Showing posts with label buah. Show all posts
Showing posts with label buah. Show all posts

Thursday, April 14, 2022

Kurma Medjoul Raihan | Thankful Thursday

Alhamdulillah...
Kurma medjoul ni pemberian dari mak cik SR. Dia order untuk semua ahli keluarga sebelah emak SR. Tahun lepas pun, dia ada bagi kami sekotak kurma medjoul ini juga. Tengok dekat sini. Semoga murah rezeki Alang hendaknya.

Friday, March 11, 2022

Order Strawberry Dari Cameron Highland

Assalamualaikum readers...

Hari ni kan, SR serabut dari pagi subuh sampailah sebelum maghrib. Too much betul 11 Mac 2022 ni untuk SR. Blergh..

Moga-moga esok lebih baik. 

Oh ya, SR ada terlalu banyak benda nak share untuk hari ni, tapi mood yang tak ada. Kih kih.. Jadi SR cuma nak share yang SR dah dua kali order Strawberry direct dari Cameron Highlands tau. Sebab ayu selalu minta nak makan strawberry.

Kebetulan pulak ada yang ambil order. Alhamdulillah strawberry dia sangat fresh dan sedap. Dia delivery sampai depan pintu. Boleh bayar secara transfer juga. Boleh aje kalau nak cashless, nanti dia sangkut aje dekat pagar macam SR selalu buat.

Wednesday, October 20, 2021

Surprise Balloon Delivery Untuk Birthday!

Siapa yang honk dalam entry yang ini hari tu?
Siapa?

Ya, ada juga yang teka dengan betul 👏
Yang honk masa anak-anak tengah enjoy makan kek birthday amir masa tu adalah surprise delivery! Bukan 1, bukan 2, tapi 3 bouquet terus aku order! Nak bagi adil, sebab masa birthday ayu dan adam haritu jatuh pada waktu PKP, birthday ayu pulak masa bulan puasa siap. Jadi memang ada terdetik nak bagi surprise juga, cuma tak berkesempatan. Jadi, sempena birthday amir, order terus untuk belated birthday adam dan ayu. 😁

Korean Fuji Apple | Wordless Wednesday

Saturday, September 11, 2021

Oren, Pear dan Epal Hijau

Baru perasan yang harini tak update blog lagi.
Kisahnya harini penat sikit sebab semalam pulun siapkan majalah jabatan.

Duduk lepak dengan anak-anak je.
Sambil-sambil tengok Netflix.
Sambil-sambil makan buah.

Tuesday, August 3, 2021

Pulasan Tanda Ingatan

Sabtu lepas, tiba-tiba ada abang posto (abang ke? adik kot?) datang hantar kotak besar punya!
Blur sekejap beberapa minit, siap check apps shopee semua, aku ada beli barang besar ke?

Lepas belek-belek kotak tu, baru perasan nama pengirimnya.

Apa lagi, terus berlari lah ke dapur sebab nak bukak kotak!

Monday, March 15, 2021

Tenaga Dari Coklat Cadbury

Salam Isnin semua!

Marilah mulakan minggu dengan info ini.

Kah!
Macamlah orang tak tau.

Saja nak buat content.
😂

Saturday, February 27, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot