Wednesday, 30 November 2022

Review Lipstick Mawar Hitam Che Ta

Assalamualaikum wbt

Hai semua, hari ni SR nak ceritakan sikit pengalaman SR beli dan guna gincu Mawar Hitam by Che Ta ni. Pertamanya kenapa SR boleh sampai terbeli lipstick Mawar Hitam Che Ta ni, sebab tertarik dengan bungkusan dia. Kotak dia tu. Elegan sangat di mata SR! Ada pula anak dia Aisyah tu sekali dekat kotak tu, memang cantik sangat nampak kotak tu!

Kedua, SR selalu sangat terbaca good review tentang Lipstick Mawar Hitam Che Ta ni. Itu yang akhirnya SR add to cart, check out!

 

Aiskrim Malaysia Home Made | Wordless Wednesday

Tuesday, 29 November 2022

Tidak Terlalu Tua Untuk Video Games di Play.org!

Assalamualaikum wbt...

Ada yang lemau-lemau tak macam SR hari ni? Masuk kerja lepas cuti 3 hari? Sesungguhnya SR lemau. Nasib baiklah hari ni tak ada lecture, cuma jaga test student saja. Habis saja jaga test, SR balik office kebetulan dah waktu rehat. Terus SR teringat yang malam semalam SR dan ayu main game bersama-sama. Main di plays.org. Asalnya ada suatu hari tu, SR terbaca post blog Kak Ya, dia ada cerita tentang plays.org ni. SR pula memang jenis suka juga mencuba game game ni, jadi SR pun mainlah dengan ayu malam tadi. 

Jadi tadi dah penat-penat dan kelemauan, SR pun terus buka website plays.org tu. Layan jugalah beberapa game sementara tunggu azan zuhur.

Barang Basah Elok-Elok Di Zemart Senawang

Assalamualaikum wbt...

Pasaraya Zemart di Senawang ni sebenarnya agak baru juga. Rasanya tak sampai lagi dua tahun dia ada dekat kawasan industri sebelah Taman Desa Exora Senawang tu. SR sudah beberapa kali juga ke sini. Sebelum ni, SR banyak ke Giant dan Mydin untuk beli barang keperluan. Tapi sejak ada Zemart ni, memang SR akan tuju ke sini kalau nak beli lauk basah. Sebab lauk dia, elok-elok! Segar dan besar-besar saiznya.

5 Kelebihan Melukis Sebagai Hobi

 5 Kelebihan Melukis Sebagai Hobi


Selepas seharian bekerja, hobi adalah cara terbaik untuk berehat dan berehat.
Ia adalah cara yang hebat untuk berehat dan berseronok sambil mengalihkan fikiran anda daripada apa sahaja yang menyebabkan anda tegang. Anda boleh terlibat dalam hobi yang menyeronokkan ini pada bila-bila masa. Terdapat banyak sebab yang baik untuk memulakan aktiviti hebat ini, tetapi ini adalah 5 teratas!

Sunday, 27 November 2022

Walimatulurus Di Sungai Ramal Kajang

Assalamualaikum wbt...

Pejam celik pejam celik, dah habis dah dua hari cuti hujung minggu. Nasib baik esok ada sehari lagi cuti peristiwa sempena kita dapat Perdana Menteri ke 10 kan. Hahah. Siapa aje yang tak suka cuti, betul tak?

Kalian pergi jalan-jalan ke? SR hari ni seharian di rumah saja, duduk rumah layan anak-anak dan memasak. Semalam pula SR, zaimi dan anak-anak memenuhi jemputan walimatulurus dari salah seorang rakan sejabatan kami. Anak dia telah selamat bernikah, jadi semalam adalah kendurinya.


3 Hari Lagi!

 Assalamualaikum !


Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog masih berlangsung tau!  Ada 3 hari lagi sebelum tarikh tutup pada 30 November 2022.


Klik banner di atas untuk lihat syarat, hadiah serta senarai peserta setakat ini.

Friday, 25 November 2022

Bolehkah Solat Jika Ada Bulu Kucing di Pakaian dan Badan?




Soalan: 

Saya ingin bertanya mengenai hukum bulu kucing yang tertanggal. Saya ada terbaca banyak pendapat yang mengatakan bulu kucing yang tertanggal dikira sebagai najis atas dasar kucing tergolong dalam kategori haiwan yang haram dimakan. Pendapat ini berdasarkan Mazhab Shafie. Dan ada juga yang berpendapat bahawa bulu kucing yang tertanggal adalah bukan najis atas dasar kucing itu sendiri bukanlah haiwan yang najis. Jadi soalan saya, adakah bulu kucing yang tertanggal adalah najis? Dan adakah tidak sah solat jika terdapat bulu kucing pada anggota badan ketika bersolat?

Kedai Bateri Dan Tayar Yang Bagus Di Kuala Pilah


Assalamualaikum wbt...

Sejak SR berulang-alik dari Senawang ke Kuala Pilah ni dah dekat dua belas tahun, boleh dikatakan SR dan zaimi memang selalu (rasanya memang sini je!) tukar bateri dan tayar kereta kami di satu kedai ni. 

Namanya Chop Kim Thye.

Pada SR, servis dari owner dan pekerja dia sangat bagus. Dari cara dia sambut dan layan pelanggan dia, termasuklah servis yang dia buat, memang sangat boleh dipuji. 

Ini gambar bangunan kedai dia.

Thursday, 24 November 2022

Melawat Istana Seri Menanti Kuala Pilah

#throwback

Assalamualaikum wbt...

Akhirnya penantian kita semua selama behari-hari berteka-teki tentang siapakah gerangan Perdana Menteri Malaysia yang ke sepuluh telah terjawab. Sekalung tahniah saya ucapkan buat DS Anwar Ibrahim atas lantikan. Sesungguhnya amanah dan tanggungjawab di bahu Dato Seri amatlah besar sekarang. 

Semoga semuanya berjalan dengan lancar ya Dato Seri!

Berbalik pada tajuk SR, entry throwback pada hari ini, SR nak kongsikan kisah kami sekeluarga melawat Istana Lama Seri Menanti di Kuala Pilah pada hujung Oktober 2022 yang lepas.

Asalnya memang tidak merancang pun mahu ke Istana Seri Menanti. Tujuan asalnya pada pagi hari kejadian, SR dan zaimi nak bawa emak dan abah SR bersarapan di Kodai Makan Ain, Seri Menanti Kuala Pilah memandangkan mereka ada di rumah waktu tu. Kebetulan pula, mereka tak pernah lagi ke Kodai Makan Ain. 

Jadi, why not kan?

Gerak anak pagi-pagi Sabtu tu, dah bersiap semua, terus sahaja kami bertolak ke Kodai Ain tu. 

20 Faedah Dari Menulis Blog

Memulakan blog yang komprehensif ialah cara terbaik untuk mengawal reputasi dalam talian anda dan memastikan hasil carian Google teratas meninggalkan kesan pertama yang betul.



Catatan blog ialah halaman web kendiri di tapak web anda yang meneroka subtopik blog tertentu. Anda boleh mendapat kedudukan di enjin carian untuk pelbagai kata kunci dengan menulis entri blog. Dalam ilustrasi yang disebutkan di atas, artikel blog anda mungkin membantu syarikat anda mendapat kedudukan di Google untuk "kasut musim luruh." Mereka mempunyai akses ke seluruh tapak web perniagaan anda apabila seseorang mencari kasut musim luruh dan menemui artikel blog anda. Selepas membaca kandungan anda, mereka boleh mengklik "Produk" untuk melihat item pakaian perniagaan anda untuk dijual.

Berikut adalah senarai 20 kelebihan utama memiliki blog di bawah untuk menghentikannya. Bersedia untuk berpendidikan jika anda salah seorang yang belum tahu. Jika anda sudah mempunyai blog, anda boleh mengambil ini sebagai pengesahan mengapa anda melakukan apa yang anda lakukan. Ia juga merupakan tempat yang baik untuk menunjukkan orang yang masih percaya bahawa blog hanyalah diari dalam talian tanpa tujuan sebenar. Seperti yang anda akan lihat, mempunyai blog mempunyai banyak faedah.

6 Hari Lagi!

Assalamualaikum !

Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog masih berlangsung tau!  Ada 6 hari lagi sebelum tarikh tutup pada 30 November 2022.


Klik banner di atas untuk lihat syarat, hadiah serta senarai peserta setakat ini.

Wednesday, 23 November 2022

Dine In di SOI 55 Thai Kitchen Sunsuria City Sepang

Assalamualaikum wbt...

Apa khabar semua? Tengah ternanti-nanti siapakah pemenang giveaway SR Perdana Menteri Malaysia yang ke sepuluh ke tu? Hehehe...

SR pun sama, letih dah SR menanti. Dakwat di jari bukti keluar mengundi hari tu pun dah menggelupas, keputusan pilihan raya kali ini masih belum ada ketika SR menaip post ini.

Siapalah gerangan agaknya ya?

Tak apalah, semoga yang akan dilantik nanti bisa memajukan negara. Insyaallah.

Kali ini SR nak berkongsi pengalaman SR dan keluarga Dine in di SOI Thai Kitchen Sunsuria City, Sepang. Kami makan tengahari di sini pada hari yang sama kami check in untuk menginap di Bell Suites Sunsuria City tempohari.

WAWA Fruity Liptint Edition | Wordless Wednesday

Tuesday, 22 November 2022

Kenangan Mengundi Untuk Parlimen Hulu Langat PRU 15

Assalamualaikum wbt

Tahniah SR ucapkan kepada semua rakyat Malaysia yang telah menjalankan tanggungjawab sebagai warganegara dengan turun beramai-ramai untuk mengundi bakal pemimpin pilihan hati pada 19 November 2022 yang lalu. Perikatan Nasional, Barisan Nasional, Harapan dan Gerakan Tanah Air, masing-masing ada penyokongnya sendiri.

SR juga tidak terkecuali.

Untuk PRU 15 ini, SR perlu membuang undi di bawah Parlimen Hulu Langat, Selangor.  Tempat yang menjadi Pusat Mengundi SR pula adalah di Sekolah Kebangsaan Semenyih.

Bedak Sejuk Tradisi King dan Kenangan

Baru-baru ni SR sengaja beli sebotol bedak sejuk tradisi ni di Mydin Senawang. Bila terpandang botol dia tu, rasa hendak beli tu membuak-buak!

Monday, 21 November 2022

TikTok Filter AI Face

Assalamualaikum.

Hari ni kan, mood SR memang kelaut dalam. Jadi tadi nak menghibur diri sendiri, SR main 1 filter di TikTok, namanya AI Face.

Konon AI boleh lukiskan muka kita jadi benda yang kita taip.

SR saja taip Queen Camilla dan Doraemon. Maka inilah hasilnya dari si AI.

😂

Sunday, 20 November 2022

Aiskrim Perisa Coklat Veri

Semalam SR beli aiskrim coklat ni sebekas dari Mydin Senawang. Saja nak try sebab teringin pula bila tengok warna bekas dia hijau terang macam tu kan.

Macam menarik tertarik kau memang da bomb pula di mata SR.

Saturday, 19 November 2022

Kenapa Babi Haram Dimakan?

 

Soalan:         

Assalamualaikum w.b.t. Apakah dalil dan sebab daging babi diharamkan untuk dimakan? Mohon pencerahan. Terima kasih.

Jawapan:

Waalaikumussalam w.b.t.

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah SWT, selawat dan salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW, isteri dan ahli keluarga Baginda, para sahabat Baginda serta orang-orang yang mengikuti jejak langkah Baginda sehingga Hari Kiamat.

THOMAS ARYA - ORANG KETIGA | ENTAH SIAPA YANG SALAH KU TAK TAHU

 THOMAS ARYA - ORANG KETIGA 

Friday, 18 November 2022

Pengalaman Menginap di Bell Suites Sunsuria City Sepang

Assalamualaikum wbt...

Baru-baru ini SR dan keluarga kecil SR sempat mencuri masa dalam kesibukan kami. Zaimilah yang punya cadangan, memang last minit betul percutian kali ini.

Nak kata bercuti tu, macam tak berapa nak kena sebab lokasinya dekat sangat dengan rumah kami, dalam 1 jam perjalanan sahaja. Mungkin lebih sesuai SR katakan kami pergi retreat untuk healing-healing dengan berstaycation? 

Agitchew...

Maafkan penggunaan bahasa SR yang horror tu.

Memang semata-mata nak tidur di tempat lain selain rumah, dan anak-anak boleh seronok-seronok mandi kolam. Jadi setelah zaimi cari-cari tempat, akhirnya kami setuju untuk bawa anak-anak bermalam di Bell Suites Sunsuria City di Kota Warisan, Sepang.

SR pun terus kemas beg laju-laju. Sebabnya, zaimi booked penginapan di Bell Suites ni pukul 9.30 pagi macam tu, pukul 12 kami nak bertolak dah. Check in kami minta pukul 3 petang.

Thursday, 17 November 2022

Giveaway Sweet December By Syazni Rahim Blog

 Bismillahirrahmanirahim...

Assalamualaikum wbt.

Dengan rasa gembira di hati, hari ini SR berhajat nak lancarkan segmen Giveaway dari SR untuk hujung tahun 2022 ini.


Segment di beri nama Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog.

Jomlah jemput join ya jika berkelapangan. 

Wednesday, 16 November 2022

Review WAWA Perfect Winged Eyeliner

Assalamualaikum wbt...

Baru-baru ni SR ada beli eyeliner keluaran WAWA ni.

 Anyway, disebabkan SR rasa tertarik dengan 1 video seorang TikToker yang pakai eyeliner cop cop ni, SR pun order lah 1. Teringin nak cuba. Sebab SR sebenarnya agak gagal dalam melukis wing tu sendiri. Mesti akan jadi tak sama besarlah apa lah kan. Haa jom try!

Tak sampai beberapa hari, dia pun tiba di rumah SR.

Tracing Lines | Wordless Wednesday


 

Tuesday, 15 November 2022

Kisah di Sebalik Penyertaan SR di Sepilihan Anekdot Siri 1 Kasut

Assalamualaikum wbt...

Dah lama sebenarnya SR tak menulis. Maksud SR, penulisan bukan akademik. Fiksi apatah lagi. Lama benar SR tinggalkan.

Ada rezeki bolehlah menulis lagi.

Baru-baru ni SR baru dapat naskhah anekdot yang SR sertai hujung tahun lepas kot. Ke awal tahun ni? Sebab lama juga proses nak siap buku ni. Lupa jadinya.

Ya, SR sempatlah join anekdot Kasut ni.

NASIHAT DATO’ SERI DR. NOOR HISHAM KEPADA PENGUNDI KETIKA PILIHANRAYA UMUM (PRU) KE-15


Menjelang 19 November 2022, iaitu tarikh yang ditetapkan bagi Hari Pengundian bagi Pilihanraya Umum ke-15, KKM mengambil inisiatif untuk menasihatkan orang ramai supaya mengikuti beberapa saranan kesihatan. Ini bagi memastikan proses pengundian dapat berjalan dengan selamat terutamanya dari segi mengurangkan risiko penularan jangkitan COVID-19.

Monday, 14 November 2022

Jambatan Angkat Kuala Terengganu Dan Celup Tepung

#throwback

Assalamualaikum wbt...

Cerita beberapa bulan yang lepas. Masa ni SR dan zaimi bawa anak-anak dan mak mertua dan adik ipar berjalan-jalan ke Kuala Terengganu. Niat memang nak ronda-ronda Kuala Terengganu ni. Sebab Kuala Terengganu ni memang ada nilai nostalgia pada SR dan zaimi.

Kami berjumpa buat pertama kali semasa sama-sama jadi pelajar di Universiti Malaysia Terengganu pada tahun 2005. Di situlah tempat berkenalan dan berkawan sehinggalah berjodohan.

Dah alang-alang ada di rumah mertua, jarak pun tidaklah sejauh dari rumah kami di Senawang kalau nak ke KT. Jadi kami pun bertolak dalam pukul 9 pagi macam tu.


Sunday, 13 November 2022

Birthday Amir ke 7 Dengan Kek King's

#throwback

Assalamualaikum wbt...

Cuaca sehari dua ni, memang enak. Sejuk dan sangat calming. SR memang lemau. Sampai zaimi ajak SR dan anak-anak keluar dari rumah untuk menghilangkan lemau! Kalau tak, memang asyik melayan bantal!

Setelah seharian berjalan, baru SR ada rasa nak semak entry apa yang boleh ditulis 😂

Jadi hari ni SR nak sematkan di blog SR ni kenangan kami meraikan hari lahir putera kami yang kedua, Amir, yang pejam celik sudah pun masuk 7 tahun umurnya 2022 ni.

Friday, 11 November 2022

Bolehkah Baca Surah Yang Sama Untuk Dua Rakaat Awal Solat?

 Assalamualaikum wbt...

Salam Jumaat buat semua, semoga baik-baik sahaja ya 😎


Soalan:         

Assalamualaikum w.b.t. Saya ada satu soalan. Adakah dibolehkan untuk membaca surah pilihan selepas al-Fatihah dalam rakaat pertama, kemudian mengulangi semula bacaan surah tersebut selepas al-Fatihah dalam rakaat kedua? Mohon pencerahan. Terima kasih.

Jawapan:

Waalaikumussalam w.b.t.

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah SWT, selawat dan salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW, isteri dan ahli keluarga Baginda, para sahabat Baginda serta orang-orang yang mengikuti jejak langkah Baginda sehingga Hari Kiamat.

How to Care For Your Watch

 GENERAL

To ensure your watch provides complete satisfaction for many years to come, please follow the instructions listed below:

Roscani Marie
From RM399 360° Spinning Dial with Subtle Pattern

Thursday, 10 November 2022

Membeli-Belah di Pengkalan Kubur Kelantan | Throwback Thursday

#throwback

Assalamualaikum wbt...

SR kalau balik ke kampung zaimi, mesti akan ke Pengkalan Kubur. Haha! Sebabnya, anak-anak SR sukalah mengajak Tok Ma diorang ke sini. Pengkalan Kubur ni jaraknya lebih dekat dari Rantau Panjang, tapi konsep beli-belah bebas cukainya sama. Memang barang-barang yang datang dari Thailand. Warna-warna barang yang dipamerkan memang menarik mata pengunjung. Warna-warni!

Anak-anak SR memang tak boleh kalau tak ke sini jika balik kampung ayah. 

Tuesday, 8 November 2022

Laman Warisan Seni Kampung Laut, Kelantan | #throwback

Assalamualaikum wbt...

Kisah masa balik ke Kota Bharu beberapa minggu yang lepas. Ada kami singgah ke Laman Warisan Kampung Laut. Selalunya orang ramai terutamanya pelancong, kalau ke sini, untuk mencari serunding. Orang tempatan gelar sambal daging.

Monday, 7 November 2022

Ice cream Marshmallow Monriz

Masa ayu bawa balik ice cream Marshmallow ni haritu, terus SR ambil dan belek-belek. Sebab bagi SR, macam unik pula nama makanan ni. Macam gabungan dua benda.

Ice cream dan marshmallow.


Bolehkah Pakai Pewarna Kuku?

 

Soalan:         

Assalamualaikum w.b.t. Apakah hukum seseorang wanita itu memakai pewarna kuku selain daripada inai seperti cutex? Mohon pencerahan. Terima Kasih.

Jawapan:

Waalaikumussalam w.b.t.

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah SWT, selawat dan salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW, isteri dan ahli keluarga Baginda, para sahabat Baginda serta orang-orang yang mengikuti jejak langkah Baginda sehingga Hari Kiamat.

Kami mulakan dengan firman Allah SWT:

Sunday, 6 November 2022

Doa dan Panduan Untuk Memilih Pemimpin

 Assalamualaikum wbt..

Pilihanraya Umum Malaysia yang ke 15 akan mengambil tempat tidak lama sahaja lagi kan. Semalam pun dah berjalan proses penamaan calon. Kita juga dah boleh semak siapa calon yang bertnding di tempat yang kita akan turun untuk buang undi.


Ada ke yang macam SR? Tengah terfikir-fikir lagi tentang siapalah yang nak dipangkah nanti. Marilah kita sama-sama memanjatkan doa kepada Allah swt agar diberikan ilham dan firasat tentang siapa yang paling layak kita angkat jadi pemimpin kita.

Tips Memilih Air Fryer

 Penggoreng udara, atau dalam Bahasa Inggeris dikenali sebagai Air Fryer, sememangnya terkenal dengan fungsi yang memudahkan urusan di dapur.


Penggoreng udara ialah ketuhar atas para yang mengedarkan udara panas dan kering untuk menghasilkan makanan yang rangup.  Sama seperti ketuhar, makanan yang dimasak dalam penggoreng udara perlu sentiasa diputar atau digoncang untuk memastikan keperangan. Terdapat tiga cara berbeza ini dicapai, bergantung pada reka bentuk penggoreng udara anda.

Ada beberapa perkara yang perlu dipertimbang sekiranya anda ingin membeli Air Fryer tau!

Saturday, 5 November 2022

Kek Kukus Untuk Tok Wan

Assalamualaikum wbt...

Baru-baru ni, abah SR sambut hari lahir dia yang ke 62 tahun. Kebetulan, masa hari birthday dia tu, dia ada di rumah SR. Sebab sebelum tu, emak dan abah SR ke rumah adik lelaki SR, menjenguk cucu baru. Adik SR tu baru dapat anak yang kedua baru-baru ni juga.


Jadi, adam dapat idea nak buat kek kukus coklat dengan nenek dia. Resepi kek kukus coklat tu pula, adam dapat dari mak mertua SR. Pernah buat sama-sama masa di kampung. Dia selalu ajak SR untuk buat kek kukus coklat tu. 

Tapi tu lah.

Emaknya ni tak berapa rajin dalam hal-hal kek dan kuih. Haha!

Jadi alang-alang nenek dia ada, neneknya lah melayan.

Only Love Can Hurt Like This - Paloma Faith

 Paloma Faith - Only Love Can Hurt Like This

Lumin Soothing Beard Oil


Formulated with a wide blend of nourishing and natural oils. This beard oil soothes, strengthens, and protects at the same time. Pretty soon, your beard will flourish with less breakage and healthier growth than ever.


Friday, 4 November 2022

Bolehkah Orang Islam Main Kutu Emas?

 

Soalan

Assalamualaikum Datuk Mufti, saya ingin bertanyakan soalan, adakah boleh menyertai program kutu emas? Mohon penjelasan Datuk Mufti. Terima kasih.


Thursday, 3 November 2022

Kopi-kopi di Jelatok Retreat Farm Lenggeng, Negeri Sembilan

#throwback

Cerita September 2022. Ada SR pernah share gambar secawan kopi bercorak daun. Kisahnya masa tu, zaimi saja nak bawa kami minum-minum kopi di Jelatok Retreat Farm Lenggeng. Dia kata ada lalu di timeline TikTok dia. Tempat tu tiba-tiba diserbu oleh orang ramai, sebab ada yang viralkan di media sosial. 

So, let's.

Lagipun tak jauh dari rumah SR. Dalam 30 minit lebih-lebih aje perjalanan naik kereta. Dan macam yang SR pernah bagitahu, kalau guna Waze, Insyaallah tak sesat. Ikut sahaja arahan Waze tu betul-betul. Lokasi dia memang terkedalam sikit, iyalah, untuk retreat kan. Boleh menginap untuk healing bak kata anak-anak muda sekarang.

Tuesday, 1 November 2022

Apa Yang Perlu Ada Jika Mahu Memelihara Kucing

 

Memiliki kucing memerlukan komitmen yang ketara, walaupun pada hakikatnya mereka lebih bebas daripada kebanyakan haiwan peliharaan lain. Untuk mengekalkan mereka bahagia dan sihat yang mungkin, mereka memerlukan pemilik yang penyayang. Kucing memerlukan perkara berikut:

Cornetto Hershey's

Assalamualaikum wbt...

Dah November uolls. 60 hari aje lagi nak masuk 2023.

Fuh berlambak entry SR dalam draf. Sesungguhnya SR agak kebizian sikit. Eh entah bila entah tak busy? Adakah dah kena resign dar jadi blogger? Dulu kan, sebelum SR mula balik blog masa PKP tahun 2020, SR dah bertahun juga tinggalkan blog SR. Semuanya sebab SR tak ada masa lapang nak blogging.

Adakah sejarah bakal berulang kembali? Sobs...

Berbalik pada tajuk, ya, Cornetto Hershey's. SR baru balik dari makan tengahari dengan zaimi tadi. Lepas makan, singgah di 99 Speedmart pula. SR pow dia aiskrim ni. Keh keh keh...

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE