Monday, May 31, 2021

Malam Munajat Negeri Sembilan 31 Mei 2021

 

A&W Rutbir Botol Besar

Dalam banyak-banyak minuman berkarbonat atau nama yang sering orang kita sebut sebagai air gas, aku paling suka sekali A&W Rutbir ni.

Apatah lagi kalau dia dah jadi float, bila dicampur dengan aiskrim.

Apatah lagi lah kalau minum tu dekat premis A&W kan!

Namun musim Covid19 ni, lupakanlah seketika aksi sedut rutbir sewaktu dine in.

Jadi haritu sebab teringan sangat, dah lama tak minum punya pasal, order je pakai Grab Food.

Sunday, May 30, 2021

Mandi Velvet Dunes Body Wash

Sabun mandi jenama MANDI ni buatan Malaysia.
Senang je founder dia bagi nama brand, MANDI je.

Hahaha!

Komen Pembaca Life Baggage

Sesekali mesti akan dapat feedback dari reader Life Baggage, mahupun Terkaitnya Kita.


Buat penulis yang baru nak belajar-belajar dan baru nak bertapak ni, komen-komen dan pandangan pembaca tentang hasil penulisan aku memang amat diperlukan.

Aku hargai sangat semua komen dan review dari pembaca.

Saturday, May 29, 2021

Beli Alat Check Paras Oksigen Dalam Badan

 Atau nama yang lebih tepat untuk alat itu adalah Fingertip Pulse Oxymeter.

Sejak kebelakangan ni memang berita berkaitan kematian dan peningkatan kes Covid 19 semakin menjadi-jadi kan.

Antara yang paling seram bagi aku adalah tentang Happy Hypoxia, di mana paras oksigen dalam badan seseorang itu semakin berkurangan tapi manusia itu tak sedar dan perasan pun, tiba-tiba rebah dan gone!

Jadi, lepas terbaca mesej kawan-kawan setempat kerja di group Whatsapp, ada yang cadang suruh beli alat ni.

SO why noT kan?

Dunia Di Sebalik Tembok - MKHARA | Review Buku

Aku mula tertarik untuk memiliki buku ni masa ternampak iklan untuk pre-order buku ni di Facebook.

Rasa tertarik nak beli sebab:

1. Tajuk yang memang sangat menggamit hati untuk beli.
2. Cover buku yang bertepatan dengan tajuk, sekali pandang dah bagi imaginasi aku meliar untuk lebih tahu isi buku ni.

Friday, May 28, 2021

Deco Dinding Bilik Anak Dengan Hasil Seni Anak

Adam dan amir ni tadika yang jenis Montessori.
Jadi, ada masanya diorang akan bawa balik hasil kerja diorang yang dekat tadika tu.

Selalunya, aku ambil double sided tape, terus je tepek hasil kerja diorang tu dekat dinding dalam bilik.

Lama-lama ada yang dah tercabut dan berhabuk.
Sayang pulak nak put away kan.

Ada satu hari tu, tengok Property Brothers dekat HGTV, Jonathan dengan Drew tu hias dinding client diorang guna lukisan anak-anak client tu.

Dia masukkan dalam frame gambar.

Ahah apa lagi, terus aku dapat idea nak buat benda yang sama!

Bosan Melanda

Bosan sungguh kan asyik terperuk di rumah.
Bosan yang membawa ke tertekan pun ada.

Thursday, May 27, 2021

Hari Sukan Tabika KEMAS 1992 | Throwback Thursday

Masa ni aku 6 tahun.
Kalau tak silap, rumah biru.

Memang tak berapa nak ingat apa yang jadi masa hari sukan ni.
Tapi masih ingatlah dulu masa aku tadika, aku dimasukkan ke Tabika KEMAS dekat bawah Flat Sri Pahang tu je.

Tuesday, May 25, 2021

Deco Dinding Dapur Guna Wallpaper

Benda datang mengejut.
Tiba-tiba rasa nak penuhkan dinding sebelah pintu masuk dapur di rumah ni.
Dinding sebelah stor, sebelum ni memang zaimi sangkut kalendar je kat situ.

Hilang Satu

 Haritu pernah up post yang follower dah 666.

SINI

Monday, May 24, 2021

Watsons Mini Wet Wipes XOXO, BFF, TGIF, LOL

PWP masa beli barang dekat Watsons last week.
Malas nak berlama-lama, tanpa berfikir panjang, terus je ambil wet tissue ni.

Sunday, May 23, 2021

Friday, May 21, 2021

Daging Harimau Menangis Hani Thai Kitchen

Kan lately agak popular juga daging harimau menangis ni kan.
Paling top kisahnya, pasal Daging Harimau menangis Ibu Tini ke apa entah tu hahaha

Jadi, aku pun teringinlah nak rasa.
Sedap benar ke daging harimau menangis ni uolls?

Thursday, May 20, 2021

Atlet Bina Badan Terlepas Lagi

Hari tu dah buat sekali, ini dia buat lagi.

BOH Tea Centre Sungei Palas | 22 Ogos 2019 | Throwback Thursday

Sesi throwback kali ini, mari terbang dengan mesin cahaya masa ke 2019.
Masa ni kami bercuti ke Cameron Highland.
Merata-rata pergi masa bercuti waktu ni.

Antaranya ke BOH Tea Centre Sungei Palas ni lah.

Tuesday, May 18, 2021

Chicken Pox!

Ayu kena chicken pox pulak.
Sedangkan, kami tak ada kuar ke mana-mana pun.
Berkurung je dekat rumah.

Hasil Tanam Sawi Hidroponik

Zaimi punya usaha la ni, sambil-sambil buat aktiviti dengan anak-anak.
Dah dua cycle dah dia berjaya tuai sayur sawi hidroponik dia.

Monday, May 17, 2021

Jalan Tikus Lepaskan Diri

 Banyak betul berita masyarakat cuba menyusup menggunakan jalan tikus.


Sampai ada polis yang gali jalan tikus agar masyarakat degil tak sewenang-wenang lalu.

Jom tengok video jalan tikus.

Tentang betapa berlikunya cara untuk melepasi jalan tikus ni.

AMARAN:

Saspens tau!

Yuk!

Kek Kukus Dapur Minyak Tanah

Semalam, dah raya keempat, baru aku perasan yang raya tahun ni aku tak beli kek.

Sebab memang dari kecik lagi, kek raya mesti ada.

Nak buat, tak pandai.
Nak keluar pergi beli, takut pulak sebab musim covid tinggi ni.

Jadi check dekat Grab, orderlah kek dari King's Confectionery saja.

Sunday, May 16, 2021

Saturday, May 15, 2021

Team Raya Pink | Raya PKP | Team Tak Balik Raya



Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga.
Mohon maaf zahir dan batin atas segala salah dan silap.

Tahun ni tema pink la kami.
Semua sebab baju ni πŸ‘‡

Thursday, May 13, 2021

Ejen Tupperware | 2014 - 2015 | Throwback Thursday

Bermula hujung 2014, aku pernah jadi ejen jual Tupperware tau.
Entahlah, lama jugak aku jadi ejen ni.

Konon nak cari duit tepi.

Monday, May 10, 2021

Pdpr Lepas Raya

Selamat bercuti dan berpdpr buat semua murid sekolah.
Kalau semua ok, mungkin pertengahan Jun baru anak-anak akan ke sekolah semula.

Jadi omak nak abadikan kenangan adam tertidur masa balik sekolah ni kat sini.
Haha!

Kesian tengok adam ni kadang-kadang.
Pagi seawal 5.30 memang dah mandi dan bersiap.
Pukul 9 malam memang selalu dah gone.

Lepas Satu KPI

Last week check email, dapat emel dari Chief Editor JOA.
Dia kata paper yang hantar hari tu dah published.

Sunday, May 9, 2021

Ndoi Rumah Tok Yam di Tongkang Yard

Walaupun bukan segmen throwback Thursday, tapi nak up juga gambar buaian ni.

Bawa Anak Temujanji Check Up Umur 3 Tahun dan 5 Tahun

Musim covid ni, nak bawa anak check up di klinik, sebaiknya hanya seorang penjaga yang bawa masuk.
Selalunya, dari Adam baby, kami mesti akan pergi sekali.
Senang kalau apa-apa.

Tapi dah musim macam ni, tambahan pula ayu pun dah besar, dah boleh jalan sendiri, aku bawa dia sorang-sorang je lah.

Dia pun ok je, cuma awal-awal je dia menangis sikit masa tengok nurse πŸ˜‚

Saturday, May 8, 2021

Di Mana Debris Roket China Diramal Terhempas

 Buat masa sekarang, memang tak pasti dekat mana debris setinggi 30 meter ni akan terhempas.
Beras debris roket ini adalah dua kali ganda berat bas sekolah.
Debris roket ni walaupun tidak terkawal, tapi dia sangat laju!

Thursday, May 6, 2021

Tuesday, May 4, 2021

Monday, May 3, 2021

Sunday, May 2, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim April 2021

 Assalamualaikum semua!

Ya ampun, aku tersangat bizi sampai lupa update blog.

huhu..

Tapi aku tetap tidak lupa untuk meraikan para blogger yang tak jemu datang singgah ke blog ku ini untuk membaca hasil coretan aku yang biasa-biasa ini.

Dan, yang ohsemnya, meninggalkan jejak.

Sayang semua!

Ok, ini adalah masanya untuk umumkan Top Commentator Blog Syazni Rahim untuk bulan April 2021!

Jadi, top commentator untuk April 2021 pada Blog Syazni Rahim adalah...
*drumroll*


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot