Pages

Search This Blog

Showing posts with label ulasan Filem. Show all posts
Showing posts with label ulasan Filem. Show all posts

Thursday, November 4, 2010

Taara Zaimi Par .. Apakah itu?

Bangun pagi tadi, belum sempat turun dari katil aku dah ON laptop,
sudah tu terus pulak bukak internet..
Hati macam dipaksa-paksa untuk cek keyword yang masuk ke blog aku..
Jadi aku pun bukaklah Nuffnang..

Tengok bahagian Analytic.. Senyum puas hati.
Tekan tab Keyword pulak.
Baca satu-satu dari atas ke bawah..
Sampai ke keyword yang kedua dari bawah, berkerut sekejap kening aku.


Movie taara zaimi par ?

Dahlah ada nama Encik Zaimi disitu..
Apakah maksudnya Taara Zaimi Par itu?

Apa lagi terus Google.
Tup tup memang sah bila Google benda tu, Blog aku adalah di carian atas sekali.
Oh aku guna Google Malaysia.

Hairan, apa bendanya tu ya?

Tengok balik betul-betul, oh ada suggestion lah, yang tertulis:
'Did you mean Movie Taare Zameen Par?'

Terus klik!

Oh..
Movie Hindustan..lakonan Aamir Khan rupanya..
Macam manalah si polan tu boleh tertaip nama boypren aku..haha! 
:P


Maaflah Aamir Khan, aku dah lama tak layan Hindustan kalau cerita tu tak keluar kat TV masa aku tengah tengok TV.. Nak beli DVD memang tak dah sekarang.. Pitis kurang..huhu..

FIlem ni tahun 2007, bila aku baca sinopsis dia, rasa macam menarik pulak. Timbullah rasa nak tengok movie ni.. mana mau cari?

Sinopsis dia yang aku copy & paste:

Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) is an eight year old boy. But what comes naturally to kids of his age is next to impossible for him. He gets bad grades at school, his teachers reprimand him, his father scolds him...nobody realizes that he is suffering from a learning disorder, dyslexia. Not able to tolerate his son's bad behavior at school, his father gets him admitted to a boarding school. The situation doesn't improve, for he is still the same at studies.


Then a new art teacher enters his life. Nikumb (Aamir Khan) figures out very quickly that the boy needs help, and does all he can to make this world a happy place for Ishaan.

Dan komen-komen untuk filem ini pun boleh tahan.. Banyak yang memuji. Antaranya:

its really a great movie ! The acting, the songs,the actors,the music,everything is in its right way. Its has a good message to the society. Overall its a very gd family film.
I love itt Laughing 

 Aku akan cubalah cari movie ni nanti, kalau keluar kat TV lagilah bagus!

Kan tak pasal-pasal je aku cerita pasal movie ni..hehehe..


Thursday, October 15, 2009

Papadom Sakitkan Pipi


baru malam semalam aku dapat tgk Papadom..
seat 3 dari depan, lenguh leher mendongak..


tapi berbaloi!!

Sangat best OK citer tu!

Afdlin, salute!

Cerita 1 jam 55 minit tu padat,
padat dengan isi2 best untuk diingati..

sape2 yang belum tengok, gi la tengok!

Semalam pon ade seorang makcik yang seusia ngan nenek aku gi tgk sekali..
hehe..

Tapi makcik tu makci yang sedar diri tau..
bukan mcm azizah mahzan..
hehe..


sampai skg masih nak gelak tringat crite tu..
Farid Kamil & Que Haidar berlakon lain sikit dr biasa dalam Papadom ni..
hehe..

Pastikan korang tak terlepas scene 'Eksistensial Sial'..

hahahah!

=)

Friday, March 20, 2009

Aku rase dia hensem~

setelah menonton crite The Gameplan sebanyak 4 kali di astro..
aku rase dia hensem..
hahahahah!!
paling hensem tang gigi la...putih gila..
huuu~~
p/s: aku dah btau zaimi dah, dia pon kate orang ini hensem..eh korang tau x ni sape?

Tuesday, February 17, 2009

Three of a Kind

tadi pas mgrib kitorg g libry..
mencarik jurnal tul esaimen Dr Bad..
adoi...payah gak nak carik jurnal neh..
aku dah la x reti bende2 tenet2 ni :P
hahaha...
ade la jumpe..
tp x byk..
lgpon dah mlm..
asik tpikir libry nak tutup dah je..
pas mensiap tu, kitorg pon g la bank amek duit...
maklumlah kitowang ni byk duit kat bank tu..'
kang x amek kang sian lak kat duit tu duk bhimpit2...
haha...
pastu g la mkn kat kedai pe name ntah kat seksyen 16 ni...
main food dia char kuey tiow...
zaimi order la char kuey tiow tu..
aku melantak nasi goreng sotong bersame telur bungkus..
pastu otak2 2 keping..hehe...
tgh duk mkn, kitowang tgk la tv kat skrin besar kedai dia tu..
kedai tu tayang tv3..
citer cina..
kire citer tu baru start la mase tu..
memula citer dia aku nengok cam bese2 je..
TAPI!
Jalan citer dia menarik..
wat aku asik nak tgk je..
nak sinopsis ke?
ha.. malas aku nak taip...
hehe...
punye la syok tgk citer..
kang duduk saje kang ape lak kate org kedai ni..
maka ordr la kerang bakar lak..
haha...
air pon order gak..
:P
hambek...
duk kedai tu dr kul 9.50..
sampai kul 12...
citer nye pasal!
ha.. ni la org yg btanggung jwb wat aku x reti2 nak balik...
keh keh!
korg tgk x?

kalu x tgk lg gi la tgk...

haha..x pasal2 aku tgk 'wayang' malam ni~

Sunday, January 25, 2009

Filem Maut


Fuh!!
korang..
gi la tengok citer ni.. siyes aku cakap iyanya mampu untuk menginsafkan..

baru kita sedar.. byk nye dosa kite kat Allah..
citer dier okey, ade 3 part..
cuma macam byk potong la.. jd part yg 1st tu jd slow and wat aku boring..
tp masuk 2nd part.. dah start best dah..

huhu..

Tuhanku.. aku tidak layak masuk syurga mu
namun tak pula aku sanggup
masuk nerakamu..

astarghfirrullah..


gotta go..adik nk modem dier balik.. daaa~~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.