Search This Blog

Monday, November 30, 2009

Pembenci Bawang

Hello!

Eh lame nye aku tak hapdet ye..
Aku diserang angau The Sims 3..
haha...

Lagipon dateline thesis dah dekat..
Jadi, letak tepi dulu ini blog..

Okeh, arini aku nak memperkenalkan seorang pembenci bawang!
Sangat tegar kebencian beliau terhadap bawang..
Beliau adalah!


Yang memegang kucingku itu..
Dia adelah adik lelaki aku..
hehe..
dia sudah ade blog,
gi lah sini and support lah dia ye, kalau dia tak hapdet, korang sekeh la kepala dia ek..

Dan jangan la lupe kat adik aku yang sorang lagi..
Yang pandai bermain gitar ini..

Yang bertudung hitam ye, yang bertudung cokelat tu aku..
haha..
blog adikku yang ini plak adelah di sini..

orait..

=)

Thursday, November 26, 2009

DOSA DI TESCO KAJANG



Semalam kami 1 famili pergi beli barang kat TESCO Kajang, ye lah, kan dah nak raya aji ni..
mak aku nak buat mee kari je.. gi la carik bahan2..
oh kat atas tu bukan tesco kajang ye, tu tesco kat barat..saje je tempek gambar..hehe

Pastu masa aku duk jalan2 celah2 rak barang2 tu, aku terperasan sesuatu..
TESCO Kajang ni menjual sesuatu yang bernama DOSA!
yang aku nak maksudkan ni bukannya arak atau babi,
tapi DOSA.

Aku tunjuk kat abah aku, dia tertarik.
Lalu dia beli DOSA itu!

Nak tengok apa DOSA tu?
ha tengok ni..


Campuran Dosa segera..
Dosa ini juga boleh dimanipulate samada nak secaras 'plain',
ataupun 'masalah'..


juga ada satu lagi jenis DOSA..


itulah dosa2 yang dijual oleh TESCO Kajang..

:P

selamat ari raya aji

=)

Tuesday, November 24, 2009

Aku dan beruk terkejut!


Tengah aku sedap2 tido petang tadi..
Tetibe aku dengar tingkap seperti diketuk..
Gulp!
Aku yang bengong2 mamai2 leh plak terbayang alien yang datang..
mmg neves, tapi tpikir gak, orang ke??

kot2 la nak baiki bumbung..
tetibe..
langsir bilik ku seperti diselak....
arhhh!
sape kah sapekah!!

dahla rambut dah kalah pontianak,
malunye kalau itu orang..
tapi tak bagi salam pon,
aku pon macam tergamam, tunggu je meniarap atas katil..
aku pandang je tingkap yang diselak tu..
dahla slow mo je selak..

maka..
terjegul satu kepala..
dan kami same menjerit!
dia pon lompat ke bawah!

pergh..
aku terkejut beruk pandang si beruk, si beruk pon terkejut pandang aku yang rambut dah macam hantu..

jadi kengkawan, first time dalam hidop aku, aku tgk beruk betul2 terkejut beruk..
siap berduet lak lagi ngan aku..

ampeh ko beruk!

Monday, November 23, 2009

Uish..pelik banner ni..

Tadi ikut gewe tercinta gi Hentian Kajang, carik tiket dia balik raya aji ni..
pastu duk jenjalan, ternampak la satu banner yang..
hmm..
bagi kami..
bagi aku..

pelik..kot?

ke tu name daerah?
macam nasi Padang ke, Mee jawa ke..
tapi..

eh pelik la!

cube korang tengok sendiri..


Teletak tu name tempat ke?
ke hape maksud dia?
nak gelak leh?
hahahahahah!


ps: esok pg Zaimi balik KB..
*merembes air mate*
(T_____T)

Monday, November 16, 2009

Untuk Bulan

Bulan, aku cube nasib ye..hehe

bersame tapir..tahun 2006..

di Terengganu..tahun 2008..
 

di pudu.. tahun 2009..
 
  
kat Sekayu Terengganu.. tahun 2005..

ko nak pilih yang mane? ngeee~

Saturday, November 14, 2009

Nak ni kat umah sekarang!!


sebab rumah aku sangat sejuk..
hujan tak berhenti dari malam tadi..

aku rasa lemak dah cukup banyak dah..
tapi nape sejuk lagi??

trrrr....trrrr....

Tuesday, November 10, 2009

Mat Bunga & Dollah Cantik

AKu pernah curang..
Aku pernah beralih dari dia dulu..

Sedankan dari mula2 dia diperkenalkan pada aku,
aku dah suka..

Ceh ayat takleh blah..

Aku nak btau, masa ERA FM mula2 launch dulu,
aku sekolah lagi..
mase tu zaman Halim Othman, Linda Onn, Najman, Khyrill, Seelan Paul...

Wah terase aku pon dah tua bila mengenang dorg tu dah tua!
Haha!!

Pastu, masuk Fafau la, FBI la..

Pastu bila Fafau & FBI dah blah, aku pon blah gak dari ERA..

Masa tu ERA ngah merapu, asik2 iklan je..nyampos!

Tapi lame2, aku rase radio 'tu' plak dah banyak iklan..
ade sekali tu,
aku drive balik dari UKM ke umah aku di Semenyih,
perjalanan selalunya amek masa dalam 30-40 minit,
bayangkan, sepanjang perjalanan aku tu,
ade 3 lagu je??

yang lain sume iklan..
WTF?

Sekarang aku dengar ERA balik..
Korang aku tak tau la, tapi aku sangat SUKA dengar ERA..
sebab walaupon dia pasang iklan, iklan dia lawak!

=)

part paling best mestilah AZnil & DIn Beramboi..



Dan satu lagi yang aku suke dengar,
Adi & Burn..

Oh mungkin dorang ni hampir sebaya ngan aku,
maksud aku, tak terlalu muda atau terlalu tua,
same mangalami zaman Tora Datang Lagi mase kecik dulu,
aku rase ngam je dengar dorang..

yang lawaknye mase dorang jadi DOllah Cantik ngan Mat Bunga/ Mat Jiwang Ruby..
haha!!



Asik gelak je aku!

Sepah ERA pon best gak!


aih..
best2!

(^^,)


ps: anak Erra Fazira comel! *pe kaitan?*

Monday, November 9, 2009

Dah bername dah

Sepupu aku yang aku cerita semalam itu dah diberi nama..

Name beliau adelah Nurdina Zahra [aku baru ingat nak letak name anak aku nanti Zahra],

Kiranya name penuh dia adelah Nurdina Zahra Ismail..weee!

Membesar bagai johan ye sepupuku!

Emm..asik lapau je sehari dua ni..
huhuuuu...

semalam baru mencekik McD [sundae cone itu mavelles!],
arini rase nak makan nasi goreng paprik lak..

oh laparnye laparnye!!!

Hati2 mase beli air Twister..

sebab takut terbeli yang brand 1 lagi ni..
hehe..

peniru btol..aih..
botol tu dia sengetkan lain sket,
kalau main amek je tak tengok mase beli,
memang boleh tersilap..

rase xtau la plak, aku tak try..
huhu..

;)


Sunday, November 8, 2009

Welcome to the world Nur!

ini sepupu baru aku!
menjenguk dunia pada 5hb Nov aritu..
tapi ada masalah sikit, arini baru kuar spital..
barulah kami [keluarga belah mak aku] dapat tgk dia..

dia anak adik bongsu mak aku, Ucu Mail..

isteri Ucu aku baru bagi name dia Nur..
yang belakang tak pikir lagi..hehe..


didukung mummy dia..
sebab silau sangat panas terik, berkerut muka dia..hehe

yang ni dengan mak aku, abah aku..kecil je dia..
hehe..yang nyelit tengah2 tu anak angah aku..

angah aku yang terselit pakai baju hijau kat belakang tu..

duk dalam pangkuan nenek..
on the way gi Shah Alam..umah mertua ucu aku..

so sweet :)

Atok pergi, Nur lahir..itulah life cycle..

=)


semoga membesar dgn sihat Nur!
nanti dia jadi dak langkawi la..

Ucu aku keje langkawi..
huhu..

oh lupe nak cakap, Nur ni ade abang sorg umo 3tahun..
tak datang spital sbb kecik lg..
duk shah alam..

cucu arwah Joned dah ade 6!
Family kami kecik je ;)

nape xde gambar aku pegang baby?
aku takut nak pegang, lembut sangat! heheh!



ps: umo 23 pon dpt sepupu lagi.. :P

Friday, November 6, 2009

Patut ke tak?

Hello selamat pagi semua!

Pagi ini redup ye di sini.
Sampai rase mau tido balik..haha!

Emm..tadi aku belek2 la dompet sendiri..
AKu cek sume2 pe yang ade, buang ape2 yang tak patut..
ber gram2 la jugak jisim benda yang tak sepatutnye ade dalam dompet aku tu..huhu..

Pastu aku ternampak la MyKad aku..
pfft..

Trus memory mase gi amek exam PTD aritu kembali..
cet..

Mase aku gi amek exam PTD aritu,
kan kene bawak MyKad..
MyKad & slip exam tu kene letak atas meja,
nanti ade orang datang cek,
untuk membuktikan betul ke kite yang akan duduki sendiri exam tu..

FIne, aku pun wat la mengikut arahan..
Pastu ade la sorang mamat yang ditugaskan cek dari meja ke meja..

Tengah aku khusyuk melayan otak aku yang berkarat ni jawab soklan sejarah & pengetahuan am tu,
mamat tu pun sampai kat meja aku..
dia amek la MyKad aku, pastu dia tengok aku lame..

Aku bukan jenis perasan [sbb tak lawo pung],
aku tgk la dia balik.
Aku pun dengan separa sopan [sbb dia ganggu konsentrasi aku],
tanye la dia,

"Ye Encik?? Ada ape?"

Pastu dia jawab,

"Ni betol ke awak? Apsal lain sangat?"

"Hoh?? Saye le tu, 5 tahun lepas.."

Pastu dia senyum, letak MyKad aku, and blah..

Kebluran aku seketika....
ha ni la MyKad aku..
Lain sangat ke?
Ha ni lak gambar pasport aku yang terkini..
Lain sangat2 sangat2 ke??
Aku takde pun wat plastic surgery ke hape ke..

Patut ke aku gi wat MyKad baru?

adei..

Thursday, November 5, 2009

Hello eberibadi!

Hello!
Aku akan cube follow up balik blog2 kamu semua.. thanks :)

*aku termenung dekat 3 minit*

otak aku letih sgt kot..aku takleh berpikir ngan waras dah...nak update pe pon tak tau..
arini aku wat thesis je..

malam ni makan roti telur + sardin banjir..
mavelles u!

huhu..

:)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me