Posts

Showing posts with the label coklat

Aiskrim Perisa Coklat Veri

Image
Semalam SR beli aiskrim coklat ni sebekas dari Mydin Senawang. Saja nak try sebab teringin pula bila tengok warna bekas dia hijau terang macam tu kan. Macam menarik tertarik kau memang da bomb pula di mata SR.

Milo Nuggets | Wordless Wednesday

Image
 

Cornetto Hershey's

Image
Assalamualaikum wbt... Dah November uolls. 60 hari aje lagi nak masuk 2023. Fuh berlambak entry SR dalam draf. Sesungguhnya SR agak kebizian sikit. Eh entah bila entah tak busy? Adakah dah kena resign dar jadi blogger? Dulu kan, sebelum SR mula balik blog masa PKP tahun 2020, SR dah bertahun juga tinggalkan blog SR. Semuanya sebab SR tak ada masa lapang nak blogging. Adakah sejarah bakal berulang kembali? Sobs... Berbalik pada tajuk, ya, Cornetto Hershey's. SR baru balik dari makan tengahari dengan zaimi tadi. Lepas makan, singgah di 99 Speedmart pula. SR pow dia aiskrim ni. Keh keh keh...

Baju Raya Tema Merah Jambu + Coklat | Throwback Thursday

Image
Raya Aidilfitri 2022 yang lepas, zaimi memang dah bagitahu SR yang dia tak nak beli baju melayu baru untuk raya. Kisahnya baju raya yang beli masa 2021 pun masih elok dan tak luak lagi. Adam dan amir punya baju pun sama. Memang elok sangat dan baru aje pakai beberapa kali. Sejak dah habis tadika, budak-budak ni memang jarang pakai baju melayu. Masa tadika bolehlah juga dipakaikan masa hari Jumaat. Bila check, masih muat. Seluar yang asal labuh, dah jadi ngam-ngam. Jadi zaimi suruh SR dengan ayu aje yang beli baju raya. Itu yang jadi tema campuran merah jambu dan coklat tu. Sebab SR berkenan pula tengok baju Sabella jenis ni (tak ingat kod dia) yang warna coklat. Lebih-lebih lagi, ada pula yang versi kanak-kanak sekali. Terus order!  

Sundae Chocolate McDonalds | Wordless Wednesday

Image
 

Vaseline Lip Therapy Cocoa Butter With Petroleum Jelly

Image
Assalamualaikum semua, berjalan mana hari minggu ni? SR tengah rilek rilek sebelum menyelesaikan urusan sekejap lagi. Teringat pula yang SR ada beli Vaseline Lip Therapy Cocoa Butter With Petroleum Jelly ni hari tu. Sebabnya kebelakangan ni bibir SR macam kering dan pucat lesi. Serius pucat melampau macam sampai dia jadi warna coklat cair.

Menang Surprise Box Mini Giveaway SS 2022

Image
Allahuakbar, lambat betul SR nak up kisah ni.  Jom SR cerita, jom! Kisahnya, pada pertengahan Februari 2022 yang lepas, SR ada turut serta 1 giveaway.  MINI GIVEAWAY SS 2022 namanya GA tu. SR saja join, cuba nasib.  Rupanya, ada rezeki SR! Pada awal April 2022, tuan blognya, Syeeda Saniey , umumkan pemenang-pemenang GA tu, terselit sekali nama SR. Alhamdulillah, seronok SR! Beberapa minggu yang lepas, surprise box SR pun sampai.

Coklat Crispy M&M's

Image
Assalamualaikum! Salam sejahtera, moga happy selalu di hari Selasa ni. SR nak kongsikan pengalaman (cey kongsilah sangat hahah!) SR makan Coklat Crispy M&M's ni. SR beli minggu lepas. 

St Ives Oatmeal and Shea Butter Soothing Body Wash

Image
Assalamualaikum semua! Apa khabar, sihat ke?

Birthday Emak ke 61 Dengan Chocolate Brulee Secret Recipe

Image
Punayalah lama terperam draft pasal kek emak SR ni. Sampai lupa nak cerita pasal apa. Haha!

Nestle Nesquick Wake Up Your Milk | Wordless Wednesday

Image
 

Coklat Duit Syiling Emas

Image
Beli sebab teringat zaman kanak-kanak aje asalnya. Sekali tak sedap daaa..

Lucky Cocoa Candy | Throwback Thursday

Image
Coklat legend ni bagi SR. Dulu masa SR kecik-kecik kan, tiap kali nenek SR pergi kedai, kalau coklat ni ada dalam stok dekat kedai tu, mesti dia akan belikan.

Gardenia Delicia Chocolate Paste

Image
It's Ridiculously Good! Katanya lah dekat paket dia kan. Dengan harga RM1.80, bungkusan dia yang berwarna-warni penuh dengan corak ni memang menggoda juga. Ibaratnya bungkusan ni memanggil-manggil aku untuk ambil dia bawa balik rumah tau!

Surprise Balloon Delivery Untuk Birthday!

Image
Siapa yang honk dalam entry yang ini hari tu? Siapa? Ya, ada juga yang teka dengan betul 👏 Yang honk masa anak-anak tengah enjoy makan kek birthday amir masa tu adalah surprise delivery! Bukan 1, bukan 2, tapi 3 bouquet terus aku order! Nak bagi adil, sebab masa birthday ayu dan adam haritu jatuh pada waktu PKP, birthday ayu pulak masa bulan puasa siap. Jadi memang ada terdetik nak bagi surprise juga, cuma tak berkesempatan. Jadi, sempena birthday amir, order terus untuk belated birthday adam dan ayu. 😁