Search This Blog

Sunday, November 1, 2020

Rungkai | Fiksyen

 

Cerpen ini adalah kesinambungan Galas dan berkait dengan siri Hikmah.

RUNGKAI


Hari ini, sudah masuk hari ketiga Khalis pening kepala memikirkan hal yang boleh dikatakan mengarut ini. Entah dari hujung dunia mana asal-usulnya, tiba-tiba sahaja datang menyerah diri menyiram pokok-pokok dan mengemas tapak semaian ini tanpa diundang. Bila Khalis buka mulut dan bertanya, tak mahu pula dijawab walau sepatah pun.




Content cerpen ini telah dikeluarkan untuk projek seterusnya, stay tune!

Terima kasih untuk sokongan!




30 comments:

  1. Akk bagi 7 bintanglah, sama mcm bintang yg anak syaz buat tu, apa ke nama anaknya,lupa plak.
    Wow..ni seyes dah jadi novel yg semakin menarik, bukan novel2 klise yg ada dlm pasaran tu. Kalo jadi novel nnt kirim kat akk satu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe terima kasih kak sudi baca. Insyaallah mana tau tiba2 ada rezeki saya jadikan koleksi cerpen ni buku fizikal 😆

      Delete
  2. Bestnya kat sini pun perlu volunteer untuk kemas kebun hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah baik nanti saya pos Akalili pergi sana 😝

      Delete
  3. Waaa..minat kita sama...tahniah....nanti akak skodeng lagi cerpennya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tenkiu kak SA, ada turutan cerpen2 tu, nanti skodeng tau 🤗

      Delete
  4. hehe..best plot cerpen ni..nak ship Akalili dgn Khalis..haha..happy ending..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi terima kasih sudi baca, cerita dah makin penghujung 😊

      Delete
  5. u are great writer u know..u can do better, maybe u can start publishing it into hardcopy^^
    i used to be just like u, writing a short stories and novel of my own but too many things happened in my life for the past four years and i gave up on my writing..berblog pun on off ja huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu thanks for your support LL ❤️
      Saya pun harap istiqamah, happy juga bila ada yang sudi baca 😊

      Delete
  6. Tak sabar menanti sambungan episodnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah jika dikurniakan ilham lagi, terima kasih zumal sudi baca 😁

      Delete
  7. ohh ada sebabnya. Ay saja cari pasal lah break dengan Ismat. Okay, kiranya Khalis bakal cinta baru Ay. Berputar putar kisah cinta ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin bercinta mungkin tak? Hehe..
      Terima kasih fizah selalu support akak 😁

      Delete
    2. saya kunci kak jawapan dia..Ay dan Khalis..nama pun macam matching Akalili dan Khalis gitu. hihi

      Delete
    3. Hihihi nanti baca sambungannya tau, penamat dah 😊

      Delete
  8. Tak sabar nak tunggu sambungan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi nanti baca sambungannya tau, penamat dah 😊

      Terima kasih CP selalu support saya

      Delete
  9. cerpen ditulis sendiri.

    memang boleh tahan awak ye.

    tahniah..moga terus berkarya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe terima kasih, insyaallah jika ada rezeki 😊

      Delete
  10. sambung!!sambung!!sambung!!

    hahah..

    Nampak gaya Khalis pun dah kena panahan mata Akalili nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti lawa betul mata akalili ni kan? Hehe

      Terima kasih kak diana selalu support saya 😊

      Delete
  11. khalis dah gila bayang ke ni hahaha

    ReplyDelete
  12. Mana Syaz dapat nama pelik Akalili tu 😀

    Syaz, kalau minat nak siarkan cerpen di web penerbit buku Jejak Tarbiah..boleh scroll kat page fb mereka. Imbuhan dalam bentuk baucer buku. Tapi yang bagus, hasil karya Syaz lebih ramai yang akan baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis ujie atas cadangan, baik akan cekidout hehe 😊

      Dapat kat fb rasanya nama tu hihih

      Delete
  13. tu dia.. dah terjatuh cinta ke ?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mungkin Akalili ni charming sangat orangnya 😁

      Delete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me