Sunday, January 31, 2021

Batal


Ramai yang komen kata tak nak promote apa apa pada entry lepas.

Maksudnya tiada sambutan.

Tak apalah.

Oklah cancel lah niat untuk perkongsian itu.

Marilah fokus pada kerja hakiki.

๐ŸŒบ




 

Supporter Nombor 1

Salam Ahad semua!
Sihat?
Tadi sempat juga jengah blog kawan-kawan blogger, tapi tak sempat nak tinggal jejak.

In the middle of processing carrymarks sekarang.

Student semester ni ramai juga.
Hopefully dah siap carrymarks nanti boleh bernafas tenang sikit di alam blog ni hehe.

So, quick update.
Nak cerita pasal supporter nombor 1 kepada seorang Syaz Eym.

Friday, January 29, 2021

Calitan Dubur


|Masih entry ketot|

Walaupun aku bizi macam sotong kurita,

Berkhemah Di Halaman Rumah

Cerita PKPB.
Memang sejak Oktober, anak-anak banyak terkurung saja kat rumah.
Sebabnya, memang tak berani juga nak bawa diorang pergi merata.

Jadi ada satu hari tu, dek terlalu bosan.
Adam dapat idea untuk main khemah-khemah.
Maka ayahnya pun gigih la pasangkan.

|Autopublish post|

Thursday, January 28, 2021

Mengejar Matahari | Throwback Thursday

Walaupun entry throwback, tapi taklah lama sangat.
Dalam beberapa minggu lepas, sesama Port Dickson masih berstatus PKPB.

|Autopublish post|

Tuesday, January 26, 2021

Nanri

|Entry kontot|


Nanri!
Terima kasih diucapkan pada rakan-rakan blog yang sudi membeli buku kedua aku yang bertajuk Life Baggage tu.

Life Baggage - Syaz Eym

 Assalamualaikum wbt

Humble post dari daku, nak menghebahkan terbitnya sudah buku fiksyen aku yang kedua.

Life Baggage oleh Syaz Eym!

Asalnya plan nak letak nama buku ni Bagasi Halimunan.

Tapi pihak penerbit cadang agar guna Life Baggage.

Monday, January 25, 2021

Papa Ray | Fiksyen

 Hai semua!

Up cerpen yang aku pernah nak try hantar ke majalah, tapi sampai ke sudah senyap aje tak ada jawapan.

Up sini ajelah.

Dari terperam, ada juga yang baca..

Agitcheww..

PAPA RAY


Pengalaman Pertama Anak BerPdpr

Harini seawal 7.30 pagi adam dah bersedia depan laptop.

Saturday, January 23, 2021

Survey Novel Kedua

 Rasanya ada tak orang akan beli novel kedua saya?


Terima kasih ๐Ÿ˜ธ

Syaz Eym



Wakanda VR Medal and Shirt

November lepas, aku ada join 1 Virtual Run.

Jadi dalam bulan 12 tahun lepas, sampailah barang-barangnya.
Lupa pulak nak update.
Hehe..

Jadi jom zoom in!

Dia hantar guna Poslaju.
Lepas unwrap, inilah semua barangnya.
Aku bayar untuk pakej yang dapat medal dan baju.

Thursday, January 21, 2021

Aqiqah Amir Zahari | 9 Februari 2016 | Throwback Thursday

Cerita hampir lima tahun lepas ni.
Buat majlis aqiqah Amir di Kota Bharu.
Amir masa ni umur dalam empat bulan lebih rasanya.
AKu pulak baru belajar-belajar nak pakai bawal balik masa ni haha!

Baca Terkaitnya Kita Secara Online?

 Assalamualaikum semua ๐Ÿ˜€

Ramai juga yang tanya, kalau nak baca Terkaitnya Kita, tapi secara online dan tanpa buku fizikal boleh ke?

Available ke?



Jawapannya boleh! 
 

WhatsApp penulis (saya lah! ๐Ÿ˜€) di 0192984616 
untuk pembayaran pass (RM9) dan mendapat access ke webpage Terkaitnya Kita.

RM9 untuk sekali bayar ๐Ÿ˜‰

Klik Sini selepas mendapat access!

Terima kasih atas sokongan anda, semoga murah rezeki anda sekeluarga ๐Ÿ˜

(Boleh klik tab di atas juga)

Wednesday, January 20, 2021

Pertandingan Resensi Buku, Sebarkan Ilmu

 

Assalam, nak kongsikan berkenaan pertandingan resensi buku ni.


*PERTANDINGAN* *RESENSI* *BUKU,* *SEBARKAN* *ILMU*:books:
*BAKAL* *MENEMUI* *ANDA*:scream:

๐Ÿค“ Anda seorang yang gemar membaca buku?

๐Ÿค“Anda mempunyai buku kegemaran yang ingin dikongsikan?:sparkles:
_________________________
:books: Ayuh sertai pertandingan ini dengan 4 langkah mudah iaitu:

1. Tulis resensi buku antara 200 hingga 350 patah perkataan, dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.

2. Daftar dan lampirkan resensi buku pada borang yang disediakan;

:envelope_with_arrow:https://forms.gle/j4R4VYjue8EVYuYb7

3. Muat naik resensi buku dalam akaun media sosial (Facebook atau Instagram dengan tetapan 'public')

4. Tandakan dengan tagar #satuhatisaturesensi

:books: Hadiah menarik merangkumi wang tunai:money_with_wings:, buku beserta e-sijil:scroll: menanti anda!

:books: Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pertandingan ini, sila layari ;

:arrow_right:https://flow.page/jejakpencintabuku

:telephone_receiver: Sebarang persoalan, sila hubungi:

๐Ÿง•๐ŸปIzzatun Najwa http://www.wasap.my/6018-3658002/Resensibuku

#resensibukusebarkanilmu

Pengunjung 1, 355, 000 !

Alhamdulillah, sekali lagi pengunjung bertuah Blog Syazni Rahim telah ditemui!
Yeay!


Antibacterial Hand Sanitiser - Brightening | Wordless Wednesday

 


Wangi betul sanitizer ni! ๐Ÿ‘†


Tuesday, January 19, 2021

Pagar Dah Roboh

|Entry Kontot|

Dah roboh dah pagar.

Ahaha..

Setelah hampir 7 tahun pagar tu berkhidmat.

Semoga pagar baru nanti tumbuh tak senget.

๐Ÿ˜˜


 

Monday, January 18, 2021

SAMPAI SYURGA | FIKSYEN

 Ini adalah sambungan dari ANEH 

yA memang panjang sebab ini pengakhirannya.

Semoga terhibur ๐Ÿ˜€


“Mommy memang tak berkenan dengan Najah tu, Yasmin. Tergamak dia tinggalkan Aqim sorang-sorang kat sini. Terabai makan pakai Aqim tu. Hidup mengalahkan orang bujang. Macam orang mati bini!”

Apa Yang Tak Kena

Beberapa hari yang lepas, ada orang datang jual jagung depan rumah.
Gigih dia tekan loceng rumah ke rumah.
Semoga murah rezeki diorang atas usaha itu.


Sunday, January 17, 2021

Kacang Buncis Udang

Harini kemalas malasan.
Jadi supaya blog masih dikemaskini, ku muatnaik gambar lauk minggu lepas ni je lah


Aci tak?
Ahaha

Happy weekend semua, nanti ku blogwalking ๐Ÿ˜˜

 

Saturday, January 16, 2021

Special Edition Cool Cucumber Shower Gel Body Shop

Masa di entry White Musk Body Shop haritu, ada komen dari Mamapipie yang mengatakan pendapat dia, yang bau White Musk tu lemak macam nasi lemak.

Belajar Goreng Nugget

Masaklah sangat.
Zaimi ajar adam goreng nugget sebenarnya.
Dah darjah 2 dah pulak 2021 ni.
Zaimi kata dia dulu darjah 1 dah boleh masak nasik.
Haha!

Abaikanlah rupa paras dapur aku yang penuh kecelaruan itu ahaha!

Friday, January 15, 2021

Komik Lawak Kampus Tiba di Rumah

Selasa lepas, ada 1 bungkusan sampai.

ANEH | FIKSYEN

Ilham datang, jadi ketuklah keyboard terus alang-alang hari ni cuti di Negeri Sembilan. 

Ini adalah sambungan dari TROFI DAN EDNA 

Semoga terhibur ๐Ÿ˜€

ANEH


2016

Najah mengerling jam di tangan kirinya entah buat kali ke berapa. Bayangan Yasmin masih juga belum kelihatan.

Thursday, January 14, 2021

Buat Mug Cake | Jan 2019 | Throwback Thursday

Cerita lebih kurang setahun yang lepas.
Saja nak ajak anak-anak ni buat aktiviti je sebenarnya.

Sehari sebelum hari kejadian ni, masa pergi Gaint, ada ternampak paket Mug Cake jenama Nona ni.





Antologi Puisi Magisnya 02022020 | Thankful Thursday

 Kenangan tercipta bersama Nikmat!

Gituh..

Tahun lepas, aku saja cuba nasib untuk turut sertai projek Antologi Puisi yang dikendalikan oleh AID Conference. Asalnya dia hantar jempuan pada semua staf melalui emel rasmi.

Jadi aku pun terfikir, why not?

Actually, projek ni aku sertai dari bulan Februari 2020, jauh sebelum aku terbitkan mini novel Terkaitnya Kita aku tu. Masa ni, tak terfikir pun lagi akan ada rezeki terbitkan buku + baru nak bina keyakinan.

Eceh..

Jadi disebabkan pandemik dan sebagainya, lambatlah sikit buku antologi Puisi Magisnya 02022020 ni siap. Baru ssehari dua lepas buku ni sampai pada semua penulis yang turut serta.

Tuesday, January 12, 2021

Marathon Baca Cerpen Syaz Eym?

 Macam mana semua? OK?

Tempat kalian PKP. PKPB, PKPP atau PiKoPiKoPongPong?

Hehe..

Apa-apa pun moga semua stay safe ya!

Pagi tadi ternampak aliran trafik ke blog aku melalui Feedjit kat tepi tu.


DEWI | FIKSYEN

Hallu! 

Cerpen ini adalah salah satu bab dalam Life Baggage.

Cerpen ini dahulunya bertajuk Edna. Nama watak Edna telah diubahsuai menjadi Dewi atas sebab-sebab yang tertentu.

Moga terhibur ๐Ÿ˜‰

DEWI

Monday, January 11, 2021

Tadika 2021 Bermula

Entry Kontot


Hari ni amir mula sekolah balik.

Semoga dipermudahkan.

Semoga kekal selamat.


Gambar setahun lepas ni.

Pagi ni tak sempat tangkap gambar.

Ke ada eh?

Sunday, January 10, 2021

White Musk® Fragrance Mist Body Shop

Lama aku tunggu parcel ni sampai.
Agaknya sebab cuti Krismas, New Year lagi, jadi yang patutnya sampai tiga hingga lima hari bekerja, jadi lewat pulak.

Tak apalah, asalkan kau sampai babe!

Sebenarnya aku beli White Musk Fragrance Mist ni memang sebagai hadiah birthday aku kepada diri sendiri.


Saturday, January 9, 2021

Salam Sabtu





Yawn..
Hutang blogwalking belum berbayar.
Komen belum sempat moderate.

Semoga dipermudahkan urusan semua, terima kasih sudi datang ke sini ๐Ÿ˜‰


 

Friday, January 8, 2021

Wireless Mouse Prolink

Sedikit teruja sebab pertama kali pakai mouse komputer yang tak ada wayar.
Ini pun nasib baik zaimi belanja.
Hahah..


Order Mykori Via Food Panda

Bak kata orang putih, curiosity kills the cat!
Samalah dengan aku waktu teringin nak order aiskrom Mykori ni melalui Food Panda.

Thursday, January 7, 2021

Masa Mula-Mula Kahwin Dulu | Throwback Thursday

 Kalau tak silap, masa ni masih duduk di rumah sewa yang kedua.

TROFI | FIKSYEN

 Ini adalah sambungan dari HADIAH DARI BANDARA

Semoga terhibur ๐Ÿ˜€


Kelas Tingkatan 4 Bakawali, 2002

Sejak Cikgu Ahmad memperkenalkan beberapa 



Content cerpen telah dikeluarkan untuk next project.
Terima kasih untuk sokongan ๐Ÿค—

Stay tune

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot