Monday, March 23, 2009

Belon Udara Panas di Putrajaya!

Haha..kalu sape ade bace blog aku, semalam dulu aku ada cerita sal aku berjalan selama 12 jam.
Ha...ni aku nak cerita aku pergi mane [aku telah mengenepikan esaimen..haha!]..

Pada hari Sabtu yang lalu, aku telah pun bersama dengan Zaimi, Zaiummi & Zainah [adik-beradik zaimi (^^,)], telah pon membuat keputusan untuk pergi ke Pesta Belon Udara Panas yang julung2 kali dianjurkan di Malaysia. Tempat dia kat Presint 2, Putrajaya..

Punya lah semangat, kul 11 kitorang dah start gerak.. sesampai je, bace la jadual dia..upenya acara belon tu naik kul 5.45 petang. Uhuk2! Lambat lagi tu!

Jadi g la pusing2 Putrajaya dulu..

Tepat 5.45 kitorang dah terpacak dah kat padang Presint 2 tu, tapi janji tak ditepati..kul 5.45 tu dorang baru nak tebar payung dorang..susah gak step dia..

tengok la kat bawah ni...aku sgt excited mngambil gambar setiap step..muehehehe!
tapi gambor bila dah gabung2 jadi x clear sbb aku x berbakat kot edit gambar.. tu gmbar dr dia start bentang payung, ikat tali, masuk angin, masuk gas, pasang api & terbang!

banyak negara yang participate.. besar weh belon2 ni..hehe..
seronok lak amek gambar berlatarkan langit biru dan ada belon di udara..seronot seronot!

dan seronot sgt tgk belon2 gabak ni berlepas naik 1 persatu.. wah gumbira nye!
belon2 ni ade yang rupe dia macam kite salu tgk dlm TV & gambar, ade gak yang bercorak2.. ade gmbar badut, gajah, mug..tp yg mug ngan gajah aku tak sempat nak tgkap gambar, dah maghrib.. balik je la..

muke aku terlalu lebar senyumannya?
ye aku ngaku aku jakun..memang aku tak penah tgk bnde ni sblum ni..haha..
1st time selepas 23 tahun dah hidup!
eh, bukan aku je jakun...ramai lagi...mueheheheh!
best3x!
jgn lupe undi Elin yer, sila scroll ke post dibawah untuk keterangan lanjut!

14 comments:

  1. hoho..kerana mau keluar bersame bakal ipar la mase tu~

    *blush..hikhik..

    len kali aku ajak ek..huhu~

    ReplyDelete
  2. huwaa!! best..
    rugi x dpt gi..
    jeles!!!

    ReplyDelete
  3. Farie: Jgn la jeles...ala mucuk2.. tu la dia kurang wat promosi mende ni~

    ReplyDelete
  4. beshnyee...
    ala i ni name je duk putra..tp tk pi tgk..sbb bz melampau..hahaha..besh2

    ReplyDelete
  5. Sya: Ye! mmg sgt besh! teruja gile..hehe~

    ReplyDelete
  6. xleh naek belon tu ke?
    klo leh naek,cm besh gak..
    hehhehe..
    tp mau kne beratus2 hengget..

    ReplyDelete
  7. duckness: boleh naik, tp untuk kanak2 je rasenye..hehe

    ReplyDelete
  8. bestnye. nak naik jugak.

    saya rasa, saya pon akan menjadi batak if saya tengok mende alah ni ;P

    ReplyDelete
  9. hahahah~ btol3x.. ramai yg gi ni semua ala2 jakun, terutamanya saye~ keh keh~

    ReplyDelete
  10. FUUUYOOOOOOOOO
    best nye..
    wugi x g masa tu..
    main boling lg..
    ahaha
    =p

    ReplyDelete
  11. bez nyer... teringin nk g, tp xde org ajak... huhuhu.. :-(

    ReplyDelete
  12. syazwan: heheh...tu la, gi men boling lg kan dah x dpt gi~

    tisya: alololo....jgn2 cedih2 ek.. :)

    ReplyDelete
  13. syazwan: heheh...tu la, gi men boling lg kan dah x dpt gi~

    tisya: alololo....jgn2 cedih2 ek.. :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot