Pages

Search This Blog

Showing posts with label artis. Show all posts
Showing posts with label artis. Show all posts

Thursday, August 6, 2020

Acu Keluarga Iskandar | Throwback Thursday | 13 Disember 2014


Masa ni, 

Tuesday, August 12, 2014

Robin Williams Meninggal Pada Usia 63

Oscar-winning actor and comedian Robin Williams has died at age 63.



According to police in Marin County, Calif., Williams was found "unconscious and not breathing" just before noon Monday inside his home in Tiburon, Calif., following a 911 phone call. He was pronounced dead at 12:02 p.m. after emergency personnel arrived. They added that the actor was last seen alive at 10 p.m. Sunday.
An investigation into the cause of the death is underway, but "the Sheriff’s Office Coroner Division suspects the death to be a suicide due to asphyxia." A forensic examination is scheduled for Tuesday, along with a press conference that will be held at 11 a.m. in San Rafael, Calif.
Williams' publicist Mara Buxbaum told The Hollywood Reporter that Williams "has been battling severe depression of late. This is a tragic and sudden loss. The family respectfully asks for their privacy as they grieve during this very difficult time."
His wife, Susan Schneidersaid: "This morning, I lost my husband and my best friend, while the world lost one of its most beloved artists and beautiful human beings. I am utterly heartbroken. On behalf of Robin's family, we are asking for privacy during our time of profound grief. As he is remembered, it is our hope the focus will not be on Robin's death, but on the countless moments of joy and laughter he gave to millions."
Added David Steinberg, his manager of 35 years: "Nobody made the world laugh like Robin Williams. My brother, my friend, my soulmate, I will miss you."
Williams, a four-time Oscar nominee, won a supporting actor Oscar for Good Will Hunting for his portrayal of a wise and morose psychologist. He most recently starred in CBS' comedy The Crazy Oneswhich lasted only one season. He was nominated for a People's Choice Award for his role as an advertising executive on the comedy, in which Sarah Michelle Gellar played his daughter.
Crazy Ones production company 20th Century Fox TV said in a statement: “Robin Williams was a comedy giant, and although we only knew him personally for a season, he was warm, funny and a true professional. His cast and crew both loved him and loved working with him, and our hearts go out to his family and friends. He was one of a kind.”
Added CBS: “Our world has lost a comic genius, a gifted actor and a beautiful man. We will remember Robin Williams as one of the unique talents of his time who was loved by many, but also as a kind, caring soul, who treated his colleagues and co-workers with great affection and respect. Our heartfelt thoughts and sympathies go out to his family, loved ones and friends.”
Williams also recently starred in the feature Angriest Man in Brooklyn opposite Mila Kunis, Melissa Leo and Peter Dinklage. His next project is the feature film Night at the Museum: Secret of the Tomb, the third film in the trilogy, which is set to hit theaters Dec. 19 via 20th Century Fox.
Said the studio in a statement: "There really are no words to describe the loss of Robin Williams. He was immensely talented, a cherished member of our community, and part of the Fox family. Our hearts go out to his family, friends and fans. He will be deeply missed.”
In addition to his Oscar, Williams won two Emmys, four Golden Globes, five Grammys and two SAG Awards.
Said SAG-AFTRA president Ken Howard: "I am deeply saddened to hear of Robin Williams' death. He was a performer of limitless versatility, equally adept at comedy and drama, whether scripted or improv. With his incomparable manic style, he could appeal to adult sensibilities in a stand-up comedy routine or elicit giggles from children as the voice of Genie in Aladdin. Outside of his career, he used his considerable talents to raise money for charity. He was not only a talented man, but a true humanitarian. It's such a tremendous loss."
Williams recently checked in to a renewal facility affiliated with the 12-step program in a move to focus on his ongoing sobriety. The actor has been open about his issues with drinking and cocaine during the early 1980s and sought treatment in 2006 for alcohol abuse.
"[Addiction] waits. It lays in wait for the time when you think, 'It's fine now, I'm OK.' Then, the next thing you know, it's not OK," he told Diane Sawyer in an interview on Good Morning America at that time.
Hollywood mourned the actor on Twitter after news broke Monday afternoon.
A dazzling comic force, Williams' brilliance often intimidated other comedians. His improv skills were unparalleled and stupefying: Williams could wing off the cuff better than any of his peers. He burst through the stand-up world into television, captivating audiences with his portrayal of the endearing extraterrestrial Mork in the late '70s series Mork & Mindy. He first limned the Mork role as a guest star on Happy Days.
"I will never forget the day I met him and he stood on his head in my office chair and pretended to drink a glass of water using his finger like a straw," Happy Days and Mork & Mindy creator Garry Marshallrecalled in a statement to THR. "The first season of Mork & Mindy I knew immediately that a three-camera format would not be enough to capture Robin and his genius talent. So I hired a fourth camera operator and he just followed Robin. Only Robin. Looking back, four cameras weren’t enough. I should have hired a fifth camera to follow him too."
His rapid-fire delivery bespoke a warp-speed, associative intelligence. “The mystery is in the motion: What miracle of the synapses got him from point A to point Z? At once a satirist, a comedian and a superb actor, this one-man repertory company dashes from mask to mask, voice to voice, like a man possessed by comic demons,” David Ansen wrote in Newsweek in 1986.
Williams' first comedic film role was the lead in Robert Altman's live-action Popeye (1980), which received mixed reviews. He went on to delight audiences in a long string of big-screen comedies, including 1993's Mrs. Doubtfire and 1996's The Birdcage. He also lent his voice to Disney's animated classic Aladdin (1992), playing the Genie, a part written specifically for him.
He found success as a dramatic actor as well, delivering stirring performances in such films as Dead Poets Society (1986), where he played an inspirational prep-school teacher who takes on the stuffy administration, and Good Morning, Vietnam (1987), in which he played an irreverent disc jockey on the Armed Forces Radio Network during the Vietnam War. He also portrayed serious and complex characters in Awakenings (1990) and The Fisher King (1991) and tapped into a darker side playing psychologically maladjusted characters in Insomnia and One-Hour Photo. Williams scored Oscar nominations for his roles in Good Morning, Vietnam; The Fisher King; and Dead Poets Society.
He showed his versatility in a wide range of films including The World According to Garp (1982),Moscow on the Hudson (1984), Hook (1991), Patch Adams (1998), Flubber (1997) and Toys (1992). Given his childlike charm, he played boyish characters in Toys (1992), Jumanji (1995) and Jack (1996).
He also did a number of movie cameos, including in The Adventures of Baron Munchausen (1989),Dead Again (1991) and The Secret Agent (1996).
Robin McLaurin Williams was born in Chicago on July 21, 1951. He was raised in affluence, but he was brought up, as he admits, by the maid. He developed comedy to please his mother. The family eventually moved to the San Francisco Bay Area, where Williams graduated from high school.
He studied political science at Claremont Men's College and entered College of Marin to study theater. He won a scholarship to study at Juilliard in New York, where he spent three years under the tutelage ofJohn Houseman and others. He returned to San Francisco before graduating. His goal was to become a dramatic actor but he could not get a foot in the door. He turned to stand-up comedy, supporting himself by tending bar and working at an ice cream parlor.
Williams moved to Los Angeles and enthralled at open mic nights. He became a regular at such clubs as The Improv and The Comedy Store. He got spots on such TV shows as the Richard Pryor Show andAmerica 2-Night.
His big break came when the producers of Happy Days decided to add an alien to the show. Williams won an audition. He guest-starred on a 1978 episode that brought in avalanches of fan mail. Based on the outpouring the network decided to create a spinoff series, Mork & Mindy. The sitcom, featuring Williams as a good-natured alien from the planet Ork, afforded him great opportunity to improvise. It was hugely popular, even leading to the production of a talking Mork doll, which spouted such phrases as "nanu-nanu," Orkian for hello.
Williams' spellbinding delivery vaulted him from a complete unknown to national fame. Self-admittedly, fame arrived too fast, and he careened through a period of drug and alcohol abuse. His first movie role, in Popeye, was disappointing. But in his second role, he showed his charm as a young writer in The World According to Garp.
He performed in the mid-1980s in a series of mediocre movies including The Survivors (1983), The Best of Times (1986) and Club Paradise (1986)He excelled as a Russian saxophone player who defects in Bloomingdale's in Paul Mazursky's Moscow on the Hudson (1984).
He hit his movie stride with Good Morning, Vietnam (1987) where his comic versatility as an anti-authority G.I. disc jockey played to his manic, improvisational strengths.
Like the best of comics, Williams, at heart, was utterly serious. He was a driving force in Comic Relief to benefit the homeless. Many of the specials aired on HBO.
"Robin Williams graced HBO for so many years with his uncommon gifts," the network said in a statement. "He never failed to elevate his art and did so with a full, generous and loving heart.  Always humble and gracious, Robin was a prince and holds a special place in all our hearts."
Williams was awarded the Chicago international Film Festival's Lifetime Achievement Award in 2004.
More recent film credits include: Deconstructing Harry (1997), Patch Adams (1998), Bicentennial Man(1999), Death to Smoochy (2002), The Final Cut (2004), House of D (2004), The Big White (2005),Everyone's Hero (2006), Man of the Year (2006), Night at the Museum (2006) and its sequel (2009),License to Wed (2007), August Rush (2007), World's Greatest Dad (2009) and Happy Feet (2006) and its sequel (2011).
He executive produced and starred in Jakob the Liar (1999), a story of life in a Nazi-occupied Polish ghetto.
He married Schneider, a graphic designer, on Sunday, Oct. 23, 2011, at the Meadowood Resort in Napa Valley.
It marked the third marriage for Williams, who has three grown children: Zachary, from his first wife,Valerie Velardi, and Zelda and Cody, from his second union, with Marsha Garces, who filed for divorce in 2008.
The full statement from Marin County police, released Monday, is below.
On August 11, 2014, at approximately 11:55 a.m, Marin County Communications received a 9-1-1 telephone call reporting a male adult had been located unconscious and not breathing inside his residence in unincorporated Tiburon, CA. The Sheriff’s Office, as well as the Tiburon Fire Department and Southern Marin Fire Protection District were dispatched to the incident with emergency personnel arriving on scene at 12:00 pm. The male subject, pronounced deceased at 12:02 pm has been identified as Robin McLaurin Williams, a 63-year-old resident of unincorporated Tiburon, CA.
An investigation into the cause, manner, and circumstances of the death is currently underway by the Investigations and Coroner Divisions of the Sheriff’s Office. Preliminary information developed during the investigation indicates Mr. Williams was last seen alive at his residence, where he resides with his wife, at approximately 10:00 pm on August 10, 2014. Mr. Williams was located this morning shortly before the 9-1-1 call was placed to Marin County Communications. At this time, the Sheriff’s Office Coroner Division suspects the death to be a suicide due to asphyxia, but a comprehensive investigation must be completed before a final determination is made. A forensic examination is currently scheduled for August 12, 2014 with subsequent toxicology testing to be conducted.
http://www.hollywoodreporter.com/news/robin-williams-dies-suspected-suicide-724724

Bye Robin Williams.. :(
Sedih la..
Baru je tengok RV haritu..
Tau tau pagi ni dia dah meninggal sebab disyaki bunuh diri..
:( :( :(

Saturday, July 5, 2014

Perginya Biduanita Negara

Al-Fatihah untuk Sharifah Aini..
Semoga tenang di sana..
Meninggal 1.26am tadi akibat fibrosis kalau tak silap..


Salam Takziah..

Saturday, July 6, 2013

Hujung Minggu

Suami masak breakfast.
Anak kejap tido kejap bangun.
Aku pulak urus kain baju.

Sekarang suami dah tidur.
Anak mamai nak tidur.
Harapnya tido lah.

Aku?

Kunyah biskut Chipmore Butter yang marvellous sambil tengok artis-artis pelawak ramas tetek kambing kat Astro Mustika HD, Redah Kasi Pecah Extravaganza katanya..

Oh my hujung minggu..

Monday, February 4, 2013

Adibah Noor Tak Nak Peminat Panggil Dia Mama

Wah nampaknya pagi ni Encik Halim Othman dapat partner baru untuk bersiaran dekat Suria FM.
Memang menarik lah nampaknya sebab pengganti baru tu adalah Adibah Noor!

Memang diakui suara Adibah Noor sedap kan masa bercakap. Lunak-lunak merdu gitu.
Banyak jugak peminat-peminat yang dah bagi komen-komen membina dekat Twitter Adibah Noor. Good!

Bercakap pasal Twitter Adibah Noor, teringat pulak malam tadi sebelum tidur aku ada lah godek-godek henfon sementara nak terlelap. Alang-alang tu bacalah tweet tweet kat TL. Then terbaca tweet Adibah Noor yang dia menegaskan dengan cara yang baik supaya peminat kalau nak berinteraksi jangan panggil dia mama, mami dan yang seangkatan dengannya.





 Betul jugak tu, setuju dengan Adibah Noor. Kita masing-masing ada cara tersendiri kan. :)

Macam ada sesetengah orang ni, dia suka acknowledge kawan-kawan dengan term 'sayang' @ 'yang' masa bercakap, niat di hati nak menunjukkan mesra. Tapi ada sesetengah kawan ni dia tak selesa. Rasa gegeli gitu..hahah..

Kesimpulannya kalau orang tu buat senyap je takpe, tapi kalau dia dah cakap yang dia tak suka tu, baik tak payah sebut dah. Buat masam muka je nanti.. Kan?


p/s: Nak pergi makan tapi hujan lobek pulak... Kalau redah ni mau kuyup bila sampai kereta.. Bersabarlah anak dalam perutku sekejap ye..





Saturday, August 27, 2011

"Orang Kita Makan Macam-Macam"

Lagu Makan oleh Pak Jalil Hamid ni memang best! Masa ni aku sekolah rendah kot!? Hahaha~



Lirik dia:

Mari dengar cerita pasal makanDi sini kita mewah dapat makanNegara lain kebulur mati tak makan
Tapi kita mati kerna banyak makan
* Orang kita makan macam-macamTidak kira pagi petang siang malamSemua benda “Alamak” boleh ditelan
Batu besi paku parang kayu papan
** Makan sayur pucuk pakuMasak rebus ubi kayuMakan buah belimbing besiGoreng ikan selar papanMasak gulai ikan parangCuci mulut lepas makan
Kita kunyah jambu batu
Solo
*** Makanan pelik-pelikTaik minyak taik itikPuteri mandi badak berendamMata kucing mangga siamBuah keras buat laukPisang emas pisang tanduk
Batang buruk cucur kodok
Makan pokok berniaga jadi lingkupMakan bunga itu haram dan terkutukMakan hati kecewa membawa mati
Makan kawan tak bolehlah dibiarkan
Ulang ** dan ***
Ulang *, ** dan ***
Ulang ** dan ***

Lirik: Jalil Hamid
                                                                      Lagu: Azmira


Simple je lagu, tapi best!
Sekarang ni Pak Jalil banyak berlakon watak jahat kan?
Sekarang ni mak aku duk layan Deru Ombak dekat astro Prima, ada Jalil Hamid dalam tu..
Watak dia membengangkan~!

Pandai betul berlakon kalau jadi jahat =)


Tuesday, January 11, 2011

Akhirnya Dapat Juga Abah Jumpa Pak Man Kering

Abah aku memang minat dengan Pak Man Kering ni.
Dari aku kecik, sampai aku dah besar gajah ni, dia memang minat dengan Pak Man Kering.
Dia kata Pak Man Kering ni lawak..hehe
Boleh kata semua cerita yang ada Pak Man Kering ni, dia mesti tengok..haha

Abah pernah kata, kalau dia jumpalah Pak Man Kering ni,
dia tak kira, dia nak gi ambil gambar sama-sama.
Tak kira!

Nak dijadikan cerita, semalam masa dia ada perjumpaan bisnes dekat PWTC,
abah dan mak terserempak dengan Pak Man Kering masa nak melintas jalan..keh keh keh..
Apa lagi, terus abah aku tarik Pak Man Kering ajak bersembang..
Dapatlah dia amek gambar dengan Pak Man Kering akhirnya..hihi


Terus abah MMS dekat aku gambar tu..haha
Akhirnya..

:P



Saturday, December 4, 2010

Maher Zain Kelihatan Comel

CUba korang tengok gambar ni:


Nampak comel kan?
ahahaha..

Gambar tersebut aku ambil dari FanPage Maher Zain kat Facebook.

Maher Zain ni masa mula-mula dia keluar, kawan-kawan post video dia dekat Facebook,
aku buat bodoh je.. Tak tergerak hati langsung nak play.

Sekali ditakdirkan masa aku drive, kebetulan masuk waktu solat..
Radio ERA memang akan pasang azan kalau masuk waktu,
lepas je azan, DJ pun putarkan lagu For The Rest of My Life nyanyian Maher Zain ni..

Masa tu pertama kali aku dengar suara dia..
Memang terpegun.. Suara dia sedap sangat..
Dengan lirik lagu tu yang menyentuh hati..

Tsk Tsk..

Terus aku terfikir kenapalah aku tak berminat nak play lagu dia sebelum ni?

Sampai je rumah, terus aku carik lagu-lagu dia yang lain..
Setakat ni lagu yang aku paling suka adalah Insyaallah..
Adalah beberapa kali ternangis bila dengar lagu tu..

Eh tiba-tiba cerita pasal Maher Zain pulak pagi ni..


ps: Sejuk pagi ni hari hujan..hehe..

Tuesday, November 2, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak The Series

Anda ada Astro?
Lebih tepat lagi, anda ada langgan pakej Mustika tak?

Kalau ada, pastinya anda boleh menonton siri baru di Astro Warna nanti,
iaitu Jangan Pandang Belakang Congkak The Series..weehuu!


Mengikut iklan yang ditayangkan,
drama bersiri ni akan mula bersiaran pada 26 November dan waktu tayangan nya adalah pada pukul 11 malam.. Dalam iklan tu pun tunjuk lah sedutan-sedutan dari filem Jangan Pandang Belakang Congkak tu, ada Shaheizy Sam Samad, Mazlan Pet Pet dan Cat Farish.. Aku harap pelakon-pelakon utama dikekalkan.. Takmo jadi macam Lagenda Budak Setan ngan Halimah Jongang.. Habis tukar2 pelakon..hihi

Kiranya mulai  26 November nanti, Jangan Pandang Belakang Congkak the Series ni akan bersiaran setiap Jumaat lah..

Ha, sesiapa yang belum langgan pakej Mustika langganlah segera ye! Banyak lagi cerita best2..hehe.. Hai Astro memang kena bagi aku duit la sebab aku selalu promote drama Astro dalam blog..huhu :P

ps: selagi belum bekerjaya, tengok TV je lah keje aku..hmm

Wednesday, September 29, 2010

Baju Daging Lady Gaga

Lady Gaga Meat Dress..yikes!


Perempuan ni memang lah lain dari yang lain..
Dahlah banyak berkaitan dengan iluminati.. dari dulu dia memang suka pakai pelik-pelik & tak senonoh..
Tapi aku tak pernah terfikir dia akan pagai baju dari daging.. eeeeiii!


Aku rasa geli menengoknya..huhu..
Macam manalah bau agaknye ye?


Dress, Topi & kasut, semuanya dari daging..
Mesti rasa sejuk2 lembik2 je kan?
Bayangkan masa dia duduk..arghh!

jangan ada artis kita yang ikut pulak lepas ni sudahlah..

ps: lepas ni ape pulak lah...

Wednesday, June 16, 2010

Album Sawancara Aznil dan Din Beramboi

Hello Readers =)

Dua bulan setengah sudah berlalu Arwah Din Beramboi meninggalkan kita, kadang-kadang rasa rindu pulak nak dengar dia mengarut pagi-pagi di radio ERA..


Memang tak dinafikan, aku adalah salah seorang peminat setia segmen Sawancara yang dikendalikan oleh Aznil Hj Nawawi dan Arwah Din Beramboi.. Memang kelakar habislah! Arwah Din Beramboi sangat kreatif! 

Pak Nil ada menceritakan asal usul sawancara ini yang sebenarnya dah bermula hampir 15 tahun lalu lagi di Metro. Banyak sejarah di sebalik Sawancara ini yang aku tak tahu, terima kasih Pak Nil sebab sudi bercerita :)

Paknil bangga kerana apa yang terhasil dalam Sawancara ini adalah hasil usaha kami berdua sendiri dengan bantuan dan kepercayaan pihak pengurusan Era. Jika ada yang menyarankan agar sawancara ini diteruskan di slot Riuh Pagi Era, mungkin Paknil terpaksa berfikir sepuluh kali. Bukan kerana Paknil tidak mampu melakukan perkara yang sama dengan pelawak lain tetapi bagi Paknil, Din sudah meletakkan tahap kerja yang sukar ditandingi orang lain. Lagi pun, nadi untuk Sawancara ini ada pada Din dan Din sudah membawa nadi itu bersamanya- Aznil Hj Nawawi, Harian Metro .

Betul tu Pak Nil, bukan niat mahu membeza-bezakan, tapi memang Arwah Din Beramboi seorang yang sangat hebatlah! Pada pendapat aku, lebih baik jangan dibuat Sawancara ni dengan orang lain. Sebabnya:

1) Nanti orang baru itu akan dibeza-bezakan oleh pendengar, mesti dia kecil hati.
2) Biarlah Sawancara itu menjadi kenangan khas untuk Arwah Din Beramboi..


Beberapa hari  lepas juga, album Sawancara ini telah pun dilancarkan..yea!
Aku mesti dapatkan album Sawancara ni!
Macam mak aku cakap, sekurang-kurangnya, kalau boring2 masa drive bolehlah pasang!

Mungkin ada yang cakap, nanti kalau pasang hari-hari bosanlah lama-lama nanti..
Ala senang je, tak payah pasang hari-hari..hehe.. Hari lain dengarlah radio macam biasa..kan?

Perancangan untuk album ni ok jugak, sebab Album Sawancara ni nanti akan dijual dalam dua pakej,
iaitu pakej full yang memuatkan 30 Sawancara, dan juga pakej budget, yang hanya ada 15 Sawancara.

"Album ini mempunyai dua pakej yang masing-masing berharga RM19.90 dan RM9.90 yang mana kita memberi peluang kepada semua golongan untuk mendapatkannya mengikut kemampuan mereka" , Norman Abdul Halim, selaku pengedar album tersebut. - mStar Online.

Album ini juga katanya boleh didapati di kedai menjual cakerapadat berhampiran anda..heheh..
Aku nak kumpul duit la, nak beli.. Eh dah 24 tahun pun kena kumpul duit? haha!

ps: belilah yang original!

Sunday, April 18, 2010

Kemalangan Maut Achik Spin




Sekali lagi aku terkejut hari ini.. 
Achik, vokalis kumpulan Spin yang popular sekitar tahun 90-an dan awal 2000,
telah pulang mengadap Pencipta pada petang ini [17/4/2010]..

Menurut laporan yang aku tengok di Berita Awani Channel 501 Astro,
Achik dikatakan terlibat dalam nahas ngeri di Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS)..
Beliau maut di tempat kejadian..

Hmm..muda lagi.. baru berusia 28 tahun..
LEKAS tu pulak memang kawasan yang sangat lengang sebenarnya..
Video insiden kemalangan Achik Spin itu juga telah dirakam oleh seseorang yang kebetulan lalu disitu..
Nampak la kereta terbakar dekat papan tanda..
Gambar2 pula boleh dilihat disini..
Sumber link semua dari rakan2 Twitter..

Semoga Arwah Achik tenang disana..
Al-Fatihah..

ps: berhati-hatilah di jalanraya~

Saturday, April 3, 2010

Keadaan Aznil Kehilangan Din Beramboi

Salam semua..
Apa khabar? Sihat?

Ramai juga yang tertanya-tanya, macam mana keadaan Aznil Hj Nawawi yang lebih mesra dengan panggilan Pak Nil, selepas kematian sahabat karib dan teman sekerjanya, Arwah Din Beramboi..


Secara logiknya, mestilah beliau sedih.. 
Seperti yang Pak Nil beritahu kepada HarianMetro hari ini,
arwah Din Beramboi seorang yang suka menyakat dan akan buat apa sahaja untuk Aznil tersenyum walaupun pada ketika Aznil sedang dalam keadaan moody.

Menurut Aznil, arwah Din Beramboi pernah berkata, 
"masalah tidak akan selesai kalau kita sedih atau menangis"
sebab itulah arwah sentiasa gembira dan menggembirakan orang lain sepanjang hayatnya..

Menurut sumber juga, Aznil menyatakan perasaannya ketika ini sebak dan sunyi sejak pemergian arwah yang mengejut.. Katanya lagi, slot Riuh pagi Era tidak akan ceria lagi tanpa arwah..

Betul kata-kata Pak Nil tu..aku pun rasa begitu..
Para pendengar akan terasa kehilangan buat waktu ini..
Tapi apalah kudrat kita sebagai hambaNya..
Qada' dan Qadar haruslah kita terima dengan redha..

Ada 1 iklan yang sering keluar di Astro mengenai slot Riuh Pagi Era,
dimana Aznil dan arwah Din Beramboi beraksi dalam iklan tu..
setiap kali iklan tu keuar, aku mesti ketawa..

Even sekarang pun, kalau aku tengok iklan tu kat Fan Page Aznil & Din Beramboi di Facebook,
aku tetap rasa nak ketawa.. Tapi bila teringat arwah Din Beramboi dah tak ada.. sedih tu ada jugak..
Korang boleh tengok video iklan tu kat sini.

ps: kepada yang tidak suka arwah Din Beramboi semasa hayatnya, tak perlu la kot nak cakap padan muka beliau dah meninggal, otak ada, boleh pikir kot.. 

Friday, April 2, 2010

Din Beramboi Meninggal Dunia

Selamat Jalan Abang Din..




Berita ni memang mengejutkan..
Sudah tiada lagi Din Beramboi..

Macam tak percaya..
Berehatlah dengan tenang..
Kami akan merinduimu..

Al-Fatihah..

=(

Wednesday, March 31, 2010

Keadaan Terkini Din Beramboi


Salam semua..

Sayu je lagu2 yang keudara dari corong radio Era pagi ni..
Kesemua mereka begitu mengharapkan abang mereka,
iaitu Din Beramboi yang koma dan kritikal untuk kembali bangun dan pulih..
aku pun! serius!

Ada beberapa blog yang menceritakan punca DIn Beramboi boleh sakit,
antaranya adalah di blog Zaimi..
Korang boleh baca disitu..

Namun setakat kini [9.10 a.m],
sudah ada berita2 baik yang kedengaran..
Dengarnya beliau semakin stabil~

Khabarnya proses pemindahan darah berlaku dengan baik kerana ramai rakyat Malaysia yang prihatin pergi mendermakan darah kepada beliau! Tahniah rakyat Malaysia!

Antara berita2 baik yang aku tengok di Twitter adalah seperti ini:


lagi..


Berita yang positif nampaknya..Alhamdulillah..
Marilah kita teruskan berdoa agar beliau kembali sedar..


ps: D, Adi, Burn & Rini temankan Pak Nil kat konti pagi ni.. 

Tuesday, March 30, 2010

Din Beramboi Masuk Hospital sebab kritikal?

Salam semua..

Aku rasa berita ni tergempar sangat,
aku sangat terkejut..


Din Beramboi, pelawak yang tengah hangat masa kini,
seorang DJ ERA pulak, tenat di hospital?


Mula-mula aku terbaca kat FanPage Zizan Raja Lawak
Zizan tulis status macam ni:


Tak kan Zizan nak main2 hal-hal macam ni..
Lagi pun, profile tu memang Zizan sendiri admin nye..

Lepas tu, aku search pulak kat internet, Murai.com.my pun ada melaporkan berita ni..
Tapi dalam berita tu ada pulak perenggan yang menyatakan tarikh 31 March, sedangkan hari ni baru 30 March..
Mungkin typing error..

Tapi aku sangat terkejut!
Sedih la!

:(

Kalau berita ini benar, marilah kita same2 doakan beliau kembali sihat..

ps: blog Azwan Ali mengatakan, Aznil ada mengesahkan Din Beramboi kini di ICU,  :((

Tuesday, November 10, 2009

Mat Bunga & Dollah Cantik

AKu pernah curang..
Aku pernah beralih dari dia dulu..

Sedankan dari mula2 dia diperkenalkan pada aku,
aku dah suka..

Ceh ayat takleh blah..

Aku nak btau, masa ERA FM mula2 launch dulu,
aku sekolah lagi..
mase tu zaman Halim Othman, Linda Onn, Najman, Khyrill, Seelan Paul...

Wah terase aku pon dah tua bila mengenang dorg tu dah tua!
Haha!!

Pastu, masuk Fafau la, FBI la..

Pastu bila Fafau & FBI dah blah, aku pon blah gak dari ERA..

Masa tu ERA ngah merapu, asik2 iklan je..nyampos!

Tapi lame2, aku rase radio 'tu' plak dah banyak iklan..
ade sekali tu,
aku drive balik dari UKM ke umah aku di Semenyih,
perjalanan selalunya amek masa dalam 30-40 minit,
bayangkan, sepanjang perjalanan aku tu,
ade 3 lagu je??

yang lain sume iklan..
WTF?

Sekarang aku dengar ERA balik..
Korang aku tak tau la, tapi aku sangat SUKA dengar ERA..
sebab walaupon dia pasang iklan, iklan dia lawak!

=)

part paling best mestilah AZnil & DIn Beramboi..



Dan satu lagi yang aku suke dengar,
Adi & Burn..

Oh mungkin dorang ni hampir sebaya ngan aku,
maksud aku, tak terlalu muda atau terlalu tua,
same mangalami zaman Tora Datang Lagi mase kecik dulu,
aku rase ngam je dengar dorang..

yang lawaknye mase dorang jadi DOllah Cantik ngan Mat Bunga/ Mat Jiwang Ruby..
haha!!



Asik gelak je aku!

Sepah ERA pon best gak!


aih..
best2!

(^^,)


ps: anak Erra Fazira comel! *pe kaitan?*

Friday, March 20, 2009

Aku rase dia hensem~

setelah menonton crite The Gameplan sebanyak 4 kali di astro..
aku rase dia hensem..
hahahahah!!
paling hensem tang gigi la...putih gila..
huuu~~
p/s: aku dah btau zaimi dah, dia pon kate orang ini hensem..eh korang tau x ni sape?

Thursday, March 12, 2009

Symposium on Orang utan at Bukit Merah Lake town resort..

9 Mac aritu..aku ngn dak2 kos aku kene gi Bukit Merah..
ade symposium...jadi kene join la..
mewakili UKM...
aku memula xtau and x penah involve pon ngan mane2 symposium..
xdpt imagine pon syposium tu ape...
em..pagi tu kitorg tinggalkan kete kat Zaa'ba..
mintak tolon ngan Effa antorkan kitorg g FST..
hehe..tenkiu Mrs Hairol!
sesampai je kat sane..ari dah ptg...dlm kul 4.30 cmtu...
acara mula esok...jadi petang tu gi la round2 tgkap gmbr...
byk gmbr...
tp aku letak gmbr ni je la...
gmbr zaimi tgh tening ikan idaman dia...
mahal ni...
ribu2 hrgenye...

10 mac...bmula la symposium itu...

aku kene g duk barisan dpn sekali untuk dak2 UKM...
huhu~
hari petame je...hari kedua dah ade org busuk ketiak, busuk ati, muke buruk...g amek tpt aku...
best tau duk dpn tu...nmpak presenter dekat je...
bodo btol... *&^%$#


inilah Professor Emeritus yg merangkap supervisor aku ngn zaimi...
dia la yg ajak pergi...
dia org tername program ni...
cayalah Prof!


bila dah g baru kami tau ape itu symposium...
symposium ni tmpat saintis ngn pihak berwajib berdiskusi...
untuk cr resolution terbaik...
byk gila la saintis2 femes untuk Primatologi dtg..
dr US ade, UK ade, Jepun, Thailand, Indonesia dan Malaysia sendiri..

peserta symposium dpt beg free...file.. keychain..hehe best best!


aku lak mase org duk bentang paper, asik ngntuk...
jadi minum la air yg dorg sediakan...
mcm tau2 je kan?

dah name nye pon symposium ni pasal orangutan dlm ex-situ..
jadi pastu kenela g tgk condition orang utan yg dalam ex situ tu cmane kan...
elok ke, x ke...
jadi kene la g Pulau orangutan tu...
naik bot lak...
pakai baju kurung lagi..hehe

orangutan kat Pulau orang utan bukit merah ni mnjadi...
mase 1999 ade 3 ekor je, skg dah ade 23 ekor...
nmpak mcm bagus kan?
tp sebenarnye..
ade gak yg perlu dibincangkan...
sbb tu kene wat symposium...
huhuuuu~

ha ni orang utan yg tugas dorg sambut tetamu...
duk kat dpn pulau..
tgkla tu...
gedik kan?

ade byk lg..
malas nak upload gmbr..
hehe~

ha ni lak peserta symposium yg paling kecil...
hehe...
mak dia yg peserta sebenarnye...
ni anak kak syima...
tomey nye Faisal~


malam tu dinner lak..
ni kengkawan 1 kos...
mase ni kak syima ngn husband and faisal x sampai lg...
kalu x kitorg semeja gak..
mkn punye la best mlm tu kan kawan2...
hehe!!


mase dinner tu duta Pulau orang utan nyanyi..
Dayang Nur faizah...
nak amek gmbr ngn dia kene beli CD dulu hrge rm13...
huh!
baik xyah...
dr jauh je la tgkap gmbr...
tp dia nyanyi sedap la..


esok nye, 11 Mac..
ade group discussion untuk cr resolution...
aku ngan zaimi dijemput oleh Dr. Yani, dari Indonesia untuk jadi group member dia..
dlm group tu jugak ade 3 lagi dak kos aku selain zaimi, Dr Fairus dr UMS, ngan Mr. Mohan, pengurus Pulau orang utan tu...



ha kat atas ni la Dr yani ngan Dr Fairus..
bdebar seh kene duduk ngan orang2 pandai ni...
dah la dorg saintis femes...
tp dorg ok, and baik...
mmg professional...
mmg kenangan yg best!

pastu terjumpa la pulak Dr Reza, vet zoo negara mase aku LI dulu...
1 grup ngan dia gak la..
dia keje zoo singapore skg..
huhu..

Malaysia ni kecik je...
selain Dr Reza, tjumpe la gak awek baru usop Biod tu...
dah juga ade la tjumpe bekas awek kwn zaimi...
huhu~

hmm...x bejalan sgt pon...
jadual pack...
tp aku seronok!
dpt join symposium ni...
duk semeja dgn saintis terkenal..

lain kali nak join lg la symposium~

(^^,)

Wednesday, February 25, 2009

Zizan RajaLawak

aku bgn pagi ni tringat yg kelas dah batal..
jadi aku pon cam xtau je nak watpe..
aku pon hapdet la blog..tp nak hapdet sal ape?
x kuar dr bilik pon lg..
boring neh...selak2 la folder gmbr dlm laptop...
[bygkan cmane aku selak bnde virtual]
tgk gmbr2 lame.. pastu update blog Elin jap..
dah reply2 comment2 dr org2 putih tu sume, aku belek lagi album gmbr..
dah samapi folder last sekali..aku rase aku nk tayang ar gmbr ni...hahah!!
gmbr ni mase konvo aritu..mase ni baru sampai kat otel..
kali ni abah nak duk otel budget je.. kat teratai tenang...
tpt ni dekat2 dgn bulatan batu bersurat tu...
sesampai je kat otel tu..kitorg ternampak la encik ZIZAN tgh duk makan kat kedai mkn kat bawah tu dgn bapak n adik dia..
aku suh abah g tgur..haha!!
pas tgur borak2 la sikit2 ngn dia..
wah wah sporting mamat ni!
bagus...jage reputasi..hehe
dapat la aku bersalam sedas ngn dia...haha tgn lmbut u!
pastu bgmbor la.. dpt la 3 keping..kikiki...
ha beg yg dia pgg kat atas tu beg baju aku!
*wink wink!
memandang aku pon minat la gak ka dia, aku pon mintak la no fon dia..
weh dia bg weh!
tp syg nye... no tu telah hilang bersame enset sony ericcson ku yg telah dicurik aritu...
uwaaaaaaaaaaa!!!
aku plak x bg no aku kat dia..
huhu..cedihnye...
tp yg penting, Nana ngan Alang jeles tgk gmbr aku ni..ade gak gmbr bdua ngn dia..
tp gempal sgt aku kelihatan sbb duk sebelah dia yg slim ni...hahahaha!!
hmm....agak2 org yg curik enset aku tu dah kene untut ke blom ek?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.