Friday, March 5, 2021

Menu Makan Tengahari Typical Di Kuala Pilah


Lama dah tak ke Pilah sejak Oktober 2020.


Jadi minggu ni masuk semula ke ofis.

Apa lagi, tangkap balik la menu lunch yang selalu kalau di Kuala Pilah weh!

Daging salai msak lomak cili api.

Semangkuk RM6.

Humang aih syahdu nyo.. lopeh ghindu kek pilah.


Dah lama tak masuk ofis, jadi perjalanan pergi Pilah dan balik ke rumah ni memang sedikit sebanyak buat badan aku letih. Sementara nak imun balik.

Nak catch up balik dengan rutin anak sekolah dan sebagainya.

Bangun memang seawal 5am.

Malam dalam 9pm kami dah pengsan 1 rumah.

Moga blog tak jadi tukun.. adududu..

 

23 comments:

  1. wah sedap tu! saya last sampai pilah bulan 12 haritu hehe

    ReplyDelete
  2. Sodapnya..authentic masak lomak nogori..

    ReplyDelete
  3. sedapnya nmpk daging salai msk lemak cili api. xpernah mkn. tp msti best sbb pedas.

    ReplyDelete
  4. Nampak sodapppp pulak daging salai masak lomak ni :D

    ReplyDelete
  5. Kalau makan kat Pilah mesti ada masak cili api ek
    Wak tak tahan podas masakan orang nogori.

    ReplyDelete
  6. favorite kita ni...
    kalau balik kampung, memang cari masakan ni dulu haehh

    ReplyDelete
  7. nampak sedap menu kg. tak pernah sampai kuala pilah lg

    ReplyDelete
  8. Memang suka daging masak lomak cili api.
    Selamat kembali pada rutin.

    ReplyDelete
  9. akak pun lama tak pegi Pilah
    bila agaknya dpt rentas negeri nak balik Pilah ni

    ReplyDelete
  10. Daging salai msak lomak cili api tu wajib! Terghaso!

    ReplyDelete
  11. Sedapnya masak lomak cili api Pilah.

    Takes time siktlah kan nak adjust semula rutin kerja & persekolahan anak-anak.

    ReplyDelete
  12. Masakan nogori memang sodap3!

    ReplyDelete
  13. serius syaz! shida xpernah mkn daging salai msk lemak,teringin nk cuba hat negori punya mesti kaw pedas ^_^

    ReplyDelete
  14. ciksun yang takde anak sekolah ni pun blog da hampir jadi tukun, acane?

    ReplyDelete
  15. craving terubat ni! finally :)

    ReplyDelete
  16. Akak pun dah start kerja semula..full capacity bermula Jumaat lepas..penat sikit la sementara nak tune balik..akak lagi plak naik bas...

    ReplyDelete
  17. masak lomak daging salai tu kegemaran eden gak

    ReplyDelete
  18. Daging salai masak lemak cili api terbaik di Pilah. Banyak kedai menu ni sepanjang jalan. pilih mana berkenan :)

    ReplyDelete
  19. memang nak ajak asben gi pilah ni.
    ntah kan bila la boleh rentas negeri.
    nak jengah mak mertua kat seremban pun x tercapai lagi :(

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot