Showing posts with label giveaway. Show all posts
Showing posts with label giveaway. Show all posts

Friday, July 29, 2022

GIVEAWAY BZ SATU 2022

SR nak join GA blog Zarida ni. Jom join juga, jom!

+++ 

GIVEAWAY BZ SATU 2022


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

πŸ’ FOLLOW blog ZARIDA
πŸ’ Beralamat di MALAYSIA
πŸ’ Buat satu posting dengan tajuk GIVEAWAY BZ SATU 2022 dan masukkan sekali banner di atas dalam entry tersebut dan back link ke entry giveaway ini
 πŸ’ Sila tinggalkan link entry korang tu di ruangan komen entry giveaway ini.

Friday, June 24, 2022

Menang Surprise Box Mini Giveaway SS 2022

Allahuakbar, lambat betul SR nak up kisah ni. 
Jom SR cerita, jom!

Kisahnya, pada pertengahan Februari 2022 yang lepas, SR ada turut serta 1 giveaway. MINI GIVEAWAY SS 2022 namanya GA tu. SR saja join, cuba nasib. 

Rupanya, ada rezeki SR! Pada awal April 2022, tuan blognya, Syeeda Saniey, umumkan pemenang-pemenang GA tu, terselit sekali nama SR. Alhamdulillah, seronok SR!

Beberapa minggu yang lepas, surprise box SR pun sampai.

Saturday, April 23, 2022

Kiriman Saguhati Dari Mamapipie

Assalamualaikum wbt...

Sepertimana yang SR pernah beritahu, rezeki berpihak pada SR sebagai pemenang saguhati dalam Giveaway Mamapipie dan Jom Jalan-Jalan!

Pertengahan minggu lepas, hadiah sagu hatinya telah pun sampai. Alhamdulillah...

Sunday, April 17, 2022

PEMENANG GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY!

 Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah, tamat sudah segment GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY pada hari Jumaat lepas, dengan sambutan yang amat menggalakkan dari 28 orang peserta. Terima kasih!


Tibalah masanya untuk SR umumkan 4 orang peserta yang bertuah untuk memiliki senaskhah Novel Memoir Kampung Boy hasil karya Mitch ini!

Lessgoo!

Wednesday, April 13, 2022

Rezeki SR Hari Ini

 Assalamualaikum semua!

Sungguh SR tak sangka, dalam SR tak habis-habis lagi menyotong di pejabat sampailah ke hari ini, rupanya hari ni ada dua rezeki SR datang dari dunia blogging.


Terkejut, tapi semestinya gembira dan bersyukur sangat-sangat!

Tuesday, April 5, 2022

Senarai Peserta GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum!

Quick update tentang senarai peserta yang telah turut serta dalam GA SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY:



GA masih berlangsung sehingga 15 April 2022.
Maklumat lanjut tentang syarat-syarat GA, KLIK BANNER atau KLIK SINI.

Senarai peserta akan dikemaskini setiap hari.

Sunday, April 3, 2022

Bolehkah Kanak-Kanak Berpuasa Penuh?

Para ulama memang dah bersepakat bahawa kanak-kanak yang belum baligh tidak diwajibkan berpuasa. Kalau nak mendidik anak untuk berpuasa tak salah, tapi janganla sampai memudaratkan anak - anak.


Friday, April 1, 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

 Assalamualaikum semua!

Ya, kalian tak salah baca.

SR nak buat give away lagi! Walaupun baru sahaja mengumumkan pemenang untuk GA Blog SR Masuk Tingkatan 1 hari tu.

Jadi dengan lafaz Bismillahirahmanirrahim, SR mulakan GA seterusnya. 

Mungkin ada yang masih ingat, dulu SR pernah review 1 buku yang sangat best bertajuk Memoir Kampung Boy oleh Mitch. Haa! Kini, kalian berpeluang untuk mendapat senaskhah Memoir Kampung Boy oleh Mitch itu + tandatangan penulisnya sekali!

Monday, March 21, 2022

PEMENANG GIVEAWAY BLOG SR MASUK TINGKATAN 1!

Assalamualaikum semua!

Hari ni bermulalah sesi persekolahan (ada yang dah mula semalam kan?) bagi tahun 2022. SR pun, amir masuk darjah 1 hari ni. Adam masuk darjah 3. Ayu mula pakai uniform tadika. Semoga dipermudahkan semuanya.

SR nak ambil kesempatan ini, untuk umumkan 10 + 2 pemenang dari 37 blogger awesome yang sudi join GA SR. Seperti yang SR ada maklumkan di entry ini, SR berhajat nak beri hadiah berupa variety box pada 10 peserta yang namanya terpilih dari wheelofnames, dan 2 lagi blogger yang entrynya berjaya buat SR tersenyum!


Saturday, March 12, 2022

Ada 8 Hari Lagi!

 Assalamualaikum!


Tinggal 8 hari sahaja lagi untuk sertai GA Blog SR!

Setakat ni, sudah ada 31 orang blogger yang sudi untuk turut serta.
Alhamdulillah, terharu SR.

Thursday, March 3, 2022

Jom Join Giveaway Syazni Rahim Blog Nak Masuk Tingkatan 1!

PENYERTAAN TELAH DITUTUP!
NANTIKAN PENGUMUMAN PEMENANG!


Bismilahirahmanirrahim...
Pertama kali untuk tahun 2022 ini, SR nak anjurkan satu segmen Giveaway Syazni Rahim Blog - Sempena usia blog SR ni dah masuk Tingkatan 1 tahun ni!

Hahaha!

Ya kawan-kawan, SR mula ada blog sejak 2009, kalau tak silap, bulan Januari 2009. Kalau nak baca entry SR sewaktu otak belum cukup empuk, boleh tengok di sidebar. Tapi, kalau termuntah sewaktu membacanya, jangan salahkan SR!

πŸ˜‚

***

Baiklah, untuk itu, SR berhajat untuk memberi beberapa hadiah (lima atau enam hadiah, bergantung kepada penyertaan). Tapi andai kata tiada sambutan, yang dah join itulah pemenangnya! Kan? 😊

Namun sekiranya ada sambutan, SR akan buat cabutan pemenang menggunakan Wheels of Name, Insyaallah.

Hadiah apa?

Rahsia! Hik hik.. 

SYARAT-SYARAT 

Giveaway Syazni Rahim Blog Masuk Tingkatan 1 adalah seperti berikut:

1. Buat satu post entri bertajuk : Giveaway Syazni Rahim Blog Nak Masuk Tingkatan 1!

2. Follow Blog Syazni Rahim.

3. Letak banner giveaway di atas dan backlink kan ke entri giveaway ini. Kalau tak dapat klik kanan (terutama yang menggunakan desktop), guna Snipping Tool ya!

4. Kalau nak bagi panjang sikit, bolehlah ceritakan entry SR yang mana yang kalian paling ingat? Dan kenapa? (Tak wajib)

5. Selepas selesai semua, bolehlah publish dan submit link entry kalian itu ke ruangan komen di entry giveaway ini.

6. Tarikh akhir untuk submit link penyertaan kalian ke ruangan komen entry giveaway ini adalah pada 20 Mac 2022! Update: Sehingga 12 Tengahari! 

Lepas tu SR akan tutup ruang komen, beerti penyertaan ditutup :D

***

Senang kan kan kan?

Jom pakat-pakat join, kalau sudi ajaklah kawan-kawan lain sama. Selain merapatkan ukhwah, mungkin ada rezeki dapat hadiah dari SR hik hik..

Ps: Lepas 5 jam published, masih tak ada penyertaan. Seramlah pulak. Patut tarik balik ke GA ni πŸ₯²

Dah ada penyertaan lah!

Alhamdulillah,yeay! 😊😊

++ SENARAI PENUH PESERTA GIVEAWAY INI  SETAKAT 8.30 AM 6 10 MAC 2022 ++

Giveaway Wang Tunai RM500 Mamapipie & Jomjalan

 Giveaway Wang Tunai RM500 Mamapipie & Jomjalan


Kawan-kawan, jom kita meriahkan GA Mamapipie dan Jomjalan jom!

***

Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Giveaway Wang Tunai RM500 Mamapipie & Jomjalan

  1. Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai. ✅
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM500 Mamapipie & Jomjalan". ✅ Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  ✅
  3. Tag 3 rakan  ✅ : SR nak tag Wak Warisan Petani, Kak Mim dan Puan Hazel. Sebab blogger2 yang lain rasanya mesti akan join hihi!
  4. Wajib letak Blog Mamapipie.com & Jomjalan.com.my ke dalam Bloglist korang ✅
  5. Sila pilih salah satu post Jomjalan yang korang suka beserta link. Terpulang nak pilih tempat melancong, hotel, tempat makan, etc. Nyatakan mengapa post ini menjadi pilihan✅ (tengok bawah)
  6. Digalakkan Follow Media Social Mama: Instagram FB Youtube Twitter FB Page 
  7. Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang di post ini. ✅
  8. Tarikh tutup giveaway adalah pada 3 April 2022. 
Syarat wajib nombor 4 mama akan check satu-satu.. Kalau tak patuhi syarat ni korang akan disqualified. So, pastikan patuh pada syarat ye. 


Berbalik pada point no 5:

Entry Jomjalan yang paling menarik perhatian SR adalah yang ini.


Kenapa? Sebab SR kan, kalau pergi CH, hotel ni memang untuk mandi dan tidur aje. Ke sana, kami lebih pada menghayati Cameron Highland tu, berjalan aje. Jadi, dah berjalan mesti nak minum teh, makan scone...kan? Haa..kalau hotel dah jimat, bolehlah minum teh, makan strawberry semua tu lebih sikit kih kih kih..

Hotel-hotel tu walaupun tak mahal, tapi nampak sangat cozy gais.

Itu sahajalah penyertaan SR ya Mamapipie!


Sunday, February 27, 2022

Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

 Mari kita memeriahkan Giveaway dari Saudara Fairus Mamat.
Ada rezeki, dapat buku best dari Melaka ni!


1. Buat posting bertajuk Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Friday, February 18, 2022

Sunday, February 13, 2022

Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie

 Rasa nak join, sebab syaratnya mudah aje uolls.

SIAPA NAK JOIN KLIK SINI!

Baca dulu syarat di bawah ya!

~~~~~

Syarat penyertaan mudah aje:

  1. Terbuka lepada semua blogger di Malaysia.
  2. Buat blog post bertajuk "Giveaway Awal Tahun 2022 Mamapipie". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.
  3. Nyatakan 1 blog post mama yang menjadi kesukaan korang beserta link post tu. Saja mama nak tahu post mama yang disukai korang.
  4. Wajib letak blog http://www.mamapipie.com dalam bloglist korang
  5. Jemput Follow Media Social Mama (tak wajib pun)  || Instagram | Youtube | Twitter | FB Page| |
  6. Tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.. Sesiapa yang follow mama kat instagram minta tulis nama instagram korang kat komen. Nanti mama follow back. 

~~~~

SR copy sebijik sebijut lah ye mama pp.

Untuk nombor tiga tu, rasanya yang SR suka adalah entry yang bertajuk Resepi Daging Masak Hitam. Kenapa? Sebab nampak senang nak buat, dan nampak yummy sangat!

Yang lain semua dah follow. 

Sekian ya mamapp!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot