Thursday, July 8, 2021

Amir dan Kawan-Kawan Lama | Throwback Thursday

Masa ni amir 4 tahun.
Enroll 1 tadika dengan adam.
Masa dia 4 tahun, adam 6 tahun.
Di tadika yang sama.


Tapi nak dijadikan cerita, mungkin sebab adam sedikit cemerlang masa dua tahun pertama di tadika, amir selalu dibanding-banding dengan adam.

Kiranya tadika ni sangat sesuai masa kami masukkan adam. Tapi amir rupanya tak sesuai bersekolah di sini.

And other few things yang menyebabkan kami undurkan amir dari tadika tu.

Bila masuk tadika yang sekarang ni, nampak banyak sangat improvement dia.

Setiap anak tak sama, dan anak juga boleh stress bila environment tak sesuai dengan dia.

Dan rupanya rezeki amir nak lancar baca dan lain-lain bukan di tadika ni.

Pada parents yang alami perkara sama, tak salah kalau kita tarik diri.

Kadang ada macam-macam perkara yang buat kita tak senang dengan tempat tu, tak apa.
Tukar je.

After all, hak memilih pada kita juga 😁
 

15 comments:

  1. Lain anak lain dia punya resapan dia. Environment juga memainkan peranan.

    ReplyDelete
  2. Takpe.. Tadika baru permulaan.. Panjang lagi arah tujunya.. Insyaallah, sama-sama didik anak untuk kecemerlangan.

    ReplyDelete
  3. Yes, jangan banding bandingkan anak.. betul.. setuju...Lelagi dari dorang bebudak.. Kan.. Itu effect for masa depan mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, dia memang down juga sebab ada yang compare dia dengan abang dia..

      Delete
  4. paling penting yang nak belajar tu kan..serasi atau tidak.

    ReplyDelete
  5. Betul. Kena pilih yang terbaik untuk anak-anak belajar sebelum terlambat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah harap2 dipermudahkan urusan anak2

      Delete
  6. CUBA CARI TADIKA SERASI N SELESA BAGI ANAK2 BARU MRK BLJR DGN ENJOY

    ReplyDelete
  7. Yang penting jangan banding2kan, betul tak?

    ReplyDelete
  8. Adik - adik SA pun SA selalu pesan...jangan banding- bandingkan anak...

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot