Tauhu Bergedil Mama Ains

Rupanya lama betul tauhu bergedil ni aku dah masukkan dalam 'draf' entry blog.
Tapi lupa nak up.
Hehe..

Malas pulak nak upload semula gambar yang tak senget.
Jadi reader boleh pusingkan handphone/ tablet, atau sengetkan kepala masa baca entry ni ya.
๐Ÿ˜‚

Kisahnya, pertama kali cuba nak beli Tauhu Bergedil Mama Ains ni.
Sebab masa ni, aku teringin sangat nak makan tauhu bergedil.

Asalnya aku tak makan mana pun tauhu bergedil ni, sampailah ada sekali tu colleague belanja.
Masa tu barulah aku sedar yang tauhu bergedil ni rasanya mantap.

Keh keh..

Jadi, selang beberapa ketika, rasalah nak makan.
Scroll di food panda, ada!
Orderlah terus, why not kan?




Rupa dia promising jugak, datang pulak dalam kotak yang nampak pro tu kan.
Siap kicap dia pun dalam plastik ziplock, bukan sekadar ikat getah.



Suapan pertama, sentiasa mendebarkan.
Dalam hati berharap sangat yang rasa dia tak mematahkan nafsu yang tengah mekar lepas tatap rupa dia tadi kan.

Bismillah...


Inti dia mantap dan padu.
Cukup rasa.
Senang cerita, sedap gilaaa!

Ok, bila tengok balik ni terus rasa nak order kejap lagi.
Kalau tak ada kat food panda, aku nak ajak zaimi pergi belakang giant senawang tu bak yang dia tulis dekat kotak dia tadi kan.

Ini bukan paid review!
Sedap weh!
Siapa area senawang, yang cari 'Tauhu Bergedil Senawang', boleh try tauhu bergedil mama ains ni.

Post a Comment

12 Comments

  1. Dapat yang memuaskan selera, harus teringat-ingat kan Syaz.
    Ni dah selamat mengoder lagi tauhu bergedil la ya? Hehe

    ReplyDelete
  2. hahahha ok nnt bole soh adik akak g beli situ ehhe tq share

    ReplyDelete
  3. mmg sedap tauhu begedil. fav syu ni.

    ReplyDelete
  4. Favorite! Makan sorang sorang tak ingat orang lain dah hahaha

    ReplyDelete
  5. even dah ada dlm draft tapi sometimes rasa takleh nak continue utk publish sbb rasa mcm tak cukup kan

    ReplyDelete
  6. Tauhu begedil sedap kalau dapat yang kena dengan selera. Penuh isinya dan sambal sedap.

    ReplyDelete
  7. Ah.. sedapnya.. paling best bila isi penuh, sambal kicap padu.. memang ngamlah..

    ReplyDelete
  8. ok kita da telengkan kepala ni kak..hahaha! aduh sedapnyaaa, inti padu!

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.