Atau emel SR di syaznirahim[at]gmail.com

Saturday, January 29, 2022

Friday, January 28, 2022

Birthday Gift

Simpan sini buat kenangan.
Pemberian dari zaimi sempena birthday SR awal tahun hari tu.

Thursday, January 27, 2022

25 Minutes

 25 Minutes - Michael Learns To Rock

Petang di Taman Tasik Cyberjaya | Throwback Thursday

Todia gais. SR lupa terus nak update pasal kami sekeluarga pergi ke Taman Tasik Cyberjaya bulan November 2021 yang lepas. SR hanya sempat update sekeping gambar anak-anak dekat atas menara tinjau tu aje masa tu. Haha!

Okey, marilah kita throwback aje kisah pada hari tu. Mana yang ingat aje lah!


|entry ini banyak gambar|


Tuesday, January 25, 2022

Jual Buku-Buku di Shopee

Ada yang nak beli atau pre-order buku-buku SR?
Ada ke? Alamak saja je SR buat-buat tanya ni hehehe..

 

Merchandise Bella Ciao Virtual Run

Hujung 2021 hari tu, SR ada daftar untuk serati satu lagi virtual run anjuran Black Run. SR pernah join juga yang tema Dragon Ball dan Wakanda Forever. Jadi, haritu SR join pula yang tema Bella Ciao. Walaupun SR tak pernah tengok satu episode pun cerita dia. Hihi...

Monday, January 24, 2022

Fakta Tentang Rambut Manusia


  • Rambut diperbuat daripada keratin, bahan yang sama diperbuat daripada kuku.

Tanda Ingatan Dari Nona


Sebenarnya macam dah lama juga SR terima hadiah dari Blogger Nona Sani ni. SR terlupa nak update. Seriously SR rasa sangat terkejar-kejar sebulan kebelakangan ni. Maafkan SR ye Nona!

Sayang Sayang

 Sayang-Sayang Aliff Aziz

Sunday, January 23, 2022

Friday, January 21, 2022

B4R4NG -FIRDAUS ZOLKIFLI

Apa khabar semua!
SR tercungap2 nafas haa.
SR rasa kehilangan nikmat masa minggu ni. Kalut entah apa-apa. Moga Allah merahmati hidup SR dan kita semua. Sesungguhnya, demi masa kita kerugian.

Oh ya, SR baru teringat dekat buku B4R4NG ni. SR dapat percuma sewaktu SR beli Buku Riwayat hidup P. Ramlee dulu. BACA SINI.


Thursday, January 20, 2022

Ulangtahun Pernikahan Yang Ke 10

SR hilang rentak blogging minggu ni sebab busy. Ah, klise sangat alasan tapi itulah realiti Hari ni SR apply cuti sebab rasa mental SR dah sangat hazab sebab letih. Dan SR guna kesempatan tu untuk masak-masak sempena anniversary SR dan zaimi yang ke 10!

Monday, January 17, 2022

Open untuk Pre Order Buku Solo Ketiga

Awal Januari 2022 hari tu, SR ada terbitkankan buku baru SR yang bertajuk Aku, Kamu dan Kelab Ulat Buku: Dari Kentucky ke Busan ni.  Alhamdulillah, minggu lepas bukunya dah siap cetak, dan dah sampai ke pangkuan SR. Dan, batch pertama buku ini yang SR cetak telah pun habis. Syukur atas sokongan ☺️

Sunday, January 16, 2022

Kolaj Bunga Raya Budak 4 Tahun

Hasil kerja tangan Ayu masa minggu pertama dia di tadika dua minggu lepas. SR touching. Sebab ayu dah jadi budak tadika. Huhu..

Pagi Sebelum Kejadian Yang Meresahkan Hati

Jumaat lepas, SR ada cerita yang SR tak berapa nak happy dan cemas dalam hati. Haa meh nak mukadimah.. Pagi itu indah seperti biasa. Eh dah macam lagu daa.. hehe..
Ya, pagi Selasa lepas, anak-anak dah ready nak pergi ke tempat masing-masing.

Saturday, January 15, 2022

Bagaimana Anda Harus Mencuci Tangan Anda?

Perlu diulangi! Mencuci tangan adalah teknik paling berkesan untuk memastikan kanak-kanak sihat dan mencegah penyebaran kuman.

Gambar hiasan

 Apakah Cara Terbaik untuk Mencuci Tangan?

Inilah cara untuk menghapuskan kuman tersebut. Ajar perkara ini kepada anak-anak anda — atau lebih baik lagi, basuh tangan anda dengan kerap supaya mereka mengetahui betapa pentingnya tabiat baik ini:

Lambakan Daun Limau Purut

Kisah minggu lepas. Hari tu zaimi tebas sikit pokok limau kami. Punyalah tinggi sampai dah masuk paras tingkat dua. Jadi, zaimi pun pangkas la.

Thursday, January 13, 2022

Kisah Pengasuh Anak di Kuala Pilah | Throwback Thursday

Gambar ni tak adalah throwback lama sangat, dalam minggu-minggu terakhir 2021. Masa ni, adalah good bye terakhir secara rasmi dari anak last SR yang SR hantar ke rumah ini. Dari anak sulung SR umur dua tahun setengah, SR dah berulang ke rumah ini untuk hantar dan jemput anak pada hari SR bekerja.

Wednesday, January 12, 2022

Demam Cobra Kai

|Ini bukan review|

 Inilah punca SR malas tak rajin nak hadap dan update blog sehari dua ni. Kah kah. And also few other things. Tapi, SR memang tengah marathon series Cobra Kai ni dengan adam. Tak boleh stop tengok weh. Lepas satu episod, ke episod seterusnya! Dah lama dah series ni, dari 2018. Tapi SR baru rasa nak tengok. Ajak adam sekali. Last-last dia pulak yang tak boleh berhenti tengok jugak. Balik kerja, terus dia tak sabar-sabar ajak SR buka Cobra Kai ni.

Bagaimana Memilih Ubat Gigi Terbaik? | Wordy Wednesday

Pernahkah anda mendapati diri anda melihat rak pilihan ubat gigi berwarna di kedai tempatan anda yang bertimbun-timbun dengan ubat gigi? Tapi tak tahu nak beli yang mana?

 Jangan risau jika ini berlaku. Ia sangat semula jadi. Mencari ubat gigi yang sesuai untuk anda mungkin lebih membingungkan daripada mudah. Mengetahui apa yang terbaik untuk anda atau keluarga anda mengenai ubat gigi adalah penting.

 

Adam dan Tok Ayoh | Wordless Wednesday | 2021

Monday, January 10, 2022

Nasi Ambeng Buatmu

Salam Isnin semua! 
Apa khabar, sihat ke?
Semoga kita semua dijauhi dari Covid-19 dan segala wabak durjana.

Terbiar blog SR ni beberapa hari, sebab SR keletihan dan memang nak berkepit dengan anak-anak je masa weekend hari tu. Hehe.. 

Terima kasih pada yang keep on datang blog SR.
Tenkiu tenkiu!

Saturday, January 8, 2022

Friday, January 7, 2022

I Swear

 SR rasa, yang sebaya atau lebih tua dari SR, bila terbaca tajuk, mesti dah ternyanyi kan? ahahah! Lagu ni juga selalu diparodi sebagai orang Kelantan order air suam masa dekat kedai makan. Ahh..good old days ­čĺô
+++

I Swear - All-4-One

36 Sudah

 Salam Jumaat semua!
Semoga semua sihat-sihat sahaja hendaknya walau di mana pembaca blog ini berada. Hari ni baru sempat nak up cerita tentang birthday SR yang ke 36 awal Januari hari tu. Ye, birthday SR sangatlah awal tahun uolls!

Thursday, January 6, 2022

Graduate Master by Research Study Opportunity in UiTM Negeri Sembilan | Hebahan

|Ini Iklan Pencarian Pelajar Master untuk Projek Geran SR dan Team|

Pakat-pakat hebahkan iklan ambilan pelajar Sarjana di UiTM Negeri Sembilan ini ya!

Entitle

The Growth Performance and Carbon Sequestration Potential of Avicennia rumphiana in High Carbon Dioxide Concentration

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #5

 Mari kita tengok, gambar apa yang SR termuat turun secara tak sengaja / muat turun sebab curious. Hihi...

#1 - Biskut Coklat Cip Domisi


SR curious nak tau gambar ni pasal apa. Sebab masa dalam keadaan kabur tu, nampak macam crime scene. Macam ada benda terburai. Entah apa-apa imaginasi SR! Rupanya, cute sangat gambar dia haa. Siap ada paket biskut coklat cip Mamasab, warna pink lagi tu. Nampak sedaplah pulak kan?

Tauhu Begedil Daging Pohon Tanjong, Wakaf Bharu | Throwback Thursday

SR tak berapa nak free. Sibuk mengalahkan YB (ok tipu). Jadi SR pun cepat lapar kalau dah sibuk buat kerja. Apa lagi, mulalah nak terbayang makanan kan. Sambil buat kerja, teringat pula dekat Gerai Nasi Air Dingin di Jalan Hamzah, Kota Bharu, yang ada jual segala aneka makanan tu weh!

Sambil scroll telefon, terjumpa pulak gambar tauhu begedil ni, SR beli dekat Kedai Zaki di Pohon Tanjong, dekat dengan rumah MIL masa balik sana hari tu.

Wednesday, January 5, 2022

Needs Hair Spray Serum | Wordless Wednesday

Top Commentator Blog Syazni Rahim Disember 2021

Alhamdulillah, akhirnya cukup 12 kali segment pencarian Top Commentator untuk blog SR sepanjang tahun 2021 yang lalu. Terlambat sikit SR up berkenaan segment ni. Macam-macam perkara yang SR sibukkan sejak hujung Disember hari tu sebenarnya. Jadi perkiraan top commentator untuk Disember nanti pun, akan diambil kira 5 hari tambahan dalam Januari 2022 ni. Hee!

Tuesday, January 4, 2022

Aku, Kamu dan Kelab Ulat Buku: Dari Kentucky ke Busan!

 


Alhamdulillah, untuk permulaan 2022, SR telah selamat menerbitkan sebuah lagi buku hasil tulisan SR sepenuhnya. Mini novel ini SR tulis, pruf, dan terbitkan sendiri secara swaterbit.

Asalnya SR tulis cerita ni untuk bacaan anak SR, Adam. Tapi, SR fikir balik, tak salah pun kalau SR nak publish kan. Hehe..maka terbitlah mini novel ini. 

Monday, January 3, 2022

6 Tips Hantar Anak Ke Sekolah Kali Pertama

Pagi tadi masa hantar ayu ke tadika, dia rilek je jalan terus masuk dalam walau first time dia ke sana. SR dengan ayah dia yang sedih. Haha! Rindu sangat dekat dia, tak sabar nak ambil ayu sekejap lagi.
Sambil-sambil tu meh SR kongsikan apa yang SR baca tentang tips untuk hantar anak ke sekolah buat kali pertama.

Sunday, January 2, 2022

Sibuk Menyiapkan Kelengkapan Anak Nak Masuk Tadika

Tahun baru SR dimulakan dengan perjalanan yang lama (10 jam) dari Kota Bharu ke rumah semalam. Hari ni, rehat-rehat sikit, terus siap-siapkan barang budak ayu nak masuk tadika esok.

Saturday, January 1, 2022

Keep On Movin'

 Keep On Movin' - Five

10 Tips Pengalaman Membeli-belah Dalam Talian Lebih Selamat

SELAMAT TAHUN BARU 2022 SEMUA!


Beli-belah dalam talian adalah mudah kerana ia membolehkan anda membeli-belah, membandingkan kadar dan menghantar produk anda terus ke pintu anda tanpa perlu meninggalkan rumah anda. Walau bagaimanapun, mendapatkan tawaran murah dalam talian memerlukan lebih daripada sekadar mencari harga terbaik. Anda perlu memastikan bahawa barang tiba tepat pada masanya, kualiti seperti yang dijanjikan, bahawa ia datang dengan jaminan yang sesuai, dan anda boleh memulangkan item atau mendapatkan bantuan dengan sebarang pertanyaan atau kesulitan yang anda hadapi. Gunakan cadangan ini untuk menjadikan pengalaman pembelian anda lebih selamat.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot