Pages

Search This Blog

Thursday, April 30, 2009

Soalan dibalas dengan soalan..

Heheh..macam best jek mainan ni..
begini..

Game ini memerlukan kreativiti anda untuk mencipta soalan.
Jawapan kepada soalan adalah soalan yang anda reka sendiri.
Maknanya,orang lain kena fikirkan jawapan anda tu berdasarkan soalan yang anda tulis dalam ruang jawapan.

1. Dimana kamu berada sekarang?
- Seksyen berapakah yang terletak bertentangan dengan seksyen 16 bandar baru bangi?

2.Apakah warna baju anda pakai sekarang?
- Apakah warna langit pada waktu malam?

3.Bila kali terakhir anda pergi menonton wayang?
- Apakah kata lawan bagi hafal?

4.Kamu belajar/bekerja dalam bidang apa?
- Bidanga apakah yang bertanggungjawab mengekalkan sumber alam semulajadi terpelihara?

5.Lagu yang anda sedang dengar?
- Apakah kata lawan bagi ada?

6.Ke mana kali terakhir kamu ke luar negara(jika ada)?
- Apakah kata lawan bagi pernah?

7. Benda yang anda kali terakhir beli dengan duit anda?
- Apakah hasil dari campuran nasi, perencah dan cili api bila digaul di atas kuali dalam keadaan api terbuka?

8.Tempat yang anda teringin sangat nak pergi sekarang?
- Negeri apakah yang berada di antara Kelantan dan Pahang?

9.Selebriti/Artis yang menyanyi yang kamu mahu sangat berjumpa?
- Kata lawan bagi ada?

10.Apakah berita yang terbaru yang anda baru dengar?
- Kata lawan bagi peduli?

11.Kalau diberi RM1,000 sekarang,nyatakan apakah barang yang anda ingin beli(sekali beli je,bukan banyak2)?
- haiwan apakah yang sering dibela oleh manusia, yang mempunyai rupa yang comel dan mengiau?

12.Rakan blogger yang terakhir anda jumpa?
- Siapakah girlfriend Kamarul Ariffin Hambali?

13.Pukul berapa sekarang ini?
- Jam 0300 - 1 jam setengah?

14.Tadi anda makan apa?
- Padi apabila dituai, ditanak dan digoreng menjadi apa?

15.Siapakah yang anda ingin 'bengongkan' dengan soalan-soalan merapu anda ini?
- Hati siapakah yang telah saya cuit untuk mencuba?



.............................................................................

bengong dah..haha!
nak main, main la..gudnite..

Tuesday, April 28, 2009

Debaran...

Takutnya...

Esok exam RSGIS...

subjek ini berkisarkan satelit..
lecturer aku cakap..
kenape student boleh ingat name kereta, tapi tak pernah tau name satelit..

bg aku jawapan dia adalah sebab..
kereta salu lalu lalang depan mata aku..

satelit?
aku belum berkesempatan melancong ke angkasa lepas lagi..

dan ape kes aku nak amek tau pasal satelit?
pasal spesifikasi nya?
pasal tahun dia launch?
pasal negara mane launch dia?
pasal wavelength dia??

adoi..
dah la banyak..
diulangi..

BANYAK!

tp bila bace notes tadi aku dapat tau..
bahawa ruang atmosphera juga ade tingkap..hahaha!!

sounds silly but it's true..

penat part remote sensing [aku tak ingat ape yg aku bace],
masuk lak part GIS..

boleh pulak pecah dua..
Geographical Information System & Geographical Information Science..

Kena pulak hapal step2 nak modelling GIS..
Spatial data..
Arc Node la, Polygon Arc la..left-right la..
hadoi..

wish me luck ye kawan2..
huhu..

aku rase kapasiti otak aku dah full la, macam memerlukan defragmenting je..
file2 dalam otak dah tak tersusun..
em maybe aku juge patut buat disc clean up kat otak aku ni?
buang perkare2 tak penting yang dah jadi sampah..
contohnya macam kaler spek mate laily, plate nombor motor farid hajis, baju ape laily pakai mase exam last kat UMT, banyak lagi la.. yang pelik bab2 tu ingat pulak..

adoi..

emm..tetibe tringat pulak kat cerita La mujer en el espejo..
Maritza Ferrer!

hahaha!


current mood: Ting Tong..'bbzzztt..wayar putus.......'

Zaimi & Annie..

Annie take away Zaimi dari aku?
Hoh tidak..

Benda ni dah lame dah..tapi aku tak berkesempatan post..
hehe..

Encik Zaimi sekarang sudah pakai spek!
See!
Comel kan beliau? :P

Ala aku puji pakwe sendiri je..
Hak hak..

Ni gambar2 yang di ambil kat PTSL td..
untuk menghilangkan senak otak sebentar..
RSGIS suckxx..

Susah woa nak hapal..
paham apetah lagi..hahaha!!

kenape aku buat muka camtu?
trend kan skg amek gmbr muncungkan mulut :P
hahah!!
tak buat dah kot..huhuu...

dan ye aku tau..
zaimi jauuuuuuuuuuh lebih cerah dr aku (Y_Y)

ape kaitan ngan annie?
ha..
annie!
Aku pinjam buku ni kat library ketika mood gile menyerang!
aku nak mendapat lebih pgetahuan untuk bermain geochallenge facebook!
hahahah!!
ps: bila otak senak mula la mereng..hik hik...
teh beng anyone?
:P

Sunday, April 26, 2009

RIndunya...

rindu ape?
hmm..
dah lame dah..
dah dekat setahun...

aku rindu la kat Terengganu :(


*tetibe je outstation sick*

boring la duk dekat dgn rumah...........

ps: bila aku duk jauh aku tak penah homesick sikit pun,
tp bila duk hometown sendiri aku asik nak balik Terenganu..

uwaaaaa!!!


nok gi deghak patta..
Bangi xdok patta :(

Saturday, April 25, 2009

Zaman sekarang air kosong pun 90sen..

Betul, aku tak tipu..Air kosong pun harga 90sen sekarang..
Kat mane?
Haha..meh nak citer..

Aku ngan zaimi kalau gi PTSL memang tak sah la kalau tak beli air kat mesinyang jual air dalam cawan tu..
selalu nya beli kopi ais la..
kengkonon untuk kekal segar la mase study..

pada suatu hari..
dalam 2 3 hari lepas kot..
tringin pulak nak beli milo..

selalu beli 2 cawan kopi je, tapi aritu konon2 nak buat neslo ais..haha!

jadi setelah mengorek2 segala duitsyiling yang ada, cukup je rm1.60sen zaimi pon gi la kat mesin tu..
aku tgk dari jauh je..

mula2 tekan kopi, ok la..zaimi antar dulu kat aku.. pastu dia pergi balik kat mesin tu..
masuk duit, tekan milo ais lak..

tapi mesin tu silap dengar kot..orang order milo air, dia dgr ais kosong..
tgk la ni...

langsung takde ciri2 milo dalam cawan tu..
mahalkan air kosong zaman sekarang?

Friday, April 24, 2009

Kejadian di cyber PTSL~

Dalam pukul 2 petang tadi, aku ngan Zaimi gi la kat cyber ptsL.. gi kat tempat untuk print guna paper logic tu..

kitorang pun guna lah PC C2..yang tepi pintu tu..budak UKM tau la kot..

sambil2 nak print..aku pun belek2 la notes Dr Bad tu..

almaklumlah pelajar pintar, mase nak print baru belek! haha! dan lebih menambah kepintaran, sok nak exam arini baru nak print..lalala~~

pastu mase duk belek2, aku cakap pun ala2 slow gitu ngan zaimi..
sebab kat sebelah ngan depan aku ada orang gak duk gune pc..

dan ade la pekerja 2 3 orang kat tempat diorang..

aku tengok slide tu banyak sangat gambar2..
tulisan nya sikit je, hiasan je banyak..hehe..

pastu aku cakap la kat zaimi, lebih kurang macam ni la...

"nak baca ape slide ni, gambar je banyak..."

dan tak sampai pun 3 saat aku ungkap kate2 tu, tetibe aku terdengar suare perempuan dengan agak kuat berkate...

"bace je la semua, baca bagi paham!"

erk???!

budak laki depan aku dah toleh ke aku, aku pandang zaimi..

rupenya akak yang keje kat dalam ni yang cakap..

tapi dia bukan cakap kat aku, dia cakap tepon..

tapi macam merespon ayat aku..

pastu aku gelak gila la ngan zaimi..
ingatkan sape la duk kondem aku tadi..haha!

bodoh tul..rase macam sequence drama Mohd Noor Kadir lak..
sambung ayat tapi dalam scene yang berbeza..


*kepada semua yang komen, yang follow, yang tinggal link, terima kasih.. lain kali buat lagi.. hehe cuma aku tak berkesempatan nak gi jenguk korang.. nnti ade mase aku jenguk la..*

(^^,)

Tuesday, April 21, 2009

Kerana ku bangga dia kucingku..heheh!

Wolla! aku ditagged oleh Ielamory!
disbbkan tagged ni kejap je leh siap, aku sahut!

heee!! ;)

1) Anda perlu "PrintScreen" wallpaper anda yang sedang guna sekarang, jangan dusta, kerana kurang digemari.

2) Beri tahu mengapa anda suka "wallpaper" anda itu.

:: sebab aku rase kucing aku ni potogenik & potogedik..haha! well she can make a very nice wallpaper kan?

3) Tag 10 orang

:: 10? okeh..sape 10 org ptame yg komen je leh wat..hahah!!


insaf dalam renungan..

mungkin entry aku kali ni agak emo..
tapi aku betol2 kecewa..

mereka bangsa ku..
dia juga bangsaku..

yang beza cuma mereka itu mampu..
dia pula sedang diuji oleh Tuhan yang satu..
dia tak berdaya..
sekali pandang pun tau dia kurang upaya..

dia hanya meminta sedikit dari harta mereka..
sedikit.. bukannya luak..
namun bagi mereka dia itu beban..
beban yang tak patut mereka tanggung..
jadi mereka biarkan dia..
dia hanya berdiri dalam keadaan tidak pasti reaksi mereka pada dia..
sehinggalah mata ketiga dia membawa dia pergi ke arah mereka yang lain..

bukan semua mereka itu bakhil, tidak..
ada yang prihatin..
dan ada yang sedar dan mengingati pesan Tuhan dan utusanNya..
untuk saling membantu sesama manusia..
terutama lagi insan yang seperti dia..

namun aku cuma hairan..
apakah mereka yang mengatakan 'tidak' itu kurang yakin dengan dia?
atau kerana mereka itu juga ada kurang upayanya dari segi lain?

paling tidak ucaplah maaf kepada dia kerana tidak dapat membantu..
bukan dengan menggelengkan kepala beserta senyuman hina di muka..
kerana dia sudah pasti tidak dapat melihat itu semua..
kasihan dia..
kerana Tuhan menguji dia..
dengan tidak meminjamkan deria yang utama itu kepada dia..

Sunday, April 19, 2009

Aku dah jadi penagih...maafkan aku !


facebook sangat jahat..
dia telah mencuri tumpuan aku..
mencuri fokus aku..

demmit...




aku addicted!!!!
HeLP!

Mood Mana?

mana perginya mood aku nak update blog??

Salah 1 sebab aku tak suka ada orang suka tiru aku, perhhh...

Dah la poyo.. Ingat aku selesa sangat ngan dia?

Dia ingat dia sape?

suka suruh aku layan dia, ajak dia kemane2 aku pergi..
suke wat statement ala2 diri bagus sgt..
bila aku tak nak layan buat2 macam nak merajuk..

come on la..
Aku tak kuasa la nak layan orang macam tu..

pastu suke komen yang ntah pape..nak angkat diri sendiri..
pigi dah!
pe motif? nak tunjuk diri bagus?
taik la..

sape dia?
huh..hint: bukan lelaki..haha..
xyah tau la sape.. korang mesti tau kalu org tu bukan korg..

bg aku blogger lain xde masalah..cume dia ni sorg..

oh please!

Dan disbbkan tu aku malas nak update blog buat seketika..

lagipon nak exam..

heee~

ps: moody sbb esaimen hilang selepas dibuat kerana laptop bongok~
s*it!

Thursday, April 16, 2009

Disebabkan Boring..

Boring lak duk cyber ptsl ni..selingan mencari jurnal aku jwb la tag dr eyena ni..
hehs~


++ APAKAH PERKARA/BENDA PALING PENTING DALAM HIDUP KAMU??
nyawa + akal


++ APAKAH BENDA YANG TERAKHIR YANG KAMU BELI DENGAN DUIT SENDIRI??
em..tadi baru je beli air milo kat mesin depan pintu library ni~


++ DI MANAKAH TEMPAT IMPIAN PERKAHWINAN KAMU??
yang penting bukan kat siam :)


++ ADAKAH KAMU DI LAMUN CINTA???
ya..love him so much..thanks sbb layan karenah aku yang gila :)


++ DI MANAKAH RESTORAN TERAKHIR KAMU MAKAN MALAM?
Sate Samuri


++NAMAKAN BUKU YANG TERAKHIR KAMU BELI??
aku beli buku? komik doremon kot..


++ APAKAH NAMA PENUH KAMU??
Nursyazni Binti Abdul Rahim


++ KAMU LEBIH SENANG DENGAN MAK ATAU AYAH??
none..haha :P mak kot..


++ NAMAKAN SESEORANG YANG KAMU INGIN BERJUMPA UNTUK PERTAMA KALINYA DALAM HIDUP ANDA??
Shah Rukh Khan..sebab Fahrin dah jumpe dah aritu..haha!


++ ADAKAH KAMU MENCUCI PAKAIAN KAMU SENDIRI??
penat je org invent mesin basuh kalau tak gune..


++ ORANG YANG KAMU NAK TAG
nobody..
harini aku rase mulia dan baik hati


=P

Wednesday, April 15, 2009

Oh Iced Cappucino~


Disebabkan ko..aku tak boleh tidor sampai kul 6..dahla kepala sakit..

Rugi mase untuk esaimen..huhu~~

Oh yang atas tu bukan air yang aku minum malam tadi..
Yang aku minum aku tak sempat amek gambar~
heeee~



ps: I blame Dr Shukor~

=P

Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Friday, April 10, 2009

Mahu ketemu sama bobok berbulu..



Ya petang karang aku nak balik semenyih..
boleh la berjumpa same si bobok ini!
Elin yang mucuk2!
RIndu pulak kat dia.. :)

Thursday, April 9, 2009

Hari ini hari khamis..

Harini kames..

Esok kene antar Assignment GIS..

No hal..

Esok bleh hantar..

Pasni, tinggal esaimen kedua prof latif, dr bad, dr yati & prof zubaid..

Aiyak! Still byk lg.. adoi..

Em ade terbace tadi, ade sorang blogger ni kate dia agak kurang gemar membaca blog orang yang cerita pasal diri sendiri.huhu.. Dah name pon blog, tak kan nak cerita sal jiran kan?

sorry la kalau dia tak suke blog personal.. Tujuan blog adalah untuk menyatakan pendapat, dan pendapat tiap2 orang ni berbeza2..

Kalau tak suka tak usah la bace :)

Neway, aku suka blog dia sebelum ni.. tapi bila dia cakap camtu rase nak merajuk lak la..

Huhu..

Weh korang, lelaki BANGANG yang mesej kat friendster tu mesej lagi..dengan kate2 yang lebih kesat.. sampai aku rase malas nak print screen.. Adoi.. Geram betol la.. ada tak pakar sakit jiwa yang boleh tolong dia ek? Ustaz2 ke.. Sian lak aku tengok.. macam duk tempah tiket neraka je mamat tu..

huhuu~~

K lah.. nak sambung esemen..

(^.^)v


Wednesday, April 8, 2009

Sepetang di kedai mamak~

weehuu! Petang semalam lepas balik dari library kitorang trusss aja nak pergi ke Damansara.. Dah nak gi tu, perut pun terlapar lak..padahal tengahari dah makan dah.. hehe.. Sebab tension buat kerja kot.. Penat berfikir.. :P

Pastu decide nak makan kat kedai mamak kat warta tu aje..
Roti lak agak lambat sampai... sabar menunggu..
lapar kan mie? huhu..

adeh tgk gmbar2 kat kedai mamak ni pon dah wat aku jadi lapar balik skg..

Motif entry ni: takde motif..haha!

-the end-

Saturday, April 4, 2009

Aku dah siap semua esaimen~

ye..aku dah siapkan semua tugasan yang diberi kepada aku oleh pensyarah-pensyarah itu..

akhirnya siap jugak, siapa sangka setelah aku bersusah payah menaip, sampai naik pening, akhirnya usaha aku berbaloi! Siap! Boleh hantar dengan senang hati. Tak payah nak pikir apa dah, dah boleh start study untuk final exam.

Bila dah siap keje ni, lapang rase kepala.. tak burden dah.. kan?

.
.
.
.
.
.
.
.
.


kan best kalau aku betol2 boleh cakap macam tu..muehehehee~~

................................................................

aku cume berehat sebentar, kije belum siap lagi maa...
berkomited & dormant di alam blog buat 1 tempoh mase...

beep...
beep..
beep..

Friday, April 3, 2009

Ini Elin~

Macam la korang tak kenal lak ngan Elin kan. Saje je nak bagitau lagi sekali. Haha!
Aku suka gambar ni, boleh pulak diaturn ke belakang sambil jalan, ala-ala catwalk lak. Eh memang la dia cat kan?

Cayang Elin!
Mwah Mwah!

..........................................................................................

Macam aku cakap semalam, aku takleh gi melawat dalam mase terdekat ni..
Penat la banyak esaimen..
*sigh~~~~~

Thursday, April 2, 2009

Air di KIAM versus air aku beli mesin~

Aku saje nak kutuk KIAM lagi..haha sape suruh carik pasal dengan aku~ heheee~

HAritu Zaimi beli pH tester untuk test air akuarium dia.. pastu dia pun suruh aku test air akuarium aku jugak.. Ok lah, aku pun bawak la naik bilik aku.. Lepas test, air akuarium aku memang berasid! Huwaa! Nak test camane? Mula-mula, guna tiub yang dia bagi dalam set tu, amek air sebanyak 15ml.. Pastu, titiskan 3 titik pH tester tu kat dalam air yang kita dah amek sample tu.. Goncang2 sikit, tengok dan banding perubahan warna dengan merujuk dekat kad yang dia bagi. Dalam kad tu ada penunjuk untuk sekian2 pH, warna dia sekian2.

Pastu, dah test air akuarium tu, aku pun tergedik lak nak test air paip ngan air yang aku beli mesin. Ala yang 20sen seliter tu. Ha, gambar kat atas adalah air mesin. Penunjuk berwarna hijau, maksudnya air tu pH dia 7. Neuteral la, nama pun air sihat kan.

Pastu, aku pun test la air paip yang keluar mengalir dari paip di asrama ku ini. Terkejut nya aku tengok result dia. kenapa? ha tengok la kat bawah ni.
.
.
.
.
.Biru. Beerti dalam kad tu kat bawah sekali. Maksudnya, SANGAT BERALKALI.
Hoh...patutlah air dar water cooler pun warna kuning, bila minum rase besi. Teruknya. Duit student bayar rm7 sehari tu amek buat ape? rm7 sehari, rm210 sebulan, rm1050 sebulan. Untuk seorang student. Kalau 10 student? Dah rm 10,500. Tapi 10 student ke? Bukan lebih? Tu untuk warganegara, kalau foreigner, rm 10 sehari, rm300 sebulan, rm1500 sebulan. Untuk sorang student. Kalau 10? RM15,000.

Dey! Tolong la jaga kualiti air sikit. HUH!~

******************************************

Aku mungkin tak dapat melawat blog korang untuk sehari dua~
Bizi maa~

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.