Showing posts with label syukur. Show all posts
Showing posts with label syukur. Show all posts

Monday, May 10, 2021

Lepas Satu KPI

Last week check email, dapat emel dari Chief Editor JOA.
Dia kata paper yang hantar hari tu dah published.

Tuesday, January 26, 2021

Nanri

|Entry kontot|


Nanri!
Terima kasih diucapkan pada rakan-rakan blog yang sudi membeli buku kedua aku yang bertajuk Life Baggage tu.

Friday, January 8, 2021

Wireless Mouse Prolink

Sedikit teruja sebab pertama kali pakai mouse komputer yang tak ada wayar.
Ini pun nasib baik zaimi belanja.
Hahah..


Thursday, December 31, 2020

Suka Sangat Komen Orang, Dah Mendapat! | Thankful Thursday

 Lagi beberapa jam nak masuk tahun baru 2021.

Tiba-tiba di kalau lemau pagi tadi, dapat satu pesanan dari blogger terkenal yang selalu menjengah blog ku ini, iaitu abam kie!

Thursday, December 3, 2020

Geng Kuat komen Dunia Shida | Thankful Thursday

 Tak sangka, aku tersenarai sebagai Geng Kuat Komen Blogger Shida Radzuan sekali lagi!

Yeayy!

Tahniah Atas Rezeki | Thankful Thursday

 Alhamdulillah, dalam kepahitan tahun 2020 ni, sebenarnya masih ada kemanisan yang berselang-seli.

Zaimi dapat APC tahun ni, syukur alhamdulillah.

Berkat kerja keras, akhirnya rezeki memihak pada kamu ๐Ÿ˜Š


Monday, November 30, 2020

Terima Kasih Kak Aini

 Last week ada buat COD buku aku tu pada yang duduk sekitar Senawang ni, saja sambil ambil angin.

Lama terperap kat rumah.

Lagi lama perapan kat rumah compare dengan Kambing Perap weh.

Keh keh keh..

Jadi, bila sampai rumah Kak Aini, colleague jugak, tapi dia dah pindah Kampus Seremban 3.

Dia excited aku dah keluarkan buku, terharu aku..

Dan dia ada bagi hadiah sikit..



Awwww tenkiu Kak Aini, semoga murah rezeki akak sekeluarga ๐Ÿ’“๐Ÿ’“

Have a great week ahead kawan-kawan!


Jangan lupa jeling statcounter di atas ๐Ÿ˜Š

Wednesday, November 25, 2020

ISBN Terkaitnya Kita

 Hai semua!

Alhamdulillah akhirnya mini novel pertama aku dah dapat ISBN nya secara rasmi..yeay!

Cetakan pertama haritu, tak diletak lagi ISBN nya.

Dan setelah dikemaskini, ada dah ๐Ÿค—

978-967-18756-1-2



Cover belakang tu, penerbit cetak lain sikit dah.

Lebih kemas kot kan?



Jadi inilah belah dalamnya.

Dan dalam text pun, kalau yang sebelum ni, ada hyphenation, jadi lepas bincang dengan penerbit, aku minta penerbit buat saja hyphenation tu.

Sebab tak berapa nak mesra pada mata aku hehe..

Alhamdulillah penerbit memang 'mudoh basso' bak kata orang kampung laki den hehe!


Pada yang nak dapatkan, bolehlah hubungi aku ya!

Whatsapp: 0192984616 (Syazni)

Emel: syaznirahim@gmail.com

Alhamdulillah syukur dengan sokongan dan review2 dari yang dah miliki dan baca ๐Ÿ˜Š


Terharu, insyaallah akan terus menulis ๐Ÿค—

Sunday, October 18, 2020

Artikel Terpilih Diterbitkan di Dewan Kosmik DBP Oktober 2020

Bersyukur sangat dengan kesempatan yang diberikan oleh pihak Majalah Dewan Kosmik Dewan Bahasa dan Pustaka atas terpilihnya makalah saintifik aku yang pertama di keluaran bilangan 10, Oktober 2020.

 


Tuesday, September 29, 2020

My Office My Gym Full House!

 Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, program webinar yang team kami anjurkan bersama kerjasama pihak UPNM tu telah berjalan dengan lancar!

Tuesday, August 25, 2020

Adam Antara Yang Lima

 Tengah ralit buat kerja tengahari tadi, tiba-tiba notifikasi whatsapp masuk.

Dari group kelas adam.

Boleh nampak dari notification bar, ada ikon kamera.

Pengirimnya pulak adalah guru kelas adam.

*dramatik!

Berkerut jugaklah dahi meneka (padahal tak ada siapa suruh teka pun, kau beria nak teka apahhall!) agaknya gambar apa yang cikgu adam hantar ni?


Maka laju-lajulah bukak mesej tu.

Rupanya ada beberapa keping gambar, 5 orang pelajar terpilih yang dapat reward dari Guru Besar, sebab hasil kerja sekolah yang 5 terbaik.


Friday, August 21, 2020

Top Pengomen Blog Fieza Sani

 Salam Jumaat semua!

Di hari yang penuh barokah ini, aku ingin merakam dan mengabadikan kenangan di dalam blog aku yang tidak seberapa ini, ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Kak Fiez


Friday, June 20, 2014

Anak Kecil Sudah Berjalan!

Last Wednesday, tapak tangan kanan gatal sangat. 
Sempat gurau dengan Kak amie, kata nak dapat rezeki ni..haha
Today pulak adalah salah satu hari sedih, first time anak jatuh sampai berdarah koyak mulut. 
Dan, harini jugak Allah bagi rezeki yang aku harapkan dari Rabu tu, my son, Adam Zuhairi, officially dah boleh jalan sendiri tepat 945pm tadi. Sampai sekarang tak berhenti2 lagi.. syukur Allah !





Sayang sangat anak emak..mmmwaahhhh!

Sunday, May 11, 2014

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot