Pages

Search This Blog

Sunday, August 9, 2020

Majlis Nikah Nana | Majlis Nikah Patuh SOP

Jumaat lepas, adik bongsu aku nikah dengan pilihan hatinya.
Atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, kami sekeluarga sampai lepas acara nikah dah lama selesai. Heartbreaking. 


Saturday, August 8, 2020

Cerita Abang Kadi - Imran Burhanuddin | Review Buku


Buku ni aku baru beli je beberapa minggu yang lepas, saja-saja nak cuba try test tengok isi dia macam mana.

Bolehlah.
Bacaan di kala tak buat apa, lebih sesuai kepada pasangan yang bakal berkahwin.
Untuk bakal-bakal wali pun sesuai jugak kot.
Atau untuk orang yang dah kahwin tapi nak kahwin lagi sekali.

Permulaan buku banyak berkisarkan proses nak buat permohonan nikah.
Tengah-tengah ada masuk sikit pasal pengalaman dia sebagai kadi sewaktu menikahkan orang dan sebagainya.

Bolehlah santai-santai.

Secara personal, buku ni aku boleh bagi tiga bintang!

⭐⭐⭐

👏👏👏

Hati Pecah

Orang putih panggil broken heart.

Friday, August 7, 2020

Ayu Bertelekung

Mungkin disebabkan dia ada dua orang abang, jadi boleh dikatakan setiap perlakuan ayu, banyak dipengaruhi oleh abang abang dia.
Kira orang cakap, boleh tahan lasak lah ayu ni.

Abang berlari dia berlari, abang main gusti-gusti dengan ayah, dia pun join sekaki, sampai ketika dia tengok abang-abang solat, dia pun carik kopiah, pakai, dan solat sama-sama 😱

Anak perempuan dahlah sorang je, solat pakai kopiah pulak!
Adududududuuuu...

Jadi masa dah dekat-dekat ramadhan haritu, belikan dia telekung budak, beli thru lazada kalau tak silap. RM18 je.

Alhamdulillah, kain dia elok je lembut dan ringan.
Pakaikan dekat ayu, bukan main seronok dia!


Tuesday, August 4, 2020

Tiada Lagi Bekerja Dari Rumah

Work from home no more!

Hari ini, bermulalah kembali bekerja dari pejabat macam dulu.
No more WFH bos ku kata.

Baiklah bos, menurut perintah!

Perkara Paling Omak Lemah

Sejak jadi mak ni, memang macam-macam benda kena buat la kan, lebih-lebih lagi lepas anak masuk sekolah.



Dan dalam banyak-banyak benda yang aku paling rasa sangat lemah dan low level ya amat skillnya, adalah

Monday, August 3, 2020

Menangis Nak Ke Tandas

|Entry kontot|

Bertolak seawal 4.30 pagi dari Kota Bharu pagi tadi, akhirnya sampai ke Home Sweet Home di Senawang 2.30 petang.

10 jam perjalanan.

Kira ok lah, abang ipar semalam 14 jam dia kena.
Dalam sejarah, pernah sangkut 20 jam, masa tu sarat mengandungkan adam.
Haha!

Saturday, August 1, 2020

5 Masakan Berasaskan Daging Yang Bukan Seperti Kebiasaan

Salam Aidil adha semua, didoakan bahagia disamping insan tersayang.
Masak apa tu? Daging korban ke?

Masak sup ke tu? Atau kari? Masak kicap? Goreng kunyit?


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.