Showing posts with label manis. Show all posts
Showing posts with label manis. Show all posts

Saturday, September 4, 2021

Oreo Ice Cream

Patutnya tak boleh makan manis-manis ni.
Dah kena pantang makan.

Tapi Oreo Ice Cream ni terlalu menggodalah.
Aiseh..

Saturday, August 21, 2021

Sira Labu Untuk Dia

Haritu kan aku ada beli gula melaka comel yang memang comel sangat-sangat tu kan?
Haa sebenarnya sebab aku nak buat sira labu.

Asalnya aku beli labu dekat kedai sebab nak buat labu masak lemak, tapi bila fikir balik, nanti aku sorang je yang makan.

Baik aku proceed dengan sira kan saja labu tu.

Wednesday, July 23, 2014

Rabu Resepi | Puding Gula Hangus

Helo puan puan *dagu macam chef wan*

Minggu lepas aku skip segment ni, saja je..
hee..

Minggu ni nak kongsi resepi Puding Gula Hangus pulak..
Seperti biasa, gambar pinjam dari blog orang..




Bahan-bahannya:

2 cawan gula pasir,  1 cawan dihanguskan dan dicampur dengan 1 cawan air
1 tin susu cair
4 biji telur
2 sudu besar tepung kastard
Sedikit marjerin

Cara-caranya:

Pukul gula yang tidak dihanguskan bersama telur sehingga kembang.
Kemudian, masukkan susu dan tepung kastard, kacau hingga sebati.
Sapu acuan dengan sedikit marjerin, dan masukkan gula hangus tadi.
Masukkan pula adunan sebati tadi, dan kukus sehingga masak.
Sesudah masak, sejukkan.


Senang bukan?
Bolehlah nak buat sendiri bulan-bulan puasa ni, kalau nak beli kat Bazaar satu slice tu RM2 gak kan..

:)



Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot