Bunyi Ini Orang Dewasa Tak Dapat Dengar!

 Asalnya ada kawan share video ni di group whatsapp.

Bunyi yang dari video di bawah ni, orang dewasa tak dapat dengar, hanya kanak-kanak je dapat dengar.

Hehe..

(dengar tanpa guna headphones ya!)


Cubalah dengan kanak-kanak di rumah atau yang berdekatan dengan anda.
Anak-anak aku semua dengar, siap marah lagi kenapa mak pasang bunyi bingit ahaha!

Aku?
Memang langsung tak dengar.

Semua ni ada kaitan dengan peningkatan usia, jadi ada sesetengah bunyi yang kita semakin tak dengar apabila semakin berusia.

Sebab tu, warga tua tak digalakkan memandu, ada kaitan dengan kepekaan.

Kalian dengar tak bunyi dari video ni?
Kanak-kanak sekeliling kalian dengar tak?
Kalau diorang dengar, suruh diorang ajuk bunyi tu.

Cer komen sikit bunyi apa dorang dengar!

Hahaha

*hilangkan stress buat carrymark jap haa

Catat Ulasan

16 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. oh telinga ciksun masih muda..bingit berdesing betul bunyinya!!!

    BalasPadam
  2. berkerut2 dahi uncle cuba dengar....

    BalasPadam
  3. Tak tahu lah sound dia camne..ke noise je bunyinya.

    BalasPadam
  4. alamak dah tua sebab tak dengar langsung hehehe

    BalasPadam
  5. Binggggiiiiit telinga (ಥ _ ಥ)

    "Mosquito sound" - Conan
    Pernah dengar sebab tengok satu episode Detective Conan (Ep 587) yang cerita pasal phenomenon ni . Hahahaha. Manfaat juga tgk conan

    BalasPadam
  6. serius la..anak saya yg umur 7 tahun boleh dgr siap ajuk lagi bunyi yg dia dgr..saya x dgr apa... misteri ni.

    BalasPadam
  7. SEMAKIN TUA BERANSUR HLG PEKA DERIA

    BalasPadam
  8. Tak dengar apa-apa.
    Adakah itu bermaksud saya dah tua?

    BalasPadam
  9. dengar dengar dengar... masih muda lagi aku, hahahah

    BalasPadam
  10. sakit telingaa. hahaha memang masih tak rosak telinga ni

    BalasPadam
  11. Masih dengar, bunyik halus yang berdesingg gitu....

    BalasPadam
  12. nda dengar ingatkan da tua rupanya sy pakai earphone pasang lagu dkt phone

    BalasPadam

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.

Disclaimer: Unauthorized Use of Photos

All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.

Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran

Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.

Top Post Ad