Tujuh Bintang untuk Diri Sendiri

 

Minggu lepas amir ada tunjuk kerja yang dia buat masa kat tadika.
Dia warna lobak merah, lepas tu nampak lah dia dah boleh tulis nama dia sendiri siap dengan nama zaimi.



Walaupun dia eja Bin tu 'Ben", jadilah..
Mak dah cukup bangga dengan amir tau 😁

Lepas tu nampaklah ada tujuh bintang.
Aku pun tanyalah..

"Wah cikgu bagi amir 7 bintang ?"

"Bintang tu amir yang lukis sendiri, cikgu suruh kaler je"


Selamba tak bagi apresiasi kat diri sendiri?
Hahahaha

Amir oh amir..

Post a Comment

48 Comments

  1. Hahaha... bagus amir ni... tahap kompiden tinggi tu dia dpt 7 bintang dr langit ke-7 gitu... bijak bijak

    ReplyDelete
  2. hahahah..boleh buat 7 buat apa nak bagi 5 je kan amir??

    ReplyDelete
  3. Bagus! Bagus! Confident itu penting.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Amir, lain kali bagi 10 bintang!

    ReplyDelete
  5. πŸ˜‚ pandai menghargai diri sendiri, bagus Amir! Positif.

    ReplyDelete
  6. Biasa paling banyakpun cikgu bagi 5 bintang, ni 7 bintang, haha

    ReplyDelete
  7. Ikut zaman dulu2 pakai ejaan Ben tu.

    ReplyDelete
  8. hahahaha itu utk motivation diri sendiri tu , tujuh bintang..kenapa tak cukupkan 10 amir ?

    ReplyDelete
  9. Muka ensem, pandai mewarna, siap ada 7 bintang..

    Nak cemana lagi????

    hahaha

    ReplyDelete
  10. Haha. Bagus Amir confident. Hotel pun habis banyak 5 bintang, ni dia ambil 7 terus

    ReplyDelete
  11. Wah! Pablo Picasso in the house!

    ReplyDelete
  12. confident kena ada! hahahha

    ReplyDelete
  13. Bagus heheh keyakinan ini lah yg kita mau dan teruskan amir ! 😍

    ReplyDelete
  14. Confident itu perlu! Biasa sampai 5 bintang, dia kasi 7 terus! Niceeee!!! πŸ‘

    ReplyDelete
  15. Niceeeee... bagus la pandai mewarna.... len kali mintak cikgu bintang.. ok.. hihi

    ReplyDelete
  16. Hahaha.. comel betul jawapan amir.. Kenalah hargai diri sendiri kan Amir.. :)

    ReplyDelete
  17. hahahaha pun boleh begini! yakin tinggi!

    ReplyDelete
  18. Terbaik Amir. Lagi pun memang cantik lukisan tu

    ReplyDelete
  19. xpe Amir.. bagus untuk ada rasa begitu. kena ada rasa hargai diri sendiri i loiike sebab kadang2 penat lelah kita orang tak nampak jadi kita kena acknowledge sendiri..

    keep it up =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah terima kasih sis atas kata2 indah macam ni, betul tu saya setuju :D

      Delete
  20. hebat abamir 7 bintang. extra dua tu kira halal lah kan tambah sendiri :)

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.