Showing posts with label pantai. Show all posts
Showing posts with label pantai. Show all posts

Saturday, 10 September 2022

Tengahari di Pantai Batu Hitam Kuantan Pahang | Throwback

Saja SR nak kongsikan pemandangan dan suasana di Pantai Batu Hitam, Beserah, Kuantan Pahang pada waktu tengahari. 

Memang sangatlah panas dan terik!

Masa ni anak-anak SR sibuk ajak ayah dengan tok wan diorang ke pantai ni. Nak mandi laut punya pasal. Anak-anak SR memang susahlah nak lepaskan peluang untuk bermandi-manda di Pantai Batu Hitam ni setiap kali balik ke Kuantan. Selalu SR malas nak ikut, tapi masa mid Ogos hari tu, SR ikut.

Ha lepas dah ikut, kepanasanlah!
Hahaha!

Sunday, 17 July 2022

Sepagi di Pantai Batu Feringgi | Family Trip Ke Pulau-Pinang 2022 | Throwback

Assalamualaikum wbt...

Hari tu SR dah kongsikan cerita SR ke Kampung Agong yang terletak di Penaga, Pulau Pinang. Cantik sangat Kampung Agong tau! Hari ni, SR nak kongsikan cerita ringkas SR dan keluarga ke Batu Feringgi pula keesokan harinya.


Kenapa keesokan hari? Petang yang balik dari Kampung Agong tu, tak ronda-ronda dekat Pulau Pinang ke?

Thursday, 26 May 2022

Menikmati Angin Pantai Port Dickson | Throwback Thursday

Ini kisah beberapa hari sebelum Ramadhan hari tu. Saja bawa anak-anak pergi ambil angin pantai di Port Dickson. Ini di Pantai Bayu Beach Resort. Cuaca pun okey, orang pun tak ramai sangat. Mungkin sebab dah petang.

Thursday, 12 May 2022

Ke Pantai Irama Bachok Kelantan | Throwback Thursday

Assalamualaikum semua!
Sihat ke? Komen sikit sihat ke tidak!

SR pun ketika menaip ni, alhamdulillah sihat.
Cuma lama SR tak kerap update blog, lebih-lebih lagi masa minggu raya terkejut yang lepas. Blogwalking apatah lagi. Haha! SR betul-betul menikmati minggu raya tu. Isnin minggu ni, pukul 3 pagi, baru kami sekeluarga sampai semula ke rumah setelah 9 hari balik ke Kelantan dan Pahang.

Lepas balik tu, masih lemau-lemau ayam lagi. Rabu baru betul-betul segar masuk kerja, hari ni baru rasa rindu menebal kembali pada blog ni. Haha!

Scroll entry yang ada di draft, jadi hari ini SR pilih untuk kongsikan gambar-gambar ketika SR sekeluarga bersama Ma Mertua dan adik zaimi ke Pantai Irama yang terletak di Bachok, Kelantan!

Let's check it out!

Tuesday, 26 April 2022

Berkuda Di Pantai Batu Hitam

Assalamualaikum...

Cerita balik Kuantan awal Ramadhan hari tu sebenarnya ni. Kisah Tok Wan melayan cucu-cucu lelaki yang dah mati kutu tak tau nak buat apa sebab berpuasa. Jadi lepas asar, abah SR bawa adam dan amir ke Pantai Batu Hitam untuk lepak makan angin.

Thursday, 17 February 2022

Sunday, 6 February 2022

Booked Family ATV Pantai Batu Hitam, Kuantan

Kisah hujung 2021 hari tu, masa SR balik Kuantan. Sempatlah kami melawat tapak niaga adik dan adik ipar SR di Pantai Batu Hitam tu. Diorang ada buat bisnes sewa ATV untuk main dekat tepian Pantai Batu Hitam tu.

Sunday, 26 December 2021

Port Instagrammable di Pantai Rhu Sepuluh, Penarek, Terengganu

Ewah tajuk! Haha!

Gambar-gambar ni pun dah lama duduk dalam draf SR, dari bulan 11 haritu. SR lupa nak post. Kikiki.. Kisahnya ringkas saja, waktu ni, kami dalam perjalanan untuk balik ke rumah parents zaimi di Kota Bharu dari Kuantan. Sebab dah hampir tiga empat jam naik kereta, kira berhenti rehat la ni sebenarnya.  Kebetulan emak SR ada bekalkan bihun goreng. Singgah lah makan sekejap haa..

Pantulan Bayang di Pantai Batu Hitam, Pahang

Kisah semalam.
SR dan Zaimi bawa anak-anak celup kaki sekejap di Pantai Batu Hitam, Kuantan, Pahang ni.

Thursday, 23 December 2021

Pantai Tersembunyi di Balok, Pahang | Throwback Thursday


Punya lama SR peram entry ni weh! Dari balik Kuantan bulan Oktober haritu, sekarang dah balik Kuantan lagi sekali pulak, SR masih tak sempat nak cerita tentang pantai rahsia dekat Balok ni. Hahaha

Sunday, 12 December 2021

Matahari Terbenam di Pantai Bayu Beach Resort, Port Dickson

Beberapa minggu lepas, rasanya SR ada update entry yang kami lima beranak pergi berkelah dan bermandi-manda di Pantai Bayu Becah Resort, Port Dickson.

Sebenarnya, idea untuk pacak khemah, sarapan dan bermandi-manda di laut masa tu adalah rentetan dari sepetang kami di Pantai Bayu Beach Resort tu beberapa hari sebelum tu. Tarikh tak ingatlah pulak..hehe.. 

Tapi yang SR ingat, masa tu SR sangat sedih dan kecewa dengan sesuatu berkaitan kerja hakiki SR. SR rasa nak tengok laut. Nak tengok ombak. Jadi zaimi pun bawa kami ke pantai ini. Sebab pantai ni antara pantai yang tak ramai orang kalau di Port Dickson. Terutama di sebelah petang hari bekerja. Memang lengang. Lepas asar, terus kami gerak ke sana.

Saturday, 20 November 2021

Berkhemah di Pantai Bayu Beach Resort Port Dickson


Assalamualaikum readers, hari ni kami sekeluarga lima beranak pergi pacak khemah dekat Pantai Bayu Beach Resort di Port Dickson. Dah lama berjanji dengan anak-anak, nak bawak diorang mandi laut. Hari Khamis hari tu kami dah pergi jalan-jalan je ke pantai ni, setakat cecah kaki di bibir air je. Sebab memang tak plan nak kasi anak-anak mandi pun masa tu. Sekadar ke sini untuk hilangkan perasaan tertekan hal ehwal kerja je. 

Sunday, 31 October 2021

Pantai Rahsia di Balok, Pahang

Actually ini cerita Ahad lepas. Sebelum kami bergerak ke kampung zaimi di Kelantan, kami semestinyalah singgah ke rumah mak abah aku di Kuantan. Disebabkan aku memang tak berapa familiar dengan bandar Kuantan ni, maka sebenarnya banyak tempat yang aku tak tahu. Termasuklah pantai ni.  

Pantai ni di Balok, tapi untuk ke sini, kena lalu satu lorong kecil je. Memang kalau dari jalan besar, tak nampak ada pantai di sebalik tu. Tapi mak dengan abah tau, jadi dia bawalah kami anak-beranak lepak tepi pantai ni sekejap. Nantilah aku cerita lebih-lebih, harini pun tunjuk snippet la dulu haha.

Thursday, 28 January 2021

Mengejar Matahari | Throwback Thursday

Walaupun entry throwback, tapi taklah lama sangat.
Dalam beberapa minggu lepas, sesama Port Dickson masih berstatus PKPB.

|Autopublish post|

Wednesday, 30 December 2020

Ketam Panjat Pokok Kelapa | Wisdom Wednesday

 Pernah dengar tak kisah spesis ketam yang boleh panjat pokok kelapa?

Pernah tengok?

Coconut Crab, ketam yang sangatlah besar!

Dan boleh memanjat..hehe

Jom tengok video ni!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE