Monday, February 8, 2021

Bunyi Ini Orang Dewasa Tak Dapat Dengar!

 Asalnya ada kawan share video ni di group whatsapp.

Bunyi yang dari video di bawah ni, orang dewasa tak dapat dengar, hanya kanak-kanak je dapat dengar.

Hehe..

(dengar tanpa guna headphones ya!)


Cubalah dengan kanak-kanak di rumah atau yang berdekatan dengan anda.
Anak-anak aku semua dengar, siap marah lagi kenapa mak pasang bunyi bingit ahaha!

Aku?
Memang langsung tak dengar.

Semua ni ada kaitan dengan peningkatan usia, jadi ada sesetengah bunyi yang kita semakin tak dengar apabila semakin berusia.

Sebab tu, warga tua tak digalakkan memandu, ada kaitan dengan kepekaan.

Kalian dengar tak bunyi dari video ni?
Kanak-kanak sekeliling kalian dengar tak?
Kalau diorang dengar, suruh diorang ajuk bunyi tu.

Cer komen sikit bunyi apa dorang dengar!

Hahaha

*hilangkan stress buat carrymark jap haa

16 comments:

  1. oh telinga ciksun masih muda..bingit berdesing betul bunyinya!!!

    ReplyDelete
  2. berkerut2 dahi uncle cuba dengar....

    ReplyDelete
  3. Tak tahu lah sound dia camne..ke noise je bunyinya.

    ReplyDelete
  4. alamak dah tua sebab tak dengar langsung hehehe

    ReplyDelete
  5. Binggggiiiiit telinga (ಥ _ ಥ)

    "Mosquito sound" - Conan
    Pernah dengar sebab tengok satu episode Detective Conan (Ep 587) yang cerita pasal phenomenon ni . Hahahaha. Manfaat juga tgk conan

    ReplyDelete
  6. serius la..anak saya yg umur 7 tahun boleh dgr siap ajuk lagi bunyi yg dia dgr..saya x dgr apa... misteri ni.

    ReplyDelete
  7. SEMAKIN TUA BERANSUR HLG PEKA DERIA

    ReplyDelete
  8. Tak dengar apa-apa.
    Adakah itu bermaksud saya dah tua?

    ReplyDelete
  9. dengar dengar dengar... masih muda lagi aku, hahahah

    ReplyDelete
  10. sakit telingaa. hahaha memang masih tak rosak telinga ni

    ReplyDelete
  11. Masih dengar, bunyik halus yang berdesingg gitu....

    ReplyDelete
  12. nda dengar ingatkan da tua rupanya sy pakai earphone pasang lagu dkt phone

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot