur 'rumah otel' lepas balik dari Kuantan masa adik aku kahwin haritu, Allah makbulkan doa dia.

Kami terjumpa deal untuk Stellar Hotel Putrajaya ni, boleh kata taklah berapa awal. Hanya seminggu sebelum. Itu pun plan untuk cuti sekolah 5 hari sebab awal Muharram tu. Dan tak adalah macam terlalu bersungguh cari hotel, tapi terlalu pulak deal tu masa kami suami isteri tengah search hotel yang bersesuaian.

Harga memang drop gila-gila sebab offer, untuk bilik jenis Executive 2 Bedrooms.

Hah apa lagi mau ditunggu, booked secepat mungkin!

Itulah yang hari Jumaat lepas ni, kami pun checked in.



Thursday, August 20, 2020

Ke Rumah Terbalik Port Dickson | Throwback Thursday | 21 Januari 2017

Salam Public Holiday semua!
Apa khabar, sihat?
Tak ke mana-mana ke harini?

Kalau tak ada idea nak ke mana, boleh lah try pergi ke 
Rumah Terbalik Port Dickson.
Tiba-tiba teringat pulak kenangan masa pergi ke sana lebih kurang 
3 tahun yang lepas.

Sunday, August 9, 2020

Majlis Nikah Nana | Majlis Nikah Patuh SOP

Jumaat lepas, adik bongsu aku nikah dengan pilihan hatinya.
Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, kami sekeluarga sampai lepas acara nikah dah lama selesai. Heartbreaking. 


Monday, August 3, 2020

Menangis Nak Ke Tandas

|Entry kontot|

Bertolak seawal 4.30 pagi dari Kota Bharu pagi tadi, akhirnya sampai ke Home Sweet Home di Senawang 2.30 petang.

10 jam perjalanan.

Kira ok lah, abang ipar semalam 14 jam dia kena.
Dalam sejarah, pernah sangkut 20 jam, masa tu sarat mengandungkan adam.
Haha!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot