Search This Blog

Sunday, May 31, 2009

Oh Nenekku..

Oh nenek ku..

Lihat beg di atas.
Nenek aku bagi!
Hahaha!!

Best2x.. dapat beg baru U!!!

Tengok pulak 2baju dan sehelai seluar pendek[untuk kegunaan membuta] di bawah....


Nenek ku belikan untuk aku!!
Sebab nenek kesian tengok baju aku semua dah lusuh..
kesian kan aku..hehe....

tengok pulak gambar susu di bawah...
beserta straw ajaib ni...
straw tu best! sebab strawtu berperisa cokelat..
minum susu putih gune straw tu akan terase macamminum air susu cokelat..
penah try?
hehe..nenek juga belikan..
lihat pula gambar air Peel Fresh di bawah..
Nenek belikan jugak!
hehehe...
nenek aku best~~!!

Thursday, May 28, 2009

Biru nasik itu..

Beli kat pasar malam seksyen 16 ari selase aritu...
hmmm....
sedap weh....

nak lagi...
nak lagi......

asik entry sal makan je?
haha!

aku tak tau nak crite sal ape..
aku tak gi mane2 pun, tak buat ape2 pun..

nanti la aku update sal benda lain yer...

otak pun dalam pringkat malas bpikir..
hehehe~



Tuesday, May 26, 2009

Thursday, May 21, 2009

Hasil balik ke rumah?

Helo!
Entry lepas aku merungut2 sebab kene balik rumah..
But it's not so bad la..

hik hik!
sebab pe?
sebab....

mak belikan MUFFIN!
taddaa!!

sedap weh muffin2 ni!
serius!
tak tipu!

ade 8 ketul muffin sekotak, dan sekotak rm8..
dan favourite aku adelah..

white chocolate with chocolate chip!

rainbow!

blueberry web!

oreo!

& chocolate chip!


bahagia! hahahah!

pastu alang2 dah jenjalan kat TESCO, aku ternampak tembikai susu..
aku pun bodek lagi emakku..

dan mak pon membuat air tembikai susu pada petang itu!
1 jag ko!
tak puas gak minum tak tau la!

jemput minum
(^^,)

*********************************************
updated!

hasil Zaimi pulang ke kampung?
ehem ehem!

taddaaa!

sehelai tudung bawal berbatu..
tudung yg ke 6 zaimi & family bg (^^,)

sayang sangat kamu semua!!
melaram tudung baru :)

Monday, May 18, 2009

Dating dengan orang lain sementara Zaimi naik bas balik KB..

Tajuk propa kan?
Hahaha!

aku setia tau..
aku tak kuar ngan jantan lain la..
walaupun Zaimi away sampai rabu..

hehe..

aku keluar ngan cik ANnie Nunis!

dia belanje aku mcD!
tenkiu ye ahjuma!

gile gak la duk kat mcD dari kul 10 sampai kul 1 pagi..haha!

well, sesi *bercerita* kan..
kitorang kalu dah *bercerita* mmg tak ingat dunia..
banyak topik nak cover..especially orang2 yg carik *hal* nagn kitorang..

:P

heee~
rindula zaman undergrad..

wah sape lagi nak lnje aku?
hehe!



Naikkan..

nampak tak layang2 itu di udara?
petang semalam sebelum antar zaimi balik aku gi main layang2 lagi..
dan semalam aku berjaya naikkan sendiri layang2 itu..
(^^,)


hehe..


Saturday, May 16, 2009

Bergumbira main layang2!

setelah tensen dan tak tau nak wat ape, kitorang pun gi la berjalan..
dan terjumpa orang jual layang2! haha!
kami pun beli.. layang2 yang kat gambar atas tu :)

kenapa gambar naruto?
saje..ingat nak beli lion king, tp ade si babi Pumba tu..huhu..

orang bandar la katekan, tak penah main layang2 mase kecik..
eh silap, layang2 aku main dulu yg kecik, x sebesar ni...hehe...
err..abaikan lengan aku yang gagah tu :P
teruja gile ar layang2 tu naik!
hahahaha!
tapi aku tak terer..
last sekali aku serahkan kepada the real Kelantanese yang sgt expert main wau..
mase kecik dia salu wat wau..
asikla kutuk wau moden ni..hehe!

yeah layang2 ku naik tinggi!

dah tak reti nak naik kan layang2, tgkap gmbr pon jadila..hehe ;)

penat..heh..
ramai orang gi main layang2 tadi..
tp dalam ramai2, kitorang je yg main berdua..
yang lain sume main dengan anak2..
huhuu~

(^^,)

Tuesday, May 12, 2009

semalam adalah malam terakhir kami bersama...

Waktu aku balik dari perjalanan ilmiah aku ke kampus bersama kekasih hati..
Sampai2 je kat tingkat 4, aku nampak katil2 ini depan rumah aku..

Aku pun terpikir...adakah katil besi yang berbunyik krok krek krok krek itu sudah diganti?
dengan nebesnya aku pun bukak pintu..


lepas bukak pintu bilik, inilah yang aku nampak..
katil baru!!
tapi rendah sikit..
katil lame tinggi sikit..
katil ni jugak xde ruang bawah katil untuk aku lempar barang2 aku..

oh katil lame, tak ku duga malam semalam adalah malam terakhir kita tidur bersame..

pastu aku pun terpkir la aku tak angkat lagi baju yang aku jemur malam tadi..
pas bukak pintu beranda..
rase nak marah pun ade, nak gelak pun ade, rase pelik pun ade...
sbb pe?
baju tak kering?
tak la...baju kering je..
kecuali sehelai ni..
si baju istimewaku..

kenape?
ha tangok la sendiri..
.
.
.
.
.

burung tgh buat sarang kat encik baju istimewa ku ini...
(*_*)

Monday, May 11, 2009

Sunday, May 10, 2009

Dapat dari dia la..

gambar di atas adelah gambar aku dengan mak aku (^^,)

aku adelah anak sulung..
tp mase aku keluar, aku hanya dapat kening mak aku..
haha!

muka macam abah daa..
warne kulit pon..huhuu..

pastu kan..
makin besar..makin besar..
aku pun sedar yang aku ni makin tinggi..
tiap2 tahun akulah yang paling tinggi dalam kelas..
kecuali kat MRSM aku kalah ngan shida..
hehe..

tinggi aku 168cm sahaje..
tp aku dapat ketinggian aku ni mewarisi mak aku la..
mak aku setinggi 175cm..
mase mude dapat tawaran nak jadi model tu!
tapi arwah atok aku menentang keras! hahaha!


huu..pastu dah besor sikit ujung2 sekolah menengah..
aku perasan 1 lagi persamaan ngan mak..
senyuman aku macam dia..
hehe.. ;)
walaupun muka cam abah, tp senyum macam muka dia..
kuasa Allah..

pastu bila wat cek jenis darah, aku sorang je dalam adik beradik yang dapat darah mak aku..
darah O daa..

heee..

tp yang paling ketara bnda yang aku warisi dari dia..
adalah kuasa membebel!
yeah! champion!
bukan setakat adik2, abah pon lari bila aku start bcakap..
ala cakap bnde btol je..
dah suruh 7-8 kali tak buat2 sape tak hangen..
haha!
paling best bila bebel berduet dengan mak..
huhu..best best..


oh ade lagi, cepat panik dan gelabah pon aku warisi dari dia..
heheh!


mak..
walaupon mak tak turunkan muka dan kulit mak yang putih tu kat Nie,
tp banyak gak yang nie dapat lagi dari mak..
sebab..
I'm your daughter lorh...

Selamat Hari Ibu yer..


ps: macam la mak aku bace...hahah!

Saturday, May 9, 2009

Ramai!

Hello sume!

Aku memang tak siap2 lagik esaimen ni..
julat malas sangat besar berbanding rajin..

slow2 la..
aku kalau wat keje cepat2 mesti tak berape nak perfect..
haha!

dah memang tak bijak mane pon kan..
kalau bijak aku trus wat phD!
:P

eemm..
dah penat2 menaip esaimen yang macam seolah2 never ending story tu..
aku pun bukak la facebook..

tengok2..belek2..

huih... kawan2 aku ni, datang dari tempat perkenalan yang berbeza2!
dan tak semua yang aku kenal tu, kenal 1 sama lain, dan tak semua juga boleh berkongsi cerita yang sama..

aku sekolah/ belajar kat sangat bayak sekolah..
haha macam keluarga nomad lak :P

memula aku tadika kat bawah flat atok aku kat bangsar tu..
TADIKA KEMAS FLAT SRI PAHANG..
tp seriusly aku rase aku dah tak contact sape2 dari institusi kecil ini..haha!
dah lupe dah name2 nya..

then, darjah 1 aku masuk SEK KEB BUKIT BANDARAYA..
ha yang ni pon aku rase tak contact sape dah..
tapi masa sekolah sini aku pernah sekelas dengan SHARIFAH AMANI..
nakal woah dia..haha!

pastu disebabkan parents aku dah pindah ke balakong..
rumah jauh dari sekolah tu..
jadi masa darjah 5 aku masuk lak SEK KEB TAMING JAYA..
ha dak2 sekolah ni masih bercontact..
sebab sekolah ni best gak..
ahaks!
nakal gitew..
aku penah sembur sorang budak yang aku benci dengan fire extinguisher kat sekolah ni..
abeh putih atas kebawah..
kah kah! dah sape suh sial :P

then mase form 1, aku masuk lak SMK CHERAS PERDANA..
ha mase ni nya kengkawan lagi la best!
yup still contact!
still merapu2!
haha!

tapi mase form 2, aku kena tukar sekolah..
sebab ade sekolah yang dah bukak dekat dengan rumah aku..
SMK CHERAS JAYA!
cis!
aku sangat sedih woah!
tapi dah terpaksa..aku pun gi la..
haha!
sape kate jadi pioneer sekolah tak best?
best lah..
lagi banyak member2 gilak aku jumpa kat sini!
weehu!

namun..
result PMR ku tak mengizinkan aku mahu terus berpoya2 bersame mereka..
masuk je form 4..
aku kena masuk MRSM TRANSKRIAN lak..
pergh...challenging skola ni..
sbb aku kan tak besa masuk asrama..
nak adapt lagi, nak carik kawan baru lagi, gossip2 palsu yang liar lagi..ahaks!
takpe2 aku maafkan korang la dah besar2 ni.. :P
kat sini lagila ramai orang yang dikenali..
mase memula masuk, level friendship aku ngan dorg zero!
aku tak kenal sorg pon..
tapi 2 tahun kat sane, tu yang contact tu sampai sekarang..
pandai ustazah Sufiah & cikgu Norsyam didik kami *muntah*

dah abeh SPM, masuk lak Kolej Matrikulasi Kedah..
again, new friendship gain..
jauh tau duk changlun..
huhu..

dan disebabkan julat kemalasan belajar mase duk matrik,
result pun menyebabkan aku masuk KUSTEM..
now UMT..
wah..
tempat ni lah tempat yang paling best dalam hidup aku..
ye memang memula seperti bese aku ni berat mulut..
kawan pun gitu2 je ngan semua orang..
aku awal2 hanya ada geng aku je 6 orang..
best friend!
aku ngaku aku tak tegur pun dak2 lain..
haha!

but through times, semakin dewasa..
semua tu adalah kawan..
yeah!
3 tahun beb..
lame..
matured di situ..
menjadi dewasa di situ..

then dah abeh degree masuk lak UKM..
seriously aku tak adapt lagi ngan tempat ni..
setahun kan..
magic macam kat UMT tu susah la nak datang..
ye jumpa lagi orang baru..
but never be the same la ngan dak2 UMT kan..
sebab kelas pun tak besar..
tapi ok la..
ade gak la kawan..
but most of my time aku ngan Zaimi je..
huhuu..

dah muak dah bace?
haha..
memang banyak tempat!

sebab tu kadang aku jadi kompius..
ahaha!

pastu try2 jadi blogger ni..
jumpe lagi kawan2 baru..

thanks ye kepada semua insan2 yang pernah muncul dalam hidupku!

err..tak lupe juga kepada orang2 yang muncul dalam hidup aku, tapi pastu aku tak berkenan..
hahah!
ade la kan.. aku bukan malaikat yang tak mempunyai perasaan nyampah..haha!
tak carik pasal ngan aku, aku tak nyampah la..

huhu..

daa~
(^^,)


Maju ke hadapan~

Esaimen ni bila la nak habis..
sikit je lagi syazni..
ni la esaimen ko yang last..

pasni takde dah esaimen..
aiyak...

trus maju!
trus maju yuk!

Wednesday, May 6, 2009

KFC kerdil..

Pada suatu malam pada minggu lepas.. [truknya BM]
AKu & zaimi pon membayangkan menu di bawah untuk dijadikan dinner..

enak bukan ianya kelihatan..
itulah snack plate KFC..
um umph!
Lazat kan..

jadi kami pon gi la KFC sebelah metropoint..
yang gabung dgn Pizza Hut tu..
dengan harapan untuk makan menu seperti dalam gmbaran tadi..

sesampainya kami..
kami pon berator..

bila sampai turn, kitorg tgk ayam spicey dah abeh..
alamak..
dah lain dah sikit dr gambaran..
xpela..original pon original la..

pastu tunggu punya la lame..
adeh..
ape yang lame sgt ni..
tkial2 sungguh budak itu..

hmm..
sekali korg nak tau..bila dah siap je 'snack plate' tu..
mase dia letak atas tray tu..
aku ngan zaimi nye bayangan yang indah tadi trus hilang..
puff!

sbb pe?
.
.
.
.
.
tgk la..

ayam sejuk, kurus, tulang dan kecik..
bila dikunyah teramatla keras..
sampai lenguh rahang aku mengunyah..
adoi..

Fingers Licking Good kepala hotak..
dah same taraf ngan ayam Dr Fried Chicken kat Gong Badak je dah..

kecewa tol!!!

Tuesday, May 5, 2009

Sudah malam..


Aku gi Damansara tadi...seperti bese la nak balik semula ke Bandar BAru Bangi ni semedang sesat...haha!

Pas singgah makan, balik..

Ngantuk gile dah mate..

Jumpe sok..

Nite...

Monday, May 4, 2009

Habis Exam

Exam aku sudah habis lorh..
Alhamdulillah..harapnya inilah peperiksaan terakhir dalam peringkat Master ni..

Exam tadi agak mencabar kewibawaan aku la walaupun nasib baik sume topik yang keluar tu aku dah cover..
Boleh la nak beza2 kan graf mane btol, graf mane salah..

Blehla..
Nak kate senang tu tak jugak, tp..
blehla..
takde la blank macam mangkuk ayun sangat tadi..
haha!

cuma yang buat aku sedikit menyumpah2 dengan kate2 kesat tadi mase jawab exam,
adelah bunyi mesin gerudi..
bangang kan?
kena jawab exam sambil dengar benda tu..
dah la bingit..

distort rase nya fokus jap..
pastu dah aku nak reka ayat pun jd blur sebab bunyik tu, aku pandang je kat Dr Taib..
yeke name dia taib?
haha!!

Ala yang jage exam tu la..
Last sekali dia perasan aku tengok dia, dia pun suh la sorg akak yg jage exam tu gi btau tukang tu, orang tgh exam jgn nak memekak..

abeh bunyik gerudi, bunyik org ketuk2 lak..

sabor je la..

jadi kalu aku tak score, aku salahkan sume tu..
hahaha!


em sekadar ingin berkongsi,
best kan nota aku?
bukan aku yang tulis tau, Dr Shulor yg potostat bg kat semua student as a handout..

amacam?

Sunday, May 3, 2009

Waduh..

hahaha!
emm..
aku masih tk berkesempatan lagi nak hapdet komen2 dari korang..
dan hapdet blog ini dengan pandangan aku yang terbaru..

sebab arini aku takde life..
study jer..
esok last paper bagi perngkat master..

pasni aku rase aku tak nak amek periksa dah, tak nak study dah....

hahahahahhaa!

kidding...


em ok lah nak gi library..

tengoklah kalau aku malas study malam kang aku hapdet la sikit..

bye..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me