Anak ke Sekolah dengan Norma Baharu | Kenangan PKPP

22 Julai 2020, semua anak-anak dah kembali ke sekolah, termasuklah anak omak, adam.
Seawal pagi mak dah kejut adam, sejujurnya malam sebelum tu, 
mak terbangun sejam sekali.

Tidurnya pukul 10, pukul 11 bangun, 12 bangun, 1 bangun, 2 bangun, 3 bangun, 4 bangun.. entah lah kenapa.


Rumah kita jauh dari sekolah, jadi memang sebelum matahari keluar, dah kena gerak.

Berkali-kali cek beg adam, cukup ke semua kelengkapan yang sekolah dah beritahu untuk bawak tu.

Kena ada:

Facemask
Hand sanitizer
Wet tissue
Sapu tangan
Alat tulis secukupnya sebab tak boleh pinjam

Dan beberapa lagi.

Bungkuskan semua dalam 1 ziplock, supaya senang adam nak cari masa kat sekolah.
Sayu je hati masa tengok adam pergi naik kereta pagi tu. 

Lepas tu, nasib baik pihak sekolah dia ada update sikit gambar-gambar hari pertama sekolah kembali buka tu kat FB page sekolah, ada gambar adam.. terubat sikit rindu mak (padahal baru berapa jam je adam tak ada kat rumah)







Aku sangat appreciate yang sekolah adam ni, dia jaga sampai waktu balik.
Anak-anak tak boleh keluar pagar, selagi parents @ orang yang jemput tak sampai.

Agaknya sebab pelajar pun tak ramai, jadi boleh la buat procedure tu.


Perjuangan abadam menuntut ilmu, mak iring dengan doa untuk keselamatanmu sentiasa ๐Ÿ’“

Post a Comment

28 Comments

  1. Semoga semuanya selamat dan dilindungi.... amin

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya dipelihara Allah swt..

    Doa ibu dimakbul Allah, InshaaAllah..

    ReplyDelete
  3. 1hb 8 nie
    wajib dah pakai mask
    kita jaga kita..

    ReplyDelete
  4. Ada jugak budak tak pakai mask ye. Sekolah anak saya semua wajib pakai. Sebab ramai sangat rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutnya kena pakai, kalau tengok dalam gambar tu, budak2 sangkut kat dagu, ada jugak letak atas meja, itulah..budak2 kan.. saya kena selalu nasihat anak ni

      Delete
  5. Selamat kembali ke sekolah..semoga semuanya dilindungi Allah.

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum dan hi! Nisha datang berblogwalking ke sini ^^

    Wahh bila tengok balik adik-adik pergi ke sekolah, terus teringat zaman kenangan waktu sekolah dulu. Terus mengimbau kenangan. Namun, kalini berbeza bagi mereka. ):
    Insya-Allah semoga kita semua dilindungi oleh Allah dan berada dalam keadaan yang selamat selalu. Yang penting sekali kena ingat untuk selalu pakai mask~

    Jemputlah baca entry terbaru Nisha di Blog HadiahBintangJatuh (HBJ),

    Pengalaman ambil kos Pengurusan Perpustakaan / Library Management (Dip sem 4) + Nasihat + Kesimpulan + Throwback
    https://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2020/07/pengalaman-ambil-kos-pengurusan_23.html

    Dan memeriahkan giveaway oleh Jari Boloq (tamat pada 24/7/2020 pukul 6 petang ni) Boleh klik banner di entry ini ya. Insya-Allah ada rezeki hehe
    https://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2020/07/giveaway-my-life-alhamdulillah.html

    ReplyDelete
  7. SEMOGA ADAN KAWAN2 PATUH SOP DILINDUNGI ALLAH SELAMAT DI SEKOLAH MENIMBA ILMU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak PI, amin ya rabbal alamin

      Delete
  8. Selamat kembali ke sekolah. Semoga Adam dan kawan-kawan dilindungi.

    ReplyDelete
  9. Mak nervous anak nak masuk sekolah lepas cuti lama kan..tu tak lena tidur. Hehe

    Selamat kembali bersekolah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, tu la yang tak boleh lelap sebenarnya hehe

      Delete
  10. semoga persekolahan ini akan berjalan lancar. cuma ralat x de cuti seminggu utk raya haji tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga, terkejar2 sikit masa tu nanti

      Delete
  11. Moga Allah lindungi dan permudahkan.Aamiin.

    ReplyDelete
  12. amalkan normal baru ... insyaAllah selamat semuanya.

    ReplyDelete
  13. stay safe ya anak2 semua :)
    syaz bkenan dgn wall syaz tu..cat sndri ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiu shida, aah cat sendiri masa PKP haritu, boleh baca kat sini https://www.syaznirahim.com/2020/06/cubaan-buat-accent-wall-feature-wall.html hehe

      Delete
  14. Norma baru..
    Sha sentiasa pesan dengan anak-anak ikut arahan cikgu..

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.