Showing posts with label shopping. Show all posts
Showing posts with label shopping. Show all posts

Tuesday, April 6, 2021

Jakel dan Mydin Senawang

Semalam bawa budak kecik ni day out.
Apply keluar pejabat urusan peribadi, maka ber girl day out lah dengan mek ayu ni.

Haha

Thursday, February 4, 2021

Mencari Rak Kasut di IKEA | Throwback Thursday | 25012016


IKEA, tempat yang sangat jarang aku dan famili dapat pergi.
Satu sebab dia jauh dari rumah, kedua sebab tak berapa nak mampu shopping kat sana kerap-kerap ahaha

Monday, November 30, 2020

Bila Terlepas

 Lama tak dapat pergi kedai kan.

Selalu order online je.

Tiba-tiba terlepas.

Ha kau!


Monday, June 29, 2020

Romanticism

Pernah tak terfikir, kenapa selalunya, apabila seorang lelaki, sebagai contoh dia adalah seorang ayah, apabila dia buat sesuatu yang sepatutnya memang apa yang patut seorang parents buat pada seorang anak, seringkali mendapat pujian, kadang-kadang sampai viral seantero dunia!

Seorang ayah pakaikan baju anak lepas mandi, 'awww baiknya ayah dia!"

Seorang ayah suapkan anak makan, 'bagusnya ayah dia!"

Seorang ayah pimpin tangan anak perempuan dia lintas jalan, 'so sweet!!"

Tapi, bila seorang emak yang buat semua perkara tu, ianya adalah normal. Biasa. Tiada apa yang boleh diviralkan. 

Kenapa ya?

Bagi aku, semua tu disebabkan 'effect romanticism'.

Perlakuan yang memberi nilai yang boleh menjadi inspirasi dan menonjolkan seseorang individu, lebih kurang macam tu lah maksudnya mengikut cikgu bahasa inggeris aku dulu, kalau kurang tepat maaf ya.

Jadi, sebab norma nya emak yang buat, jadi bila ayah yang buat, ramai orang akan romanticized perkara tu.

Aku selalunya so-so je bila isu ni timbul. Tak condemn, tak sokong. 

Tapi semalam, aku sendiri telah mengalami benda tu!


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot