Showing posts with label food panda. Show all posts
Showing posts with label food panda. Show all posts

Monday, January 10, 2022

Nasi Ambeng Buatmu

Salam Isnin semua! 
Apa khabar, sihat ke?
Semoga kita semua dijauhi dari Covid-19 dan segala wabak durjana.

Terbiar blog SR ni beberapa hari, sebab SR keletihan dan memang nak berkepit dengan anak-anak je masa weekend hari tu. Hehe.. 

Terima kasih pada yang keep on datang blog SR.
Tenkiu tenkiu!

Saturday, October 16, 2021

Persiapan Sambutan Ulangtahun Hari Lahir Amir

 Hari ni, 16 Oktober 2021 adalah ulangtahun kelahiran amir yang ke enam tahun.

Dari pagi lagi aku dengan zaimi dah menjalankan rancangan kami untuk buat sambutan kecil-kecilan dalam rumah ni. Ala, buat anak-beranak kami lima orang aje. Tapi nak buat yang meriah sikit.

Untuk tahun ni, semua anak-anak tak ada kek custome made. Kalau tahun-tahun sebelum ni, aku tempah kek dari satu bakeri favourite kami dekat Paroi tu. Tapi disebabkan daripada birthday adam hari tu kami hanya beli saja kek yang ready made dekat kedai, lepas tu birthday ayu pun sama macam tu juga, maka untuk adil, giliran amir pun kita beli aje kek dari Harolds Bread.

Monday, October 11, 2021

Nasi Kandar Arsad Senawang

Todia.. suurrr..
Nasi punyalah banyak, kuah pun punyalah meriah baq hang.
Walaupun berada di Senawang, Negeri Sembilan dan bukan di Penang, alhamdulillah, masih ada kesempatan untuk menikmati keenakan nasi kandar!
Terima kasih Nasi Kandar Arsad Senawang atas kewujudanmu!

Saturday, September 4, 2021

Oreo Ice Cream

Patutnya tak boleh makan manis-manis ni.
Dah kena pantang makan.

Tapi Oreo Ice Cream ni terlalu menggodalah.
Aiseh..

Friday, September 3, 2021

Order Makanan Untuk Orang Lain Guna Food Panda

Mungkin ramai yang dah tau kan yang Food Panda ni memang memudahkan untuk kita beli makanan ketika kita tak berasa nak keluar dari rumah.
Terutamanya musim pandemik ni kan.

Tapi, selain order makanan untuk diri sendiri, sebenarnya kita boleh juga orderkan makanan untuk orang lain yang berada di alamat lain.

Aku selalu gunakan Food Panda untuk orderkan makanan untuk parents aku yang kini jauh di mata.
Yang penting, kalau kita taknak susahkan rider Food Panda dan juga orang yang kita orderkan makanan tu, yang penting:

Saturday, April 10, 2021

Tauhu Bergedil Mama Ains

Rupanya lama betul tauhu bergedil ni aku dah masukkan dalam 'draf' entry blog.
Tapi lupa nak up.
Hehe..

Malas pulak nak upload semula gambar yang tak senget.
Jadi reader boleh pusingkan handphone/ tablet, atau sengetkan kepala masa baca entry ni ya.
😂

Friday, January 8, 2021

Order Mykori Via Food Panda

Bak kata orang putih, curiosity kills the cat!
Samalah dengan aku waktu teringin nak order aiskrom Mykori ni melalui Food Panda.

Saturday, January 2, 2021

Zaimi 35!

 Tahun ni sambut birthday zaimi lewat sikit, sebabnya hari birthday dia tu, aku kena masuk kerja dari pagi-pagi buta sampailah maghrib baru balik..huhuk

Jadi, aku roger dekat aku punya favorite baker, suruh tangguh kek tu ke hari esoknya.

Buat lek buat pis je masa tu, mesti zaimi pelik kenapa tahun 2020 aku tak belikan dia kek macam selalu 😜

Gambar lama

Tuesday, December 29, 2020

GorPisCis Banana Republic & Co

Gittew.
Teringin nak makan Goreng Pisang Cheese (GorPisCis) haritu, maka teruslah order via Food Panda kan.

Masa nak order tu seram jugak, takut tak sedap.
Tapi sebab anak-anak pun asyik berbunyi lapar lapar lapar macam tak makan 18 tahun, maka omak eh pun nekad order.

25 minit kemudian, rider Food Panda yang kacak bergaya pun sampai!

Sunday, December 6, 2020

Sambal Sotong Petai

 Johan Tomyam Paroi dah masuk dalam radius food panda rumah aku!

Yeayy!

Makanya, rambanglah mata tengok menu kan.

Dahlah tak semahal kedai kedai lain.

Ternampak sambal sotong petai, terus terliur!

Apa lagi, order terus haritu!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot