Pages

Search This Blog

Showing posts with label Dating. Show all posts
Showing posts with label Dating. Show all posts

Friday, July 31, 2020

Kedai Makan Western di Kota Bharu | Red D Station Pasir Pekan

Malam tadi, zaimi ajak pergi beli barang yang mak dia dah list kan.
Oh ya, kami dah ada di Kota Bharu untuk raya haji ni, bertolak ikut Kuala Pilah pada petang rabu, sampai KB dalam 4 pagi.

Jem tapi tak seteruk kalau lalu Gua Musang.

Berbalik pada Red D Station, lepas settle beli barang yang diperlukan kat Tesco Kota Bharu, ambil kesempatan untuk makan berdua. Lama sangat rasa tak makan berdua macam ni..hehe


Wednesday, October 30, 2013

Budak Umur 6 Bulan Mandi Laut!

Hahaa.. ini antara cerita gembira masa aku balik Kota Bharu seminggu last week..
Selain cerita ngeri tu kan, ini the bright side lah..haha

Lepas demam Adam dah kebah, mak mertua (mil) aku pun bagi cadangan kat zaimi, nak bawak adam jalan-jalan ke Terengganu sebenarnya..

Ala tak masuk pekan KT pun, sampai Gong Badak je pun.. sebab tujuan asal setakat nak pergi beli keropok lekor Sukaramai tu je..

Jadi masa on the way tu, singgahlah dekat Pantai Rhu Sepuluh..

Subhanallah.. memang cantik sangat pantai dia.. tapi tak ada sapa pun berani mandi berenang bagai..
Ombak sangat kuat, pantai pulak curam..

So, alang-alang dah sampai.. terimbaulah kenangan silam..kah kah kah

Ye lah, aku dengan Zaimi kan first time jumpa dekat terengganu, masa belajar dekat UMT dulu.. dek perkenalan kami tu *padahal memang 1 kelas*, maka bertemulah jodoh dan dikurniakan Adam Zuhairi Bin Ahmad Zaimi ni.. :)

Jadi, disebabkan itu, Adam perlu ada kenangan dengan Terengganu! haha! Kami pun decide nak celup adam dalam laut tu.. kikiki.. bukan mandikan.. gila nak mandikan kat laut macam tu.. tajuk tu propa je tu..hee..

So, cabut stokin adam, dan celup!

Adam sangat teruja sebab first time jumpa laut

tak takut langsung budak adam ni..

masa ni stokin tak cabut lagi

dah cabut stokin.. first time adam pijak pasir!

bersedia dilanggar ombak!

yea! ombak pertama Adam! habis basah seluar..hehe

muka happy lepas kena ombak!





Jangan kata adam, mak ayah adam pun  hepi!! haha..

I love Terengganu~

Adam, Ayah dan Tokma (my mil)

Love you Zaimi.. :)

Makanya.. dah tergedik pulak nak singgah UMT jumpa lecturer2 lama.. kikiki..
So teruskan perjalanan ke Gong Badak..

Terkujat!
Gong Badak dah ada McDonalds!
Dulu zaman aku ada kedai McFly je..haha

Love you Dr Jamilah!

Adam cucu bioD katanya!


my heroes!

Oklah.. tata!

p/s: Banyak pulak gambar entry ni..hehe

Wednesday, April 14, 2010

Xian Leng Akuarium dan Aquatorium: Syurga Arowana Shah Alam

Salam semua =)

Berjumpa Zaimi setelah 3 bulan lebih tak jumpa, best gile! 
Dah berjumpa apa lagi, berdating la! hehe!



Sambil2 jenjalan di Shah Alam, kitorang pun singgah la dekat Xian Leng Akuarium..
Xian Leng ni macam  kedai2 akuarium yang jual ikan tu aje, tapi besar giler!
Dia jual macam jenis2 ikan, memang macam2 jenis ikan ada kat sini,
sampaikan ikan yang besar, kalau tak silap aku, Arapaima gigas yang sepanjang 6 kaki tu pun ada!

Dia ada jual ikan arowana, memang cantik2! Harga pun ada yang cecah puluh2 ribu!
Tapi dia jual arowana yang berlesen.. memang syurga arowana la kat Xian Leng ni..


Selain arowana banyak lagi ikan dia jual, ketam dengan lobster pon ada.. Kelengkapan akuarium, makanan ikan..ada belaka..

Disini juga ada Aquatorium.. Tempat display ikan2 dia, macam dekat zoo..
tapi percuma aje.. sape2 pun boleh masuk.. 
kat sini lagi la banyak gile ikan besar2.. arowana yang dia display pon besar2 dan macam2 breed..
dan memang sgt2 banyak arowana ada kat Xian Leng ni!







kesimpulannya, kepada siapa2 yang suka bela ikan, memang aku suggest gi la melawat tempat ni kepada yang belum pergi.. hehe.. kalau sekadar nak pergi jalan2 ke, dating2 ke, bolehlah nak habiskan masa dalam 30 minit kat Xian Leng ni..hehe.. 

ps: 'kau harus ada..wo o o o.. '

Friday, January 8, 2010

Sangat-sangat!

Saya sangat2 rindukan Zaimi..




I miss u very very much
:((

even boleh video call pun, tak same ngan jumpa depan2...

ps: Syazni jangan nanges boleh tak?

Monday, November 23, 2009

Uish..pelik banner ni..

Tadi ikut gewe tercinta gi Hentian Kajang, carik tiket dia balik raya aji ni..
pastu duk jenjalan, ternampak la satu banner yang..
hmm..
bagi kami..
bagi aku..

pelik..kot?

ke tu name daerah?
macam nasi Padang ke, Mee jawa ke..
tapi..

eh pelik la!

cube korang tengok sendiri..


Teletak tu name tempat ke?
ke hape maksud dia?
nak gelak leh?
hahahahahah!


ps: esok pg Zaimi balik KB..
*merembes air mate*
(T_____T)

Saturday, February 28, 2009

Arowana murah di Pudu

wahahahahaah!!!
arini kan..kitorg gi Pudu..
g watpe?
g jalan2 carik ikan...
hoho..
saje g kedai ikan...
sbb kat pudu la jual ikan paling murah sekali...
di area KL selangor ni..
err...bkn ikn makan ye, ikan peliharaan...
kalu ikn mkn, g tesco je...
ya...kitorg g naik tren aje...malas mo drive...
gmbr ni ms nk blik..
zaimi dah beli ikan!!
ikan ape?
ha...jeng3x!
IKAN PEARL AROWANA!
RM43 sahaje..
murah x?
kat bangi ni rm85..
tp yg pearl la..kalu yg red tail golden arowana rm900++
kat bangi rm1200++
tp kalu yg SUPER GOLDEN AROWANA, rm3500++
gile...tapi cantik la, mmg cntik sgt..
ha yg kat belakang aku ni Silver Arowana...
rm28 je sekor..
kalu kat bangi rm60++ gak...
berlambak ikan siver arowana ni...
tp zaimi xnk yg ni, dia kate ikn ni cntik bile besar je, mase kecik kureng sikit..
ha yg kat belakang kitorg ni Yellow Tail Arowana.
rm160...
kalu kat bangi rm200++...
em...Pudu jauh?
xla..
naik train kat sg besi, turun2 je kat stesen pudu jumpe la kedai dia..jalan sikit je..
kos pun rm3.40 je g balik...
tol rm2.60..
kate la myk kete rm5..
tetap murah kos nye dr g beli kat kedai ikan kat warta tu... :)
heheh...aku? aku bela guppy je :P


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.