Pages

Search This Blog

Showing posts with label iklan. Show all posts
Showing posts with label iklan. Show all posts

Monday, July 6, 2020

Adsense Auto Ads di Personal Blog

Sejak dah lama berhenti blogging, memang dah tak ambil tahu pasal adsense.
Jadi, start semula haritu, sajalah godek-godek balik adsense tu dekat bahagian earning kan.
Walaupun ni blog personal yang totally personal, tapi kalau ada iklan sikit2 yang boleh dapat duit sikit-sikit, why not kan? Eheh..

Jadi godek-godek, baru perasan (noob kan sebab baru perasan) yang adsense ni ada function auto ads placement, yang mana bila kita turn on function tu, dia akan secara automatik letak iklan dekat mana-mana sudut dalam blog / website kita.

Sebab, aku ingat adsense ni dia akan keluar dekat beberapa spot yang kita pilih je, macam iklan dekat header, skyscrapper yang tepi tu, atau petak antara post kita.

Sesungguhnya aku dah ketinggalan 😅

Sunday, June 1, 2014

Iklan Jawatan Kosong UMT

Ni aku share dari orang share kat Facebook.
Bolehlah cuba.
Mana tau ada rezeki kan?

Aku dulu bekas student Universiti Malaysia Terengganu.
Hidup kat Kuala Terengganu ni memang menenangkan.
Best woaaa!
Selalu rindu nak pergi sana lagi.

P/s: Selamat mencuba!

Monday, October 28, 2013

Jawatan Kosong: Pembantu Penyelidik Diperlukan Segera



Research assistant diperlukan segera di Universiti Malaysia Terengganu, demikian adalah iklan oleh seorang pensyarah melalui Facebook:




URGENTLY looking for fulltime Research Assistant with intention to register for MSc by research. Research scope is on histopathological and analytical chemistry work on Karas (Aquilaria malaccensis). This research roject is funded by Tabung Amanah Perhutanan Terengganu. Please send in your latest CV for consideration. Interview may be conducted before December 2013.
 
 Kepada yang berminat bolehlah menghubungi beliau,
Dr. Jamilah Binti Mohd Salim @ Halim
jamilah@umt.edu.my
o9-6683268
 

Wednesday, July 31, 2013

TAWARAN BIASISWA TENAGA PENGAJAR MUDA (TPM) UiTM 2014



 UiTM mempelawa Bumiputera Warganegara Malaysia yang dinamis dan ingin membina kerjaya dalam bidang pengajaran dan penyelidikan serta mempunyai kelayakan yang diperlukan untuk memohon biasiswa di bawah Skim Tenaga Pengajar Muda (TPM) Universiti Teknologi MARA Tahun 2014 bagi mengikuti kursus-kursus Ijazah Kedoktoran dan Ijazah Sarjana dalam bidang-bidang pengajian sepertimana yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Latihan & Pembangunan Staf (Induk) UiTM.

CARA-CARA MEMOHON

Calon-calon adalah diminta untuk mengisi borang permohonan Tenaga Pengajar Muda (TPM) secara atas talian melalui laman web UiTM

TEMPOH IKLAN

Iklan akan dibuka dari 01 Ogos 2013 hingga 21 Ogos 2013.

SYARAT

Syarat-syarat kelayakan memohon adalah seperti yang diiklankan.

Sebarang permohonan yang dibuat TANPA mengisi borang TPM secara atas talian TIDAK AKAN DIPROSES.


P/S: ni aku tolong iklankan aje ni.. ada apa-apa hubungi UiTM sendiri ye.. pada yang sedang mencari peluang sambung pelajaran atau yang tengah mencari kerja kosong, bolehlah cuba untuk memohon ye.. 

p/s/s: Pengumuman baru, tarikh iklan TPM UiTM ni ditunda buat seketika ke tarikh yang akan diberitahu kemudian.. Tungguuu.. 


p/s/s/s: UPDATE 9/9/13, iklan baru dah keluar, KLIK SINI!!!

Monday, August 15, 2011

Kursus Kahwin untuk sekitar Putrajaya, Semenyih, Bangi dan Kajang


Kami dah selamat menghadiri Kursus Kahwin~!
Alhamdulillah..


Elemen penting untuk buat permohonan nikah, 
kalau takde sijil Kursus Kahwin, tak boleh memohon untuk bernikah.

gambar hiasan

Tempat yang aku kursus ni terletak kat Presint 9 Putrajaya,
Jadi untuk penduduk area Putrajaya sendiri, Bangi, Kajang dan Semenyih, 
bolehlah pergi kalau nak..

Bayaran RM80 termasuk makan minum dan alat tulis,
tapi aku ada sedikit kemusykilan, kenapa walaupun makanan tak disediakan (sebab bulan Ramadhan),
bayaran tetap RM80.. Tapau menapau juga tak disediakan..uhuk..

Takpelah..
Setelah aku fikir positif, mungkin selama ni makan dan alat tulis tu dia sedekah kat peserta, dan bayaran RM80 tu untuk sesi ceramah dan; sijil.. Wallahulam..

Sesi pertama bermula hari Sabtu, pukul 2.30 petang sampai 6 lebih kurang..
Manakala Ahad pulak untuk sesi yang kedua, bermula dari 8.30 pagi sampai 5 petang..

Overall aku puas hatilah dengan ceramah-ceramah yang diberikan, especially kalau yang berceramah tu adalah ustaz-ustaz.. memang terbaik~! Happening dan penuh dengan pengisian berguna. Banyak input baru yang boleh dipelajari tau~!


Perkara remeh yang aku asyik pertikai, adalah kerusi yang menyakitkan bontot..haha~!
Oh mungkin bukan salah kerusi mahupun pihak penganjur, tapi salah bontot aku sendiri..keh keh..


Ok lah,  sesiapa nak booking tempat, tengok peta dan sebagainya. bolehlah layari Blog Pusat Kursus Kahwin tersebut di sini.

"Perkahwinan itu satu tanggungjawab yang berpanjangan disamping untuk meraih kebahagiaan dan keredhaan Ilahi"


Berkahwinlah sekiranya mampu ~

Babai~~ =)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.