Showing posts with label Melaka. Show all posts
Showing posts with label Melaka. Show all posts

Wednesday, June 22, 2022

Dinosaur Encounter Dalam Zoo Melaka | Throwback

Assalamualaikum!

Dinosaur telah pupus kira-kira 65 juta tahun dahulu pada akhir Zaman Cretaceous, selepas hidup di Bumi selama kira-kira 165 juta tahun. Ala... Rasanya fakta ini, semua orang tahu kan. Tak perlulah SR nak cerita panjang lebar. 

SR nak throwback kenangan SR dan keluarga ke Zoo Melaka January 2022 yang lepas. SR ada up cerita yang SR ke Zoo Melaka tu sebelum ni <Klik Sini> tapi SR sengaja tak masukkan kisah kami ke seksyen Dinosaur Encounter yang terdapat dalam Zoo Melaka.

Jom throwback sama-sama dengan SR walaupun belum hari Khamis! Selalu SR buat Throwback Thursday, tapi SR ada banyak sangat entry draft yang ala-ala throwback, SR cuba untuk publish semua secepat mungkinlah! Haha!
😁

Thursday, June 16, 2022

Ke Zoo Melaka Bersama Keluarga | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Nak throwback apa ya hari ni? SR bawa kawan-kawan throwback masa SR pergi Zoo Melaka bulan Januari 2022 hari tu la, nak?

Kalau ada yang ingat entry SR pergi naik Melaka River Cruise dan Menginap di Metrasquare Ayer Keroh, Melaka, haa.. sebenarnya masa tu SR ada juga pergi ke Zoo Melaka sekali.

Saja bawa adam, amir dan ayu jalan-jalan tengok haiwan-haiwan kan. Sejak PKP, memang lama tak ke Zoo Melaka ni.

Macam biasalah, masuk aje pintu zoo, ada staf arahkan kami beratur untuk ambil gambar. Katanya untuk record. Haa tak apa... Sebab mood masih baik, marilah beratur.

Thursday, March 10, 2022

Pengalaman Menaiki Melaka River Cruise 2022 | Throwback Thursday

Kisah ini adalah rentetan dari post SR yang bertajuk Melaka River Cruise Jeti Taman Rempah yang pernah SR muatnaik pada 23 Januari 2022 hari tu. Punyalah lama bertangguh nak up cerita ni. Mood takda mari punya pasal. Kih kih..

Okey let's check it out!

Seperti yang pernah SR bagitahu, trip kami ke Melaka Januari 2022 yang lalu memang sangat spontan. Bangun pagi lepak-lepak anak-beranak macam biasa. Tengahari tiba-tiba rasa nak pergi somewhere untuk sambutan anniversary. Pukul 5 lebih tiba-tiba dah check in di Hotel Metra Square yang jarak sangat dekat dengan Zoo Melaka. Malam tiba-tiba naik bot!

Sunday, February 27, 2022

Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

 Mari kita memeriahkan Giveaway dari Saudara Fairus Mamat.
Ada rezeki, dapat buku best dari Melaka ni!


1. Buat posting bertajuk Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Saturday, February 5, 2022

Pengalaman Menginap di Metra Square Ayer Keroh Melaka

Dua minggu lepas, kami sekeluarga pergi ke Ayer Keroh, Melaka. Tak rancang pun nak pergi sebab rancangan asal nak bercuti ala-ala hype sikit sempena anniversary ke 10 tak dapat kami lunaskan walaupun dah lama pasang angan-angan. Mungkin tak ada rezeki kan. Jadi, memang tak booked apa-apa hotel pun dari awal. Sampailah pagi Sabtu tu. Kami fikir, pergi ajelah mana-mana kan. Search aje Agoda, tengoklah mana-mana yang masih available dan boleh dicekau oleh budget yang bersisa.

Long story (of searching the hotel!) short, kami pun booked One Room Apartment di Metra Square Hotel. Dengan pantas kemas beg, call hotel kata kami akan tiba lewat dalam 5pm gitu, terus ke sana. Vrooom!

Sunday, January 23, 2022

Friday, March 26, 2021

Berkuda

Gambar kuda ni aku tangkap masa ada family day di KM Chalet Melaka.
Tak ada cerita apa pun.


Saja je nak abadikan gambar tu kat blog ni.

Happy Friday kawan-kawan!

Aku pagi-pagi ni ada taklimat dengan students FYP.
Harap semua berjalan lancar.

Friday, February 15, 2013

Isteri Tikam Belakang Suami Dengan Pisau

Melaka: Akibat berang dengan suami yang dipercayai menegur perbuatannya kerana kerap keluar rumah tanpa izin, seorang wanita ‘naik minyak’ dan bertindak menikam lelaki itu menggunakan pisau dalam kejadian di sebuah rumah di sekitar Malim di sini, Isnin lalu. -Harian Metro.

Hah.. Jangan main-main dengan para isteri zaman moden ni, suami tegur sikit, terus mengamuk, ditebuknya belakang badan suami.. adoi..

Dah namanya suami, memang lah tanggungjawab dia kena tegur isteri kalau isteri buat salah, sebab apa-apa hal yang terjadi nanti, dunia akhirat dia yang kena tanggung. Dosa kau semua dia tanggung, tahu? Yang kau pun, dah dia tegur tu, kalau nak sentap pun, tak payahlah sampai nak bertikam bagai, bertikam lidah je dah la kot?


-Gambar Hiasan-

Tak pasal-pasal tobek belakang  badan lelaki tu.
Ish.

Korang nak baca dengan lebih lanjut, bacalah kat SINI ye.
Siapa-siapa ada gambar perempuan tu, bolehlah tinggal link kat aku. Saja nak tengok macam mana rupanya orang yang garang sangat tu. Hehe..


Sunday, February 28, 2010

Menjual Benih Ikan Keli, Talapia Dan Lain-Lain Di Melaka



Kepada sesiapa yang ingin mencari kolam memancing ikan, ataupun mahu membeli benih ikan di sekitar Melaka, bolehlah menghubungi Encik Mohd Yatim Bin Agam di talian 06-5529454.

Antara benih/kolam ikan yang terdapat disini adalah Ikan Keli, Ikan Talapia, Ikan Haruan dan pelbagai lagi.

ps: Tuan blog ini boleh tolong mempromosikan sebarang bentuk perniagaan anda jika kena pada syarat-syaratnya..

=)

Saturday, February 27, 2010

Kenduri DI Rumah TOk Alang

Kenduri kahwin anak kepada adik arwah atok aku..
Aku panggil dia Tok Alang aje..
Rumah dia kat Simpang Ampat, Melaka..


Pepagi lagi dah bertolak dari umah aku dah,
perjalanan dalam sejam lebih je, tak jauh sangat pun :)
Oh aku pergi bersimple-simpelan je,
pakai baju kurung lame dan bermekap nipis sahaja..huhu..

Oh saya sedar saya tak lawa, tak perlu kritik..hehe..
Dan memang lain bebenar muka aku dan mak..hua hua..


Memang menitis la jugak air mata aku dan mak bila tengok muka tok alang tadi..
sebab teringat kat arwah atok aku, muka dorang iras, cuma atok aku lebih cerah, lebih berisi, dan bergigi..hehe.. tok alang dah ngongak.. heeee...

Tengok abahku itu, hidung kami sama..haha..


Oh this is my sister.. Baru form 3 yer..huhu..

Kat kenduri ni ramai la sedara2 and sepupu mak aku..
Wajah diorang sume seakan-akan je macam muka arwah atok aku..
Same la dengan muka mak aku sebab muka mak aku macam muka atok aku..
Pe aku merepek ni? Korang paham? haha..

Sebabnya dorang ni sume kebanyakkannya kawen dengan sepupu2 sendiri je, atok aku je kena kawen dengan sepupu dia lari gi KL.. tu yang terjumpa nenek aku tu..heheh..


Ade persembahan..suke2!
Klasik gitu! I loike!


Atara sepupu dan mak sedara mak aku..
Dan antara ramai2 tu, ade gak la terjumpa senior UMT dulu..
rupenye dulu dia pracktical kat rumah tok alang aku ni..
Tok alang aku ni ada kolam ikan air tawar..
Dan dia memang usahasama dengan UMT rasenye..


Disebabkan pengantin baru je sudah acara Khatam Quran dan ngah mekap lak untuk kenduri,
makanya tak dapat la amek gambar dia..amek gambar gerbang je la..hehe..

best jugak sekali sekala balik Melaka ni :)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot