Thursday, June 24, 2021

Dari Tingkat 13 Flat Sri Pahang | Throwback Thursday

Kalau tak silap, masa ni ada orang datang rumah nenek.
Lepas tu dia bagi aku duit.

Lepas tu siapa yang tangkap gambar ni pun aku tak ingat.
Haha

Tuesday, June 22, 2021

Tidur Berlonggok

Sejak kembali Pdpr dan tak pergi sekolah, anak-anak semua memang request nak tidur di ruang tamu.

Entahlah kenapa, pakat-pakat taknak tidur dekat bilik masing-masing.

Suka nak tidur beramai-ramai depan TV.

Sunday, June 20, 2021

Saturday, June 19, 2021

Pokok Monstera Menghias Rak TV

Kisahnya tiba-tiba rasa nak beli pokok-pokok buat hiasan sikit dalam rumah.
Asalnya tengok dalam HGTV la ni, tu dapat idea.


Friday, June 18, 2021

Baju Kelawar Kanak-kanak

Beli online di shopee untuk Ayu.
Teringin pula nak tengok dia pakai baju kelawar.

Belikan untuk pakai tidur je.

Thursday, June 17, 2021

Umur 3 Tahun Naik Roket NASA USA | Throwback Thursday

Masa ni 1989 kalau tak silap, masih anak tunggal.
Tak ada adik lagi.

Mak abah bawak pergi jalan-jalan dengan Ampang Park kot?
Ada area arcade dan permainan tu.

Maka aku pun ambil kesempatan untuk naik roket NASA USA ni.

Monday, June 14, 2021

Gambar Tokwan Tangkap

Setahun lepas, waktu ni ada dekat Kuantan.
Abah yang tangkap gambar cucu-cucu dia ni, lepas tu dia send di group whatsapp famili.

Cekodok Pisang

Kalau ada sesiapa ingat, dulu aku pernah buat entry yang cerita tentang aku tak pandai buat pisang goreng.

Beberapa hari lepas, jadi lagi benda yang sama.
Memang tak reti, melekat-lekat!

Tapi aku teringat ada 1 komen di post tu yang cakap, kenapa tak buat cekodok je?

Ahah!

Bila dah goreng sebiji tak jadi, maka terus give up (very bad, jangan tiru perangai ini), dan terus meramas pepisang di dalam mangkuk bertepung itu.

Sunday, June 13, 2021

Ekspo Maya Selangkah ke UiTM 2021 Atas Talian

Keputusan SPM baru saja keluar baru-baru ini.
Jadi UiTM telah mengambil inisiatif mengadakan Ekspo Maya Selangkah ke UiTM selama dua hari, iaitu hari ini (13 Jun 2021) dan esok.


Untuk program bawah pusat pengajian kami, ada lapn pensyarah kanan akan membantu menjawab persoalan anda semua.

Termasuklah laKi den ๐Ÿ˜†

Friday, June 11, 2021

Website Buat Tandatangan Digital Tanpa Background Percuma

 Musim WFH dan ODL sejak musim pandemik memang akan memaksa beberapa perkara yang melibatkan penggunaan tandatangan terpaksa dilakukan secara atas talian juga.

Thursday, June 10, 2021

MARDI Cameron Highlands | Ogos 2019 | Throwback Thursday

MARDI Cameron Highlands ni memang antara tempat yang kami wajib visit kalau pergi ke sana.
Selain banyak pokok cantik-cantik, tempat ni jugak luas dan landai.

Jadi boleh lepaskan anak-anak berlari!


|Entry ini banyak gambar!|

Sunday, June 6, 2021

Medisana Infrared Thermometer

Dulu pernah ada thermometer yang check suhu telinga.

Yang tembak dahi pun ada.

Tapi semua dah rosak.

Jadi musim pandemik tu, belilah satu yang baru.

Lagipun tak susah dah nak pergi beli kan, order je lah dekat shopee. 

Tak lama pun, tak sampai seminggu dah sampai.

Tuesday, June 1, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim MEI 2021

 Walau dalam situasi lockdown, aku tetap menghargai semua pembaca blog Syazni Rahim ini tau.

Sebab sayang sangat semua yang sentiasa sudi menjalinkan ukhwah bersama diriku insan biasa ini hehe..

Jadi, sepanjang Mei, ramai kenalan blog baru yang muncul juga selain rakan-rakan blog yang dah setahun kita kenal ini.

Terima kasih daun keladi!

Baik, mari kita tengok siapakah Top Commentator untuk Mei 2021!

Dan tidak dilupakan nanti, siapakah 2 commentator yang akan memenangi cabutan bertuah!

Let's check it out!

Amir dan Aamir Khan

 Ini namanya tak ada kerja.

Bukak Face App, lepas tu morph gambar amir dengan Aamir Khan.

Maka jadilah gambar ni ๐Ÿ˜‚

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot