Pages

Search This Blog

Tuesday, July 28, 2020

Ke Rabbit Fun Land Lenggeng Negeri Sembilan

Ahad lepas, zaimi ajak bawa anak-anak keluar, dah lama terperap dalam rumah.
Nak bawak pergi mall atau supermarket, macam ramai sangat orang.
Budak-budak ni nanti pun mesti susah nak dikepung kalau kat kawasan macam tu.

Jadi fikir punya fikir, bawaklah anak-anak ke Rabbit Fun Land Lenggeng.
Pertamanya sebab tak jauh sangat, kalau boleh taknak perjalanan tu jauh sangat sebab nak elak penggunaan tandas awam. Dari senawang ni dalam 30 minit je ikut LEKAS.
Kedua, kawasan dia kecik aje. Senang kepung budak-budak.

So, let's!


Sesampai je kat sana, terus park kereta.
Kawasan agak curam, ayu asik macam nak tergolek kat bahagian entrance tu ๐Ÿ˜‚

|Entry ini banyak gambar|

Monday, July 27, 2020

15 Fakta Tentang Isnin

Tak dapat disangkal lagi yang Hari Isnin memang bukan hari yang digemari ramai.


Ha jadi saja lah nak share dengan kalian semua beberapa fakta menarik tentang hari Isnin ๐Ÿ˜‰

Sunday, July 26, 2020

Nabi Lut Melawan L& BT, Nabi Syuib Melawan Kapitalis dan Kisah-Kisah Lain - Syed Azharul Asriq | Review Buku


Buku ni baru beli few weeks ago.
Tertarik dengan tajuk. 
Dan disebabkan dia warna kuning, dari jauh dah nampak dia dekat rak buku.

Kisah-kisah dalam buku ni, semua sepatutnya orang Islam dah tahu.
Tentang Nabi Allah dan kaum baginda semua, tentang apa azabnya dan sebagainya.

Yang menarik, penulis ada juga buat sedikit kajian tentang lokasi kaum kaum tersebut ketika azab melanda mereka. Dan penulis dah simplify tentang siapa nabi ketika itu, apa nama kaumnya, kesalahan kaumnya, azab yang diterima, dan ada gambar-gambar.

Tapi, tulisan dengan kertas yang digunakan untuk mencetak, sangatlah kusam dan kelabu.
Beberapa kali tertidur sementara nak habis baca, sebab mata macam penat nak fokus pada tulisan yang kekelabuan. 

Hehe

Personally, buku ni aku bagi 4 bintang!
⭐⭐⭐⭐
๐Ÿ‘๐Ÿ‘



Saturday, July 25, 2020

Tu Pe Wa Ra


Anak nombor dua aku, amir ni, memang masih lagi dalam peringkat belajar membaca.

Ubi Badak Rebus Cicah Gula

Macam biasalah, anak-anak ni, kalau ayah yang buat sesuatu, kesan dia lebih mendalam agaknya.
Malam tadi, zaimi rebus ubi badak yang ayah dia bagi masa balik kampung haritu, ajak anak-anak makan, cicah dengan gula.


 

Friday, July 24, 2020

Anak ke Sekolah dengan Norma Baharu | Kenangan PKPP

22 Julai 2020, semua anak-anak dah kembali ke sekolah, termasuklah anak omak, adam.
Seawal pagi mak dah kejut adam, sejujurnya malam sebelum tu, 
mak terbangun sejam sekali.

Tidurnya pukul 10, pukul 11 bangun, 12 bangun, 1 bangun, 2 bangun, 3 bangun, 4 bangun.. entah lah kenapa.


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.