Sunday, February 28, 2021

Saturday, February 27, 2021

Dalam Bakul Ada Ayu

Ikut ayu lah, asal happy 😂


 

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Tuesday, February 23, 2021

Monday, February 22, 2021

Makeup Artist Bawah Umur

 Memang ayu sekarang suka sangat godek barang make up aku,

Pantang lepa, habis dia korek-korek.

Jadi minggu lepas, aku order eyeshadow pallete untuk dia buat main.

Beli yang murah-murah dari shopee.

Aiskrim Poket Doremon

Haritu makcik aku, alang, belanja budak-budak ni lagi.
Kalau haritu dia belanja Ais Krim Shikinlicious, baru-baru ni dia order jarak jauh aiskrim Poket Doremon ni.

Saturday, February 20, 2021

Review Novel Life Baggage oleh Novelis Cemburu Seorang Perempuan

Saya kehilangan kata-kata dengan komen dari novelis Siti Hazneza Abdul Hamid tentang karya kedua saya.
Terasa berbaloi menulis apabila ada orang suka.
Tiba-tiba rindu nak menulis fiksyen lagi



Ulasan novel Life Baggage oleh Siti Hazneza Abdul Hamid:

28 January 2021

I contacted her after reading the synopsis of Life Baggage and thought,

Perkhidmatan Menaip Dokumen | Servis Key In Data SPSS


 Perkhidmatan Menaip Dokumen dan Servis Key In Data SPSS 2021.

Friday, February 19, 2021

Top 10 Gambar WhatsApp Misteri Minggu Ini

Berjual beli di WhatsApp dah jadi perkara biasa sekarang. Hampir setiap hari kita akan dapat gambar dari para peniaga yang ada dalam group WhatsApp kita.

Kadang kita pun beli sebab memang nak beli, kadang kita support kawan-kawan.


Selain tu, banyaklah lagi gambar-gambar yang dikongsikan.

Panas Punggung - Bahagian 2 | Fiksyen | Wattpad

Cerpen ini adalah sambungan dari INI.

Baca Bahagian 1 dulu untuk history cerpen ini ya 😘

 Panas Punggung - Bahagian 2



9.05 AM | Ija

7,8...
Hmm, ada dekat 10 orang jugak nak interview sama dengan aku pagi ni rasanya.

Ija mula berdebar. Peluh mula merecik di dahi. Kedua tapak tangannya digosokkan kuat-kuat sebelum disembunyikan kembali ke bawah punggungnya.

Thursday, February 18, 2021

Tujuh Hari Mencintaimu 3 7HM3

 Selepas 7HM dan 7HM2, ada lagi sambungannya rupanya.



Ingat dah bahagia dah si Mia Adriana ni hahah.

Beli Saga FL | Throwback Thursday

Kisah 2011.
Kisah kereta pertama yang aku beli (loan) hahaha!

Aku dapat kerja tetap dalam Jun 2011, jadi lepas fikir masak-masak, terus decide nak beli kereta.
Ingat lagi, masa tu nak ambil kereta Suzuki Swift la, Yaris la..

Last sekali, setelah mengambil nasihat mak, dan orang-orang sekeliling, aku pun buat keputusan untuk ambil Saga FL.

Tuesday, February 16, 2021

Subjek Yang Paling Tak Dapat Tolong Anak BerPdPr

Ya inilah subjeknya yang langsung aku dengan zaimi tak dapat nak bantu adam untuk pdpr dia.

Anak Mula Pakai Cermin Mata

Sebenarnya berita tentang mata anak sulung aku dah tak berapa nak terang ni, dah diketahui waktu dia ambil vaksin masa darjah 1 tahun lepas lagi.

Sebab masa cucuk vaksin tu, ada periksa mata sekali.
Masa tu, nurse dah bagitahu yang mata adam tak ok.

Maksudnya, dah kena pakai cermin mata.

Tapi tu lah, PKP, bla bla...
Memang bertangguh.

Awal Februari 2021 haritu baru bawa dia pergi kedai cermin mata dekat Taman Matahari Indah tu.

Sunday, February 14, 2021

Panas Punggung - BAHAGIAN 1 | Fiksyen | Wattpad

 

Aku pernahlah menulis di Wattpad dalam tahun 2016-2017 macam tu.
Tapi cerita tak sempat siap pun.
😂

Alang-alang tak ada idea baru, share lah cerita basi yang unfinished ni kat sini.
Why not kan?

Entahlah, masa tu konon nak buat cerita saspens kot?
😂

Dipandang Seram, Dibuang Sayang

Syair 7 Puteri, Impiannya Termakbul


Beberapa hari yang lepas, tiba-tiba datanglah abang posmen yang kacak bergaya memasukkan satu sampul surat besar dalam peti surat.

Monday, February 8, 2021

Bunyi Ini Orang Dewasa Tak Dapat Dengar!

 Asalnya ada kawan share video ni di group whatsapp.

Bunyi yang dari video di bawah ni, orang dewasa tak dapat dengar, hanya kanak-kanak je dapat dengar.

Hehe..

(dengar tanpa guna headphones ya!)

Hadapi 'Burnout' Bekerja

 

Salam Isnin semua!
Mula lagi minggu hectic yang baru bagi aku.
Alhamdulillah selesai sudah menyemak beberapa tugasan dan key in markah, ada sikittttt lagi.
Lepas ni nak menanda final test pulak.

*tercungap-cungap

Diakui, adakala rasa burnout.
Yelah, kalau di pejabat, memang boleh focus 100% kerja.
Lapar?
Pergi je makan.

Tapi bila kat rumah, tak boleh juga amal konsep beli makan tu selalu.
Sebab, kalau biasanya kat pejabat, kos beli makan untuk sorang.

Kalau kat rumah, kalau beli, jadi untuk 5 orang!


Saturday, February 6, 2021

Dari Pinggang ke Kepala

Semua sebab tinggal berdua dengan ayu tadi, ayahnya bawak abang naik kereta pergi ambil buku teks sekolah agama adam kat sekolah.



Shikinlicious Jelly Bunny

Sempena birthday arwah atok haritu, mak saudara aku, alang, ada buat giveaway.

Thursday, February 4, 2021

Mencari Rak Kasut di IKEA | Throwback Thursday | 25012016


IKEA, tempat yang sangat jarang aku dan famili dapat pergi.
Satu sebab dia jauh dari rumah, kedua sebab tak berapa nak mampu shopping kat sana kerap-kerap ahaha

Hadiah Dari Sunah Sakura | Thankful Thursday

Salam Khamis semua 😊

Semalam ada rezeki datang bergolek dihantar oleh abam poslaju.

 

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot