Saturday, March 6, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #3

 Top 10 Gambar Misteri WhatsApp aku minggu ini adalah seperti berikut!


#1


Emas emas Zakaria and Sons.
πŸ˜‚

Ini ada colleague share dekat group aras 2 di bangunan office.

Ada birthday colleague, dia share suruh husband member tu belikan emas sempena hari jadi πŸ˜‚

Best nya la haii kalau tiap kali besday dapat emas kan. Tapi aku personally tak gemar sangat emas berfesyen ni, 1 upah dia mahal. 2 sebab seram nak pakai. 3 sebab tak mampu beli. Hahahaha


#2

Jiran share, katanya kalau nampak kucing dia ni, mohon bagitahu.

Allah sedih..
Kucing kalau hilang ni memang sedih tau.
Moga lekas ditemui.
Moga kucing dia tak ada apa-apa.


#3

Set lunchbox makanan tengahari.
Juga dari group jenjiran.
Ada nasi ayam penyet, nasi keli penyet, set nasi kari ayam, nasi sardin, ayam goreng, nasi ikan tenggiri, juga nasi kari daging.

Dalam banyak-banyak ni, terliur betul tengok nasi ikan keli penyet tu.
 
Tapi tak order pun sebab kebetulan masa order ni bukak, aku kerjalah pulak.


#4


Haha!
Ini dari group sekolah adam.
Ada parents kongsi sempena minggu pertama sekolah kembali dibuka secara bersemuka.

Lawak pulak tengok muka tu πŸ˜‚

#5

Juga dari group jiran.
Ada yang jual pokok bunga hiasan.
Teringin nak tengok rupanya pokok pokok yang dijual, maka aku download lah satu gambar.

Orkid pink dalam pasu 4 segi.
Cantik jugak kan?

Ok ke harga macam tu?
Aku tak tau, sebab tak pernah beli yang dari orang.
Yang kat ofis pun aku beli kat kedai serbaneka masa ke JB dulu. Kikiki..


#6

Ini pula aneka kuih raya yang dibuka untuk tempahan.
Dari group aras juga di office.
Rambang mata weh.
Rasa memang sedap,aku pernah beli tahun lepas.
Cuma itulah, bagi aku kuantiti dia sebalang amatlah sikit.

Tapi betul dah lah kot harganya, sebab rasa dia sedap!


#7

Ini pun dari group jiran jiran.
Aku download sebab curious macam mana rupa paras Pavlova Pudding Cake.

Haha!

Noob kan sebab aku tak pernah tau rupa dia macam mana πŸ˜‚


#8

Gambar ni aku rasa hampir semua orang yang ada whatsapp akan dapat.
Masa aku dapat gambar ni dari group family, pda masa sama gambar ni juga ada di group2 lain.

Tentang ada kaedah lain untuk daftar vaksin selain melalui MySejahtera.

Kalian dah vaksin?
Dah daftar?
Jom daftar vaksin jom!


#9

Pyjama Calluby/Summer Bee.
Gambar ni seller pm pada aku.
Dulu masa adam amir kecik sikit, aku selalu belikan diorang pyjama yang sama, cuma saiz berbeza.

Entahlah, suka tengok anak pakai baju matchy matchy.

Tapi, lamaaaaa dah seller ni menyepi, aku whatsapp pun dia tak balas. Mungkin dia ada masalah ke apa tak tau lah.

Ada la dekat 3 tahun dia menyepi.
Tapi semalam dia whatsapp semula.
Hehe..

Anak aku lah pulak dah besar.
Ayu?

Takyahlah.. baju dia berlambak, baju abang abamg tak muat semua dia yang take over sekarang πŸ˜‚

Tapinya nak kata, aku suka brand calluby dan summer bee ni untuk baju tidur anak. Sebab kain dia lembut sangat2.


#10

Gambar Promosi beli Dinar emas dan Bunga Mas.
1 dinar dalam 4.25g, RM105x10

Bunga mas pulak 10g, RM247 x10

Tapi, aku hanya mampu tengok πŸ˜‚


Itulah saja.
Selamat berhujung minggu!

😘

21 comments:

  1. Tudia emas mengerlip. Ai pun takut pakai yang macam tu. Kalau coeml2 memang suka.

    ReplyDelete
  2. dalam group komuniti kejiranan ni macam2 produk ada di iklan kan ye Syaz :)

    ReplyDelete
  3. tak berat ke tangan orang yg pakai barang kemas penuh tangan tu..haha

    ReplyDelete
  4. byknya emas dkt tgn tu. smuanya besar2.

    ReplyDelete
  5. Wah! Ada dah kuih raya untuk ditempah.

    ReplyDelete
  6. tu dia serammmm tgk he hee
    kan sama kita 3 sb tu
    ada pun sekadar ada ,janji serba 1 he hee

    ReplyDelete
  7. Macam-macam produk. Tertarik dengan gambar puding pavlova. Saya pun baru tahu.

    ReplyDelete
  8. Yang Vatsin tu sapa ada mysejahtera boleh klik untuk menerima suntikan.. :)

    ReplyDelete
  9. Syaz! cantik lah pokok hiasan tu..menarik betul!

    ReplyDelete
  10. Ramai yang promosi bisnes dalam group wsp

    ReplyDelete
  11. banyak2 gambar, gambar makanan jugak la yang paling menarik hati ciksun..haha

    ReplyDelete
  12. Ada perempuan fanatik emas. Ada yang suaminya yang fanatik belikan emas untuk isterinya. Ada orang gila-gila beli bila nak dekat raya..hehehehe..bermaksud sangat kerana ini pengalaman PC sendiri tengok kejadian sebenar..kikiki. Maaf saya tak berapa fokus dengan barang kemas awak lebih baik makan ayam rendang dengan lepat..wek.

    ReplyDelete
  13. wahh..besaq2 nya gelang emas..kalah mami jarum..

    pavlova puding tu nmpk sedap..menarik..

    ReplyDelete
  14. ramai org dok beli emas ni, simpan emas, kumpul emas

    ReplyDelete
  15. Unlce suka pisang emas je... huhuhu

    ReplyDelete
  16. Part emas tu akak scroll laju- laju...muahahaahaha....

    ReplyDelete
  17. makin banyak group whatapps, makin banyak la org share gambar2 mcm ni..

    ReplyDelete
  18. ya ampunnnn geramnya tengok segala makanan tu... lapar balik perut ni walaupun pas layan megi sebekas...

    tapi kan orkid tu rasa mcm mahal lah rm50 sebab ada tengok kawan buat lagi cantik pasu nya...

    ReplyDelete
  19. sama lah, tak tahu jugak rupa puding cake ni macam mana. Macam sedap je tengok hahaha

    ReplyDelete
  20. Gambar first tu silau betul. Cantik design tu. Haritu balik pilah ramai orang dok beli emas kat pilah. Semua kedai penuh orang. Bunga hiasan tu macam mahal sangat je pulak. huhu..
    wah kuih rasa, macam macam ada :)

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot