Showing posts with label shopping. Show all posts
Showing posts with label shopping. Show all posts

Saturday, January 1, 2022

10 Tips Pengalaman Membeli-belah Dalam Talian Lebih Selamat

SELAMAT TAHUN BARU 2022 SEMUA!


Beli-belah dalam talian adalah mudah kerana ia membolehkan anda membeli-belah, membandingkan kadar dan menghantar produk anda terus ke pintu anda tanpa perlu meninggalkan rumah anda. Walau bagaimanapun, mendapatkan tawaran murah dalam talian memerlukan lebih daripada sekadar mencari harga terbaik. Anda perlu memastikan bahawa barang tiba tepat pada masanya, kualiti seperti yang dijanjikan, bahawa ia datang dengan jaminan yang sesuai, dan anda boleh memulangkan item atau mendapatkan bantuan dengan sebarang pertanyaan atau kesulitan yang anda hadapi. Gunakan cadangan ini untuk menjadikan pengalaman pembelian anda lebih selamat.

Friday, November 26, 2021

Checklist


Petang tadi aku kepeningan sebab baru terfikir yang budak kecik ni nak masuk tadika tahun depan.

Tuesday, October 19, 2021

Beli Salixium Covid-19 Rapid Antigen Test dan AllTest Covid-19 Antigen Rapid Test Online

Sepertimana saranan kerajaan Malaysia, jika berhasrat untuk merentas negeri bagi balik ke kampung berjumpa dengan ibubapa dan saudara-mara di kampung, sebaiknya buatlah ujian pengesanan Covid-19 secara kendiri. Buat sendirilah maksudnya. Kebanyakan Covid-19 self-testing kit ni sememangnya menggunakan sampel air liur. Jadi ianya lebih mudah untuk dilakukan sendiri, atau dengan pertolongan ahli keluarga / kawan yang berada berdekatan individu terbabit.

Aku juga tidak terkecuali untuk turut merentas negeri. Lama dah wehh tak jumpa mak abah dan mertua semua. Jadi untuk memastikan kami sekeluarga boleh balik dengan tenang, at least kami akan buat self-testing ni nanti. Mungkin sehari sebelum berangkat tak lama lagi.


Friday, October 15, 2021

Kedai Emas Kuala Pilah Yang Ada Jual Beli Online

 


Dekat post aku tentang Charms dan Rantai Tangan Kanak-Kanak hari tu, aku ada cerita yang aku selalu cuci mata tengok barang kemas dekat channel telegram kedai emas. Ada yang tanya, channel telegram tu apa link nya? Sebab nak join cuci mata, dan mungkin juga cuci beg duit?
Ahaha!

Friday, October 8, 2021

Cermin Mata Bingkai Besar

Ini semua berpunca dari stress.
Aku ni kalau stress, pakej pula dengan dapat me time untuk keluar ke kedai seorang diri.
Ada sajalah benda yang aku nak beli weh.

Hari tu, aku tak tau lah kena bisikan apa, aku tiba-tiba rasa nak beli cermin mata lagi satu.
Padahal aku dah ada dah cermin mata.
Elok je lagi.

Tapi hati ini menjerit-jerit nak ada second pair of glasses.
Maka aku pun terus pergi ke Focus Point dalam Giant Senawang.

Pilih punya pilih, aku decide ambil yang bingkai dia besar dan lebar.

Friday, September 17, 2021

Beli Buku Dari Kak Ujie Othman

Sejak saya dan Kak Ujie telah bertukar nombor telefon bimbit, dan saling save nombor masing-masing disenarai contact, ada masanya status WhatsApp Kak Ujie akan lalu-lalang.

Selalunya Kak Ujie lalu-lalang tu sambil promo buku-buku yang dia jual.
Dan bila dah selalu saya intai-intai status whatsapp dia, lama-lama terbitlah keinginan untuk membeli dan menambah koleksi buku-buku yang sebenarnya banyak lagi tak terbaca kat rumah ni haha!

Yang menariknya, buku yang dibeli melalui Kak Ujie ni, dia datang dalam bungkusan yang sangat baik dan menarik!

Dua lapisan terpaling luar semestinyalah bubble wrap dan plastik syarikat courier.
Itu biasa.

Yang luar biasanya, buku yang saya beli tu, datang dalam sebuah kotak yang memang kukuh dan susah kemik!

Tuesday, April 6, 2021

Jakel dan Mydin Senawang

Semalam bawa budak kecik ni day out.
Apply keluar pejabat urusan peribadi, maka ber girl day out lah dengan mek ayu ni.

Haha

Thursday, February 4, 2021

Mencari Rak Kasut di IKEA | Throwback Thursday | 25012016


IKEA, tempat yang sangat jarang aku dan famili dapat pergi.
Satu sebab dia jauh dari rumah, kedua sebab tak berapa nak mampu shopping kat sana kerap-kerap ahaha

Monday, November 30, 2020

Bila Terlepas

 Lama tak dapat pergi kedai kan.

Selalu order online je.

Tiba-tiba terlepas.

Ha kau!


Monday, June 29, 2020

Romanticism

Pernah tak terfikir, kenapa selalunya, apabila seorang lelaki, sebagai contoh dia adalah seorang ayah, apabila dia buat sesuatu yang sepatutnya memang apa yang patut seorang parents buat pada seorang anak, seringkali mendapat pujian, kadang-kadang sampai viral seantero dunia!

Seorang ayah pakaikan baju anak lepas mandi, 'awww baiknya ayah dia!"

Seorang ayah suapkan anak makan, 'bagusnya ayah dia!"

Seorang ayah pimpin tangan anak perempuan dia lintas jalan, 'so sweet!!"

Tapi, bila seorang emak yang buat semua perkara tu, ianya adalah normal. Biasa. Tiada apa yang boleh diviralkan. 

Kenapa ya?

Bagi aku, semua tu disebabkan 'effect romanticism'.

Perlakuan yang memberi nilai yang boleh menjadi inspirasi dan menonjolkan seseorang individu, lebih kurang macam tu lah maksudnya mengikut cikgu bahasa inggeris aku dulu, kalau kurang tepat maaf ya.

Jadi, sebab norma nya emak yang buat, jadi bila ayah yang buat, ramai orang akan romanticized perkara tu.

Aku selalunya so-so je bila isu ni timbul. Tak condemn, tak sokong. 

Tapi semalam, aku sendiri telah mengalami benda tu!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot