Sunday, February 14, 2021

Syair 7 Puteri, Impiannya Termakbul


Beberapa hari yang lepas, tiba-tiba datanglah abang posmen yang kacak bergaya memasukkan satu sampul surat besar dalam peti surat.


 Rupanya kiriman dari kak Paridah Ishak ðŸ˜˜

Alhamdulillah, bila dapat buku dari penulis tu sendiri, perasaan dia memang lain macam tau!
Gembira bukan kepalang!



Lagi seronok, bila ada tandatangan penulis tu sendiri!

Buku novel kanak-kanak Impiannya termakbul tu, gabungan cerita-cerita pendek, dan kak PI adalah salah seorang penulisnya.


Sebaik habis ambil gambar je, terus adam sambar novel tu.

Semalam dia dah habis baca dah, seronok katanya.
Kadang-kadang macam tak percaya, anak dah boleh baca buku jenis novel 😅

Eh adam bila awak besar ni ha?
Teringat-ingat lagi bau baby awak tau.

Buku Syair 7 Puteri tu memang mak punyalah!

Seperti tajuknya, memang ada 7 syair indah ciptaan kak PI sendiri di dalamnya.


Antara ketujuh-tujuh syair ini, aku paling suka syair 3, Darmata'siah 😁

Dia ada anak nama Cenderadewi!

Cool!

Aku memang fans pada nama rare dan classic hihi!

Terima kasih Kak PI atas hadiah yang manis ini 😉

Terimalah dendangan syair kak PI dari budak tadika bernama Amir ni 🤭


PS: Boleh scroll ke bawah untuk tengok nombor pengunjung bertuah, lepas tu snap counter di sebelah kanan blog, mana tau anda bertuah? hehe





21 comments:

  1. Haha teringat dahulu suka baca syair di kelas.
    Ok asah anak bersyair.
    Jap tengok counter, lama tidak tangkap di sini. Hehe sebelum ini bagi peluang orang lain tangkap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..semalam pun ajar anak cara baca syair dengan betul, diorang ketawa je hahaha

      Delete
  2. Amboi ke bawah betul cari counter yang dikehendaki.

    ReplyDelete
  3. Selamat mengulat buku
    Cantiknya tulisan PI
    Macam tulisan doktor

    ReplyDelete
  4. Serious nau Adam? Macam baca isu masalah negara je? hehehehe

    ReplyDelete
  5. Tahniah Adam! Anak-anak lain sibuk dengan gajet, dengan game tapi adam baca buku. Membaca jambatan ilmu dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ada juga dia main gadget, tapi kalau dia mula membaca, khusyuk jugalah :)

      Delete
  6. Adoi.. ohsemnya buku2 kak PI ini..

    ReplyDelete
  7. nanti buatlah post kak syaz baca syair

    ReplyDelete
  8. rajin diorg membaca kan, tahniah kak syaz dapat hadiah :)

    ReplyDelete
  9. Betul, dapat kiriman dari penulis sendiri tu gembira lain macam. macam dapat novel dari kak syaz. Happy me!

    Tahniah kak syaz dari novel dari penulis hebat :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot