Sunday, December 6, 2020

Sambal Sotong Petai

 Johan Tomyam Paroi dah masuk dalam radius food panda rumah aku!

Yeayy!

Makanya, rambanglah mata tengok menu kan.

Dahlah tak semahal kedai kedai lain.

Ternampak sambal sotong petai, terus terliur!

Apa lagi, order terus haritu!



Rasa dia memang mantap sangat dekat tekak aku.

Manis manis sikit, tak berapa nak pedas.

Pantai timur style yang tak terikut lidah rakyat tempatan.

Bukan apa, kebanyakan makanan di Negeri Sembilan ni, pedas!

Jadi yang ini ngam ngam rasanya hehe..

Lepas gian!

++++++


Kalau ada yang dah baca Terkaitnya Kita, mesti tau siapa yang suka makan sambal sotong campur petai ahahah

++++

Siapa yang terlepas cerpen latest semalam boleh klik gambar di bawah 😉

KERANA AKU TAHU








34 comments:

  1. Replies
    1. hehe.. dia ada 1 sensasi rasa yang mengancam kan :D

      Delete
  2. Wah, akk dah terlepas lah cerpen terbaru syaz tu.
    Oohh..memang ada ye sambal sotong petai, ingat saja2 syaz reka..hshaash2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak ahahahah! ok, nanti free2 akak baca lah ;)

      Delete
  3. Wow.!!! Tak makan Petai lah pulak.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi saya pun tak makan sangat, cuma suka rasa dia bila blend dengan makanan lain je

      Delete
  4. Sedapnya tu sambal sotong letak petai. 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saya suka lah rasa yang kedai ni buat, siapa pergi ke sini boleh cuba order :D

      Delete
  5. semalam masak sambal sotong, ingat nak buh petai tapi mereka kata, sotong tak kena dengan petai, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ada yang tak gemar, ada yang boleh terima..gittew :D

      Delete
  6. Bila dah tua mcm ni tibe-tibe x bole makan sotong plak

    ReplyDelete
  7. Sedapnya nampak sambal sotong petai tu.
    Mrs. A pun pernah makan di Johan Tom yam setuju tu harga dia tak macam lain-lain resto tomyam yang seangkatannya di daerah Seremban ini hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, dia memang sedap dan ok lah harganya 😁

      Delete
  8. Sedap kegemaran ni.
    Waduh mau kena cari petai ni.

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak makan sotong sebab alergik. Tapi kalau teringin sangat makan juga la 😂

    ReplyDelete
  10. Dari pengalaman selama dok seremban ni banyak owner pantai timur yang tak menepati citarasa orang tempatan nismilan. huhu..dari pengalaman order by foodpanda pun agak mengecewakan. sudahnya kalau delivery beli fast food je lah.

    Muhib, penggemar sambal sotong petai. Sambal sotong Akalili direject sebab tak ada petai. kesian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, susah nak cari kedai yang sesuai dengan selera, kadang2 terlalu pedas, terlalu manis etc..

      Ya betul, fizah ingat lagi yeayy 👏😘

      Delete
  11. anything yg ada petai ni, my fav too..tak pandang dah lauk lain kalau ada si petai ni..

    ReplyDelete
  12. nampak pekat sambal sotong tu kompem la mesti sedap

    ReplyDelete
  13. Sedapnya sambal sotong petai!! Walaupun tak pernah rasa lagi kombinasi sotong dan petai, tapi boleh bayangkan ianya sedap!

    ReplyDelete
  14. Kalau buat sambal petai ni akak suka letak udang.

    ReplyDelete
  15. Kenapa aaya baca & lihat pic ni ketika perut sedang lapar. Satu penderaan untuk anak tekak.. Hihihi

    ReplyDelete
  16. sambal sotong petai..nama pn mgancam dah :p

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot