Search This Blog

Showing posts with label tudung. Show all posts
Showing posts with label tudung. Show all posts

Friday, November 27, 2020

Melaram Tudung Omak

 Salam Jumaat gais.

Sesungguhnya aku dah tepu sangat duduk rumah ni.

Tak keruan dah.

Huhu..

Thursday, November 26, 2020

Buka Aib | Throwback Thursday

 Lupa nak cerita pasal ni, hari ni baru teringat.

Beberapa minggu lepas, Facebook ada tayang semula satu gambar aku pada tahun 2011.

Kalau ikut tarikh yang ditayangkan, masa tu aku dah jadi tunang kepada zaimi.

Thursday, October 22, 2020

Wednesday, February 18, 2015

Say yes again to tudung bawal

Salam semua :)

EH korang ingat tak aku pernah dengan semangatnya buat entry yang bertajuk:

SAY NO TO TUDUNG BAWAL


Dalam entry tu beria-ia aku kata aku rasa semak otak bila pakai bawal, sebabnya masa tu pregnant..haha
Bila pregnant hari tu, semuanya rasa rimas.
Rimas gila pakai bawal masa tu. Rimas sampai rasa nak terajang orang.

Tapi sejak sehari dua sebulan dua ni, aku dah rasa menyampah pulak nak pakai tudung ada awning tu.
Ye betul, kekadang je rasa nak pakai. Sebabnya aku menyampah orang asyik panggil aku kakak walaupun muka dia kedut seribu rimas. Ye rimas.

So aku dengan semangatnya menjoli katak kan duit aku dengan membeli tudung2 baru..hahaha

Beli instant shawl la.
Beli tudung cotton la.
Beli bawal aidijuma la.
Beli instant shawl lagi.

:D







Hahaha..
Pelik aku dengan diri sendiri.

AKu tetiba jatuh cinta pulak dengan bawal aidijuma tu.
Senang bentuk, lawa corak dia.
Shawl pulak aku suka yang Sarung Anggun.
Kain dia best.
Aku pernah beli yang murah sikit.
Horror jugak dia punya panas baq hang.
Lepas tu biarlah beli mahal sikit, asal puas hati :D


Sapa-sapa nak try aidijuma, leh la whatsapp kawan aku,
dia jual.
Nama dia Shabanun. 014-3743063.

Sapa nak try Sarung Anggun lak, kawan aku gak jual,
Nama dia Syida. 017-5519296


Cakap korang dapat nombor dari blog Syazni tau :)

Thursday, February 7, 2013

Say No To Tudung Bawal

Eh, korang tau tak Sharnaaz dengan Shila Amzah anak ND Lala tu dah putus?


Ok, kalau tak tau pergilah Google. Tadi aku dah baca dah pasal tu.
Saja je tanya.. padahal tak berkaitan dengan entry pun. Hee. Hee.

Sindrom benci bawal.
Ye, itulah 'penyakit' aku sejak mula mengandung haritu.
Bawal kat sini maksudnya tudung bawal. Ikan bawal aku suka ok.
Haritu mak aku masak kari ikan bawal emas.
Fulamak dia punya awesome...perghh!
Barulah namanya makanan yaw! Aku belum tahap expert kari lagi dalam bab-bab memasak ni.
On the way..hahah.. Yang lain ok, kari ni macam dah level tinggi sikit bagi aku.

Bagi aku lah, kalau korang terer baguslah. *tepuk tangan*

Eh, apa cerita pasal kari ikan bawal pulak ni? Ni saja cari nahas nak tambah kelaparan diri ni.
Cis.

Ok, tudung bawal.
Kepada yang kot kot lah tak tau apo bondo lah tudung bawal tu, ha contohnya macam tudung yang aku pakai kat gambar bawah ni.

Motip letak gambar dengan chef celebrity? hahah..

Tudung yang asalnya empat segi, dilipat menjadi 3 segi dan dipakai mengikut citarasa sendiri.

Serius cakap, tudung bawal ni asalnya dulu daya penarik dia batu-batu dan sulam-sulam je.
Sekarang ni hamek kau.. macam-macam fesyen bawal dah ada.

Dan dulu, level of confidence *pui* aku hanya pada tahap normal kalau aku pakai bawal sahaja. SAHAJA ok. Pakai tudung jenis lain aku macam tak berapa nak selesa.


Tapi... sejak adanya budak tecit ni dalam perut aku, aku jadi sangattttttttttttttttttttttt rimas dengan bawal.

Ya Allah.. rimasnya... nak pin, nak selempang, nak adjust, nak gosok...arghh!

Sekali sekala tu ok lah jugak, boleh lah nak pakai.. tapi most of the time, aku akan rasa menyampah sangat-sangat dengan bawal. Maafkan aku bawal-bawalku yang dalam almari... Dah lama korang terbiar.. Dan tudung-tudung instant berawning tu lebih menarik mata aku.

Mungkin ni antara pe'el pelik aku masa mengandung kot.

Macam harini, hari Khamis nan berbatik sana sini. Aku pun match kan lah baju batik aku dengan tudung bawal. Masa kat rumah dah rasa dah serba tak kena. Takpe. Abaikan lagi perasaan tu.

Sampai office sebelum start kerja, dah ubah style pin tudung dah.

Ya Allah rimasnya lah.... Menyesal gila pakai bawal.. :(

Tiba-tiba teringat haritu aku ada beli tudung online *tetiba*.
Try tanya kot-kot dah sampai.

And yes, dah sampai.

Yang sehelai tu ada warna biru-biru.

Thank you Allah! Terus aku cabut itu bawal, pakai tudung awning.
Legaaaaaaaa... biarlah tak berapa match pun. Kah kah kah..


Phew..lega gila.. barulah dapat bernafas dengan tenang.

=))


p/s: nak tengok tudung yang kurang cerdik dan boleh menimbulkan rasa ingin menampar anak orang sedas dua? klik sini.

Sunday, April 18, 2010

Bibik Terlampau

Salam semua =)

Hari ni hari ahad, and duty aku kena hantar adik perempuan aku pergi kelas gitar kul 2.30 sampai 3.30 tadi..
Kelas gitar tu dekat Kajang, sebelah Metro Kajang..
Tau-tau je lah kawasan tu, tersangatlah sesak dan kurang parking..

Maka aku decide sepanjang kelas tu nanti, aku duduk dalam kereta aje lah..
Nak turun pun alang-alang je mase..lagipun sorang-sorang..

Dan disebabkan dah rancang awal2 tak nak turun dari kereta, maka aku pun malas nak berdandan2..
Makanya aku pun sarung tudung mak aku aje..
Ala tudung awning tu.. Tapi bila dah pakai rasa kelakar plak,
sebab tudung ni ada manik2.. kui kui kui..


Gamaknya macam tak sesuai dengan muka aku yang selebar pinggan ni..
Bila tengok cermin, aku rasa aku nampak macam bibik..
Tapi bila aku tengok mak aku pakai ke, orang lain pakai ke elok je..

ha ni lah cik bibik tu..
melampau gile jadi camera whore sensorang dalam keta..
sebab apa?
sebab boring..huhu..

ps: lain kali kena bawak suratkhabar ke, magazine ke..selalu terlupa nak bawak..aih..

Thursday, May 21, 2009

Hasil balik ke rumah?

Helo!
Entry lepas aku merungut2 sebab kene balik rumah..
But it's not so bad la..

hik hik!
sebab pe?
sebab....

mak belikan MUFFIN!
taddaa!!

sedap weh muffin2 ni!
serius!
tak tipu!

ade 8 ketul muffin sekotak, dan sekotak rm8..
dan favourite aku adelah..

white chocolate with chocolate chip!

rainbow!

blueberry web!

oreo!

& chocolate chip!


bahagia! hahahah!

pastu alang2 dah jenjalan kat TESCO, aku ternampak tembikai susu..
aku pun bodek lagi emakku..

dan mak pon membuat air tembikai susu pada petang itu!
1 jag ko!
tak puas gak minum tak tau la!

jemput minum
(^^,)

*********************************************
updated!

hasil Zaimi pulang ke kampung?
ehem ehem!

taddaaa!

sehelai tudung bawal berbatu..
tudung yg ke 6 zaimi & family bg (^^,)

sayang sangat kamu semua!!
melaram tudung baru :)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me