Showing posts with label Life Baggage. Show all posts
Showing posts with label Life Baggage. Show all posts

Sunday, September 26, 2021

Cabutan Bertuah Atas Pembelian Mini Novel Syaz Eym

Dah lama rasanya tak bercerita tentang dua mini novel aku ni.
Kedua-duanya sangat memberi erti yang besar dalam hidup aku.

Dengan terbitnya kedua-dua nashkah ini, impian bucket list aku tercapai.

Dari kecil aku memasang hajat untuk menjadi penulis.

Namun hajat tu terpaksa aku ketepikan sementara untuk menghabiskan pelajaran.


Sunday, May 30, 2021

Komen Pembaca Life Baggage

Sesekali mesti akan dapat feedback dari reader Life Baggage, mahupun Terkaitnya Kita.


Buat penulis yang baru nak belajar-belajar dan baru nak bertapak ni, komen-komen dan pandangan pembaca tentang hasil penulisan aku memang amat diperlukan.

Aku hargai sangat semua komen dan review dari pembaca.

Friday, April 23, 2021

Live @ PTAR Siri 2 "Aku Seorang Penulis Biasa"

Tak sempat memblog sehari dua ni ๐Ÿ˜…
Kisahnya aku sibuk prepare untuk Segmen Bicara Santai ni ha.

Pertama kali diberi peluang sebagai panel untuk program Live @PTAR ni.

Pengalaman baru yang mengajar banyak benda juga kepada diriku ini.

Saturday, April 17, 2021

Ulasan dan Rating Novel Syaz Eym di Goodreads

 Assalammualaikum semua, macam mana puasa hari ni?

Hehe..

Semoga semua berjalan dengan baik.

Ada yang pernah baca novel-novel daku kan?

Kalau sudi, bagilah rating dan review di ๐Ÿ‘‰ Goodreads ni ya ๐Ÿ˜Š


Thursday, March 25, 2021

Syaz Eym

Mungkin ramai kawan blogger dah tahu yang aku ada dua buku fiksyen hasil tangan aku sendiri.
Dan aku guna nama pena Syaz Eym.


Rata-rata juga tahu nama aku Syazni. 
Blog nickname aku pun Syazni Rahim.

Mana datang Syaz Eym?

Saturday, March 13, 2021

DEWI, RUHIL, BRITNEY DAN LAIN-LAIN | FIKSYEN

 Lama tak menukang, rindu pulak nak mencerpen.
Cerpen ini adalah plot berkaitan Dewi (atau nama lamanya Edna), salah satu bab dalam Life Baggage.

Klik untuk baca Dewi.

Semoga terhibur ๐Ÿ˜

DEWI, RUHIL, BRITNEY DAN LAIN-LAIN


“Mama tak kesian ke dekat Encik Ikhwan tu? Bersungguh dia suka pada Mama. Ewi boleh nampak keikhlasan dia terhadap Mama tau!”, soal Dewi sebaik sahaja ternampak kelibat Ruhil yang sedang ralit mengunyah kacang di atas sofa. Ruhil cuma tersenyum sewaktu memandang sekilas pada Dewi, sebelum kembali menonton televisyen.

Saturday, February 20, 2021

Review Novel Life Baggage oleh Novelis Cemburu Seorang Perempuan

Saya kehilangan kata-kata dengan komen dari novelis Siti Hazneza Abdul Hamid tentang karya kedua saya.
Terasa berbaloi menulis apabila ada orang suka.
Tiba-tiba rindu nak menulis fiksyen lagi



Ulasan novel Life Baggage oleh Siti Hazneza Abdul Hamid:

28 January 2021

I contacted her after reading the synopsis of Life Baggage and thought,

Sunday, January 31, 2021

Supporter Nombor 1

Salam Ahad semua!
Sihat?
Tadi sempat juga jengah blog kawan-kawan blogger, tapi tak sempat nak tinggal jejak.

In the middle of processing carrymarks sekarang.

Student semester ni ramai juga.
Hopefully dah siap carrymarks nanti boleh bernafas tenang sikit di alam blog ni hehe.

So, quick update.
Nak cerita pasal supporter nombor 1 kepada seorang Syaz Eym.

Thursday, January 28, 2021

Mengejar Matahari | Throwback Thursday

Walaupun entry throwback, tapi taklah lama sangat.
Dalam beberapa minggu lepas, sesama Port Dickson masih berstatus PKPB.

|Autopublish post|

Tuesday, January 26, 2021

Nanri

|Entry kontot|


Nanri!
Terima kasih diucapkan pada rakan-rakan blog yang sudi membeli buku kedua aku yang bertajuk Life Baggage tu.

Life Baggage - Syaz Eym

 Assalamualaikum wbt

Humble post dari daku, nak menghebahkan terbitnya sudah buku fiksyen aku yang kedua.

Life Baggage oleh Syaz Eym!

Asalnya plan nak letak nama buku ni Bagasi Halimunan.

Tapi pihak penerbit cadang agar guna Life Baggage.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot