Showing posts with label pisang. Show all posts
Showing posts with label pisang. Show all posts

Tuesday, December 29, 2020

GorPisCis Banana Republic & Co

Gittew.
Teringin nak makan Goreng Pisang Cheese (GorPisCis) haritu, maka teruslah order via Food Panda kan.

Masa nak order tu seram jugak, takut tak sedap.
Tapi sebab anak-anak pun asyik berbunyi lapar lapar lapar macam tak makan 18 tahun, maka omak eh pun nekad order.

25 minit kemudian, rider Food Panda yang kacak bergaya pun sampai!

Monday, August 17, 2020

Tiada Kelayakan Jadi Penjual Goreng Pisang

Entry kali ini masih pasal pisang. 🍌
Seperti entry ini dan ini.
Moga-moga anda semua tidak pishang. 😂


Ya, ada orang yang memang tak layak nak jadi penjual goreng pisang, sebab betapa tidak berkredibiliti nya dia, kerja semudah itu pun

Sunday, August 16, 2020

Pengat Pisang Cavendish

Semalam terasa nak cuba buat pengat pisang.
Jujur cakap, sepanjang hayat tak pernah cuba buat pengat pisang ahahaah

Bila cek resepi, kebanyakan resepi akan guna pisang tanduk.
Tapi, disebabkan dah terlalu teringin nak makan pengat pisang buatan sendiri, aku beli je lah pisang yang ada jual kat Giant Kuala Pilah tu semalam.

Seperti biasa, pisang-pisang yang selalu jual kat pasaraya ni, itu lah jenisnya.

Fikir punya fikir, ahh redah je lah dengan pisang cavendish pun.

Resepi memang berlambak kat internet, pick 1 dan trylah buat semalam.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ads