Showing posts with label mertua. Show all posts
Showing posts with label mertua. Show all posts

Thursday, May 12, 2022

Ke Pantai Irama Bachok Kelantan | Throwback Thursday

Assalamualaikum semua!
Sihat ke? Komen sikit sihat ke tidak!

SR pun ketika menaip ni, alhamdulillah sihat.
Cuma lama SR tak kerap update blog, lebih-lebih lagi masa minggu raya terkejut yang lepas. Blogwalking apatah lagi. Haha! SR betul-betul menikmati minggu raya tu. Isnin minggu ni, pukul 3 pagi, baru kami sekeluarga sampai semula ke rumah setelah 9 hari balik ke Kelantan dan Pahang.

Lepas balik tu, masih lemau-lemau ayam lagi. Rabu baru betul-betul segar masuk kerja, hari ni baru rasa rindu menebal kembali pada blog ni. Haha!

Scroll entry yang ada di draft, jadi hari ini SR pilih untuk kongsikan gambar-gambar ketika SR sekeluarga bersama Ma Mertua dan adik zaimi ke Pantai Irama yang terletak di Bachok, Kelantan!

Let's check it out!

Thursday, April 21, 2022

Pasar Tumpat | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

This one masa balik Kelantan bulan 1 hari tu kalau SR tak silap. Saja keluar jalan dengan anak-anak, bawa mak mertua sekali. Anak-anak memang sukalah kalau dapat jalan-jalan dengan Tok Ma kan. Kalau boleh segala macam diorang nak pow Tok Ma 😂

Thursday, December 16, 2021

Sepagi Bersama Mertua | Throwback Thursday

Kisah masa SR dan famili balik ke kampung zaimi awal November 2021 hari tu. Asalnya FIL nak pergi beli beg duit dekat kedai kulit, tapi kedai tu tutup pula masa kami pergi tu. Ala kedai kecil je, perusahaan kecil oleh orang kampung.  Jadi, dah tak dapat pergi ke kedai tu, alang-alang FIL dan MIL dah ada dalam kereta, FIL suruh zaimi bawa pusing-pusing ke Pasir Mas aje.

Saturday, December 19, 2020

Thursday, December 10, 2020

Sarat Mengandung Ke Kuala Terengganu | Throwback Thursday | 14 Februari 2013

 

Terima kasih semua yang doa yang baik baik tentang aku dan anxiety attack tu.

Selalu juga kena, tapi kali ni agak dasyat.

Jadi memang tak dapat bersambil sambil dengan blog ni, terutama untuk blogwalking.

Ada kerja yang kena diberi commitment padu sikit.

Hehe..

Will be back soon.

Terimalah entry yang dah taip awal 

(supposed to autopublish)

See you soon 😘

++++++


Terjumpa gambar yang hampir 8 tahun dah usianya ni.

Thursday, October 22, 2020

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson | Throwback Thursday | 1 Disember 2019


Untuk Throwback Thursday hari ini, aku nak abadikan gambar kami sekeluarga bersama mak mertua dan adik zaimi waktu kami ke Pusat Ikan Hiasan Port Dickson hujung tahun lepas.

Thursday, September 10, 2020

Wednesday, September 14, 2016

Kerinting dan Botak

"Kau bagitau ayah, nak potong rambut Amir ke?", Zaimi tanya sejurus dia nampak aku tengah pangku Amir dekat ruang tamu rumah mertua aku ni.

"Ha'ah"

"Kau serius ke? Tak kisah kalau Amir takde rambut?"

"Ha'ah"

"Kenapa tiba-tiba?"

"Rimas tengok rambut adik ni ha, kerinting sana sini. Leher dengan dahi dah naik ruam, pipi apatah lagi"

"Ok. Tu ayoh tengah keluarkan mesin rambut dia"



Ya, aku nekad. Ecewah. Macam nak buat keputusan antara hidup dan mati je.

Tapi, aku rasa zaimi tanya sebab masa adam dulu, aku tak gemar tengok muka budak tu tak berambut.

Tapi, bila tengok kondisi amir ni, aku rasa kesian. Dan aku sendiri macam boleh rasa rimasnya budak tu nak lawan miang-miang peluh dek rambut dia yang tebal dan kerinting tu.
Actually, bukanlah kerinting mana, cuma wavy. Tapi lain dengan adam, adam rambut lurus macam pembaris.

Eheh.

Mula-mula memang rasa nak amir berambut wavy dan panjang, cool kan?

tapi, mengenang yang masih agak lama lagi kat Kota Bharu ni, biarlah rambut amir tu dikerat dulu.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tzzzztt..
Tzzzztt..

"Oh baguh adik, tak jerik pun (Oh bagus adik, tak menangis pun)", ayah mertua aku puji amir dalam loghat Kelantan dia.

Adik memang beza dengan adam, tak meronta langsung masa proses pemotongan rambut berlangsung. Adam dulu, menangis sampai hilang suara!

Mungkin, adik dah biasa kitorang bawak gunting rambut kat kedai gunting rambut India kat Senawang tu, sejak dari umur adik 3 bulan. Eheh.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Snap. Save.

Bukak Whatsapp, cari group Haji Rahim's Clan.
Klik icon klip kertas, klik photo, search gallery, cari gambar amir yang aku snap tadi.

Write caption.

"Rambut amir kerinting tak tentu arah, asik peluh2... Last2 omak suruh tok ayah potong.. legaa"

Ok.
Send.

Ahahah..



Inilah rupa baru amir, sebulan dua ni aje kot.
Insyaallah, nanti rambut amir keluar balik ye semua..

Jangan kecam emak amir huhu..


Ni la bukti rambut amir tak tentu arah sampai mak pulak yang rasa rimas!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lama tak menulis, dari kisah anak aku kena ulcer kat tekak, lajak ke balik kampung sempena raya haji. Punyalah busy kononnya. Hehe.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot