Thursday, March 25, 2021

Syaz Eym

Mungkin ramai kawan blogger dah tahu yang aku ada dua buku fiksyen hasil tangan aku sendiri.
Dan aku guna nama pena Syaz Eym.


Rata-rata juga tahu nama aku Syazni. 
Blog nickname aku pun Syazni Rahim.

Mana datang Syaz Eym?

Sebenarnya, nama Syaz Eym tu memang dah lama aku guna untuk profile di Facebook.

Sejenis malas nak tukar nama kat Facebook.
Dan tak nak jugak guna nama betul.

Jadi aku gunalah nama tu dah 10+ tahun kat FB.

Syaz tu nama aku la. Ramai kawan-kawan memang panggil Syaz je dari sekolah dulu.

Eym tu pulak nama abah.
Sebutannya 'im' je, dari Rahim.

Memang kawan-kawan abah, famili abah, ramai panggil dia Im.

Jadi sajalah eja lain sikit, bagi nampak rare sikit haha!

Jadi bila dah berpeluang terbitkan buku, sajalah nak guna nama pena.

Fikir punya fikir, letaklah nama Syaz Eym.

Maka itulah kisahnya nama Syaz Eym tu datang.




😁

16 comments:

  1. Bagus juga guna nama pena mcm tu..bg shida xlari juga dari nama sebenarn syaz elok2 je :)

    ReplyDelete
  2. Whoaaa.. gabungan ngn nama bapak rupanyaaa.. Me too.. tapi tak rare.. gabung ngn nama betul bapak sy je..
    kipidap dah dua nove.. fuhhhh

    ReplyDelete
  3. Awak... Life baggage cite psl travel ke wak??

    ReplyDelete
  4. dh serasi ngn nama tu..
    so guna je terus dan xpyh nk tukar2 kan.. =)

    ReplyDelete
  5. Semoga ada lagi fiksyen baharu yang menyusul
    Selamat berkarya

    ReplyDelete
  6. dah tau dah... hehehe... apa kabar syaz? lama x lepak sini

    ReplyDelete
  7. tahniah syaz dah ada dua buku sendiri

    ReplyDelete
  8. nama pena yang mudah diingat...

    ReplyDelete
  9. ooh. bru tau eym tu dtg dari mne. tertanya tanya jgk la

    ReplyDelete
  10. Syaz Eym, itu nama stage akak la kan hehehe

    ReplyDelete
  11. wahh..betsnya dah ada dua buku karya sendiri yang diterbitkan..

    ReplyDelete
  12. syaz eym tu nama commercial tu... ala-ala nama retis gitu

    ReplyDelete
  13. Dapat agak Eym tu nama Ayah, Rahim :)
    Rare dan unik, sesuai guna nama pena Syaz Rahim tu.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot